Szekeres Viktor

Jöhet a Hét mesterlövész feldolgozása

A Trainspotting írója két kisebb próbálkozás után első nagyobb szabású filmjének egy klasszikus westernt, a Hét mesterlövészt választotta. A tizenegy mesterlövésznek a műfaja azonban komédia lesz.

A Screen Daily információi szerint a Trainspotting című könyv írója, Irvine Welsh fogja rendezni a The Magnificent Eleven (a régi magyar címre rímelve: A tizenegy mesterlövész) című filmet, mely a klasszikus, 1960-as westernfilm, a Hét mesterlövész feldolgozása lenne. (Érdekes módon John Sturgess filmje, a három folytatást és egy tévésorozatot is megért Hét mesterlövész maga is feldolgozás film, az 1954-es Akira Kuroszava-féle Hét szamurájnak a remake-je.)

Welsh tervezett filmje a klasszikus modern környezetbe történő áthelyezése lenne, melyet a szerző komikus tónusban tálalna. A remake a cowboyok helyett egy amatőr focicsapatról szólna, a falusiakat egy indiai étterem tulaja, a banditákat pedig pár csavargó helyettesítené. A főbb szereplők között Sean Beant, Dougray Scottot és Robert Vaughant láthatjuk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #5
    A Het szamuraj az atomkiraly film! A filmes szakmaban etalon.
  • Etinger #4
    Teljesen igazad van.

    Amúgy a szereplő gárda ezen filmje nekem nem is tudom miért, de nem tetszik. Picit szégyellem is magam. A Nagy Szökésben sokkal jobbak (Bronson, Coburn, és a nagy kedvenc McQueen).
  • kalapos01 #3
    Mármint a feldolgozást. Már akkor is pofátlanul nyúlt Amerika.

    Máskor az a baj, hogy mindent egy az egyben lemásolnak. Most meg hirtelen az, hogy jön egy eredetibb feldolgozás?
  • Kindred Blades #2
    Úgy valahogy... :)
    Bár jelen esetben azt hiszem, jobban is járunk, mintha megpróbálná feldolgozni az eredetit, tekintve, hogy csak és kizárólak pofáraesni tudna.
  • avman #1
    tehát akkor valójában nem osztogatnak, hanem fosztogatnak, nem leningrádban, hanem moszkvában, és nem moszkvicsokat, hanem volgákat. értem.