Szekeres Viktor

Durva lett az új Rémálom az Elm utcában

A tinihorrorok rajongói fellélegezhettek, a Rémálom az Elm utcában megkapta az R-es korhatárbesorolást, ami azt jelenti, hogy kellőképpen véres és erőszakos lesz a film, ellentétben a mostanság feldolgozott horrorokkal.

Újabb korhatárokat osztott ki a The Motion Picture Association of America, vagyis az MPAA - és az öltönyösök igencsak sokat dolgoztak a héten, hiszen majd egy tucat, még be nem mutatott mozifilmet nézhettek meg. A legfontosabb döntésük az Amerikában jövő héten bemutatásra kerülő Rémálom az Elm utcában (Nightmare on Elm Street) korhatárcsoportba sorolása volt, s végül a film egy R-betűt kapott a plakátjára. Ez pedig azt jelenti, hogy a készítők szakítottak a manapság a horroroknál is oly népszerű, PG13-ra való törekvéssel, pedig az olyan feldolgozások, mint a Péntek 13, a Halloween, vagy a Texasi láncfűrészes az enyhe korhatárral is próbáltak sok tinit moziba csábítani.


Ugyancsak R-et kapott a Szex és New York második része, azonban ezúttal az indoklásban, az első résszel ellentétben, nem szerepel a meztelenség. A Gru (Despicable Me) című animációs film PG, vagyis szülői kíséretes értékelést kapott, s manapság már rajzolt filmeknél is ez a módi, hiszen a legenyhébb kategóriát, a G-t, tavaly csak a Hercegnő és a béka érdemelte ki. A Scott Pilgrim vs. The World című képregény-adaptáció, ahogyan arra számítani lehetett, PG-13-as besorolást kapott, akárcsak a Lottery Ticket című Ice Cube-komédia.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dimenzio harcos #16
    a 80-as években azért még keménynek számítottak a rémálmok szerintem.
    a feldolgozások 90%-a meg szarabb, mint az eredeti.
    éljen a szmítógépes korszak..
  • kalapos01 #15
    Egy tinihorrorban kik játsszanak? Freddy gyerekeket öl.
  • BobMR #14
    "Miert kell minden filmben mostanaban tiniknek jatszani...."

    Ebben azért, mert Freddy Krueger egy gyerekekre specializálódott sorozatgyilkos.
  • winnie #13
    abból indulj ki, hogy mit mondtál először: semmit sem lehet hozzátenni. úgy mondod, mintha anno wes craven segedelmével megszületett volna az a film, ami a legteljesebb, a kvázi origó, a filmuniverzum központja. a feldolgozás nem feltétlenül hozzátevésről szól - szólhat újragondolásról, felfrissítésről, aktualizálásról és mégannyi szép szóról.
  • bmw #12
    1. Eddig sem tartottam nagy szam filmnek ezt...
    2. Miert kell minden filmben mostanaban tiniknek jatszani....
    Ettol kesz vagyok, nincs normalis szinesz valasztek vagy mi a rak van...
  • nessboth #11
    Előre megmondom nektek barátaim: véres lesz, de qva unalmas...
  • Silenzio #10
    Miért ne? Köhömm. Miért készítenek remake-eket? Amiért a vallások átveszik egymás motívumkincsét, amiért a klasszikus történetek korszellemhez igazítva újra és újra napvilágot látnak - aktualizáltan, a megváltozott környezethez és igényekhez igazítva. Ajánlom Propp munkásságát a téma iránt érdeklődőknek, George Lucas is ebből írta a szakdolgozatát, és mi sem bizonyítja jobban a sikerességét, mint hogy a Star Wars-zal az utóbbi 50 év leghatásosabb popkulturális eposzát tette le az asztalra. Ellenpélda a Psycho remake-je. Színes, oszt' ennyi, semmit nem változtat az eredetin. Meg is bukott, mint a szemét. winnie tehát a válaszom egyben kérdés, a labdát visszadobva: hogy lehet ilyen hülyeséget kérdezni? És mielőtt valaki visszaírna, hogy szar a példa, mert ez tisztán üzlet: igen, ezért kell újítani, folyamatosan fejlődni. Akármilyen cinikus, kiábrándult valaki, csak nem gondolhatja, hogy az ember gyomra akár 25 évente beveszi ugyanazt a szart? He?
  • bertino #9
    "Durva lett az új Rémálom az Elm utcában"

    szókincs 2010, a magyar médiában.

    filmhez szólva várós, jah.
  • csikebogyo #8
    remélem jól fog sikerülni:)
  • opeca #7
    Meddig fog még tartani ez az ostoba, remake-elős korszak?