Szekeres Viktor

Alig forgatnak filmet 3D-ben

Hiába rengeteg a 3D-s mozis produkció, a mostanság moziba kerülő filmek zöme még nem a térhatású megjelenés szem előtt tartásával készült. Idővel persze egyre több készül az első naptól 3D-s bemutatóra, de a többség továbbra is konvertálás útján.

A Collider értesülései szerint a Warner Brothers vezetője, Alan Horn a ShoWesten tartott előadásában ismertetett pár dolgot a stúdió jövőbeni terveiről. Annak ellenére, hogy az Alice Csodaországban és a Titánok harca 3D-s megjelenítése meglehetősen nagy csalódás volt (egy 2D-re tervezett film utólagos konverziójánál ez nem meglepő), a Warner továbbra is erőltetni fogja a 3D-t, hiszen már pár dollár jegyáreltérés is több milliós plusz hasznot jelenthet.

Ez számokban kifejezve azt jelenti, hogy a stúdió idén további 5 filmet fog 3D-ben bemutatni, jövőre pedig az összes jelentősebb, zászlóshajónak számító produkció térhatású verzióval kerül mozikba. Azt viszont, hogy ezen filmek közül valójában hányat fognak 3D-ben forgatni, nem esett szó.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • freemanone #11
    Lehet venni szemüveget :) még aránylag olcsóért is, csak a megjelenítő sem mindegy hogy milyen. Sima TV nem elég hozzá ;)
  • Lame #10
    Igen, a 3D eleg gyenge volt sajnos.
    Kicsit furcsa, hogy nem lehet meg venni ilyen szemuvegeket. En mar reg vettem volna. Persze tenyleg valami normalisabb kivitelben.
    Lehet be kene torni a piacra :)
  • Dakkon #9
    Az Alice szerintem is parasztvaktás 3D volt.... A film végén "ocsudtam", hogy h hol volt itt a 3D. Azért csak a film végén mert maga a film hangulata, a karakterek annyira lefoglaltak, h észre sem vettem, h sehol 3D élmény.
    A történet viszont nagyon pocsék lett. Kiszámítható és unalmas. De akkor mégis miért tetszett? Ahham megvan. Tim Burton. De csak is a karakterek és a világ a varázsa miatt. (A zene sem volt rossz)
  • AZTA #8
    Lehet hogy az Avatarban mélysége volt a képnek, de a történet, a szereplők meg az egész film a látványon kívül egy nagy nulla volt..
  • ZoliJ #7
    Avatarban mélysége van a képnek, Alice-ban meg csak parasztvakítottak a 3d-vel
  • kalapos01 #6
    Valóban teljesen kamu volt a 3D, viszont nagyon jól el lehetett adni vele a filmet. És most az emberek azt hiszik, hogy ennyit tud a 3D. Látták volna a gagyi horrorokat tavaly. Még ott is jobb volt.
  • freemanone #5
    Csalódás bizony. A film fergetegesen jó lett, de a 3D elég primitív volt. Ha figyeled a hátteret is akkor sokszor egyszerűen egy "vászon volt" a 3D-re konvertált mozgó alakzatok. Ez egy elég gagyi másolata a true 3D-nek. Majd ha jönnek a dual optikás felvételek :) na akkor lesz érdekes a polarizált imax 3D-s cuccos. Bár kényelmesebb szemüveget is tervezhettek volna....
  • daveyjones #4
    Csalódás volt? Még az avatarnál is meggyőzőbb volt a 3d, és ezt csak konvertálták? Érdekes.
  • SW0RD FISH #3
    Pedig az előzetes az avatar előtt egész jó volt. A gombák, a lebegő macskafej, főleg az amikor összement a ruhájában.
  • Kukipapa #2
    A 3D volt csalódás benne.