MTI

Több mozihálózat is bojkottálja Tim Burton Alice-filmjét

Az Alice Csodaországban című film idő előtti DVD-megjelenése miatt Európa legnagyobb mozihálózatai bojkottálják Tim Burton legújabb alkotását. Az amerikai rendező 3D-s filmjének vetítésére Nagy-Britannia, Írország és Olaszország Odeon-, illetve UCI-hálózata is nemet mondott.

A moziláncokat az dühítette fel, hogy a Disney Stúdió nem 17, hanem már 13 héttel a mozipremier után meg akarja jelentetni a filmet DVD-n. A Disney abból indul ki, hogy a bemutató után 3 hónappal még nagy figyelem hárul a színészekre, ez pedig növelheti a DVD-eladásokat. A filmszínházak azonban ellenzik a stúdió elképzelését. Mindezek ellenére Németország, Ausztria, Portugália és Spanyolország Odeon- és UCI-hálózatában vetíteni fogják a Johnny Depp, Helena Bonham Carter és Anne Hathaway főszereplésével készült filmet. A hálózatok tájékoztatása szerint a felsorolt országokban a Disney betartja a DVD-megjelenés szokásos időrendjét.


Az Alice Csodaországban bemutatóját márciusban egy időben tartották volna Németországban, Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban. A film a várakozások szerint az év egyik szenzációja lehet. A botrány azonban árthat az alkotásnak, tekintettel arra, hogy az Odeon csak Nagy-Britanniában száz mozit üzemeltet. A csütörtöki premiert épp egy londoni Odeon-moziba tervezték, a bojkott mindazonáltal várhatóan nem érinti a bemutatót, amelyre Károly walesi herceg és felesége is hivatalos. Magyarországon március 4-től vetítik a mozik Tim Burton új filmjét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • winnie #7
    hmm. ezt miért nekem írtad? a kollega alattam jelentette, ki, hogy élvezetesebb, ő kezdte az általánosságokat. ha az igaz lenne, akkor azt jelentené, hogy minden film, amit utólag megbuherálnak élvezetesebb. én pedig nem hiszem, hogy a taxisfosőrt vagy a közönséges bűnözőket, ha megbuherálják, érdemes lenne csak moziban nézni, mert ott nagyobb élmény.
  • Kerub #6
    "attól, hogy 3d-sítik, nem akkora plusz élmény"

    Ez mindenki ítélje meg maga és ne jelentsen ki általánoságokat.
  • winnie #5
    attól, hogy 3d-sítik, nem akkora plusz élmény, ráadásul a premier 3-4. hónapjában már nem sokat hoz a film és a 3d-s termekből is kiszorítják a friss alkotások.
  • Szefmester #4
    Akkor majd úgy töltik le az emberek hogy otthon a FullHD3D tvjükön tudják nézni.. akinek arra van igénye..

    Részemről irány a mozi:D
  • Dakkon #3
    A cikkből csak az maradt ki, h ez mind 3D-ben jön, szóval sokkal élvezetesebb (lenne) moziban nézni, mint otthon tv-n. Amúgy a hír már "többnapos".
    ÉS emellé én megértem a mozikat, hogy zúgolódnak, mert ezzel tőlük venné el a Disney a pénzt, és tenné inkább maga zsebre.
  • bippo #2
    -1 hónap miatt kimaradnak a vetítésből? Gratulálok nekik. MAgukat szivatják.
    Amúgy vicces lesz (de leginkább szánalmas), ha megtartják a bemutatót Károly herceggel, majd nem veszik műsorra a filmet.
  • Librarian #1
    Whatever, megjelenik DC-n és kazettán. :p