MTI

Bullock, Bridges és a Brigatyk kapták a hollywoodi színészszakma díjait

Sandra Bullockot és Jeff Bridgest választotta az év színészének, a Becstelen Brigantyk stábját pedig a legjobb szereplőgárdának a legnagyobb hollywoodi színészcéh, amely a hét végén adta át díjait Los Angelesben.

A Televíziós és Filmszínészek Céhe (SAG) Quentin Tarantino második világháborús filmjének mellékszerepéért Christoph Waltz német színészt is díjazta. A SAG tagjai nem értékelték sem a hatalmas közönségsikert aratott Avatar című 3D-s sci-fi, sem a kritikusok kedvencének tűnő A bombák földjén című iraki háborús mozi színészeit, és a George Clooney főszereplésével készült, szintén sokat emlegetett Egek ura sem ütötte meg a mércét. Igaz, Ken Howard, a SAG elnöke meleg szavakkal méltatta Clooneyt, aki tető alá hozta a Haitinek segítséget nyújtó pénteki televíziós adománygyűjtő műsort.


A televíziós produkciók közül a Mad Men - Reklámőrültek vitte el a legjobb szereposztás díját. Michael C. Hall (Dexter) a legjobb drámai színész, Julianna Marguiles (A férjem védelmében) a legjobb drámai színésznő lett. Alec Baldwin és Tina Fey A stúdió-sorozattal nyerte a legjobb vígjátéki színész, illetve színésznő díját a színészszervezet szombati díszvacsoráján. Waltz - aki egy hete az Arany Glóbuszt is megkapta a Brigantykban nyújtott alakításáért - elmondta: a kedvező jelek ellenére korántsem veszi biztosra az Oscar-díjat.

A legjobb színésznőként ünnepelt Sandra Bullock, aki a The Blind Side című sportdrámáért szintén Glóbuszos lett, arról beszélt, hogy a színészi pályafutásán végigtekintve nem lehetett volna előre megjósolni ezt a sikert. Ugyanakkor - tette hozzá - tudatosan dolgozott azon, hogy szakmailag fejlessze magát, és ma már nem fél visszautasítani a gyengébb szerepeket. Jeff Bridgest álló ovációval köszöntötték színészkollégái: a hatvanéves sztár a Crazy Heart című zenés filmmel érte el az elismerést. A produkcióban egy kiöregedett részeges countrysztárt alakít, aki megpróbálkozik a visszatéréssel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sandor8206 #8
    hátha nem nyeri meg, akkor áll a mondás :-D
  • CaptainRumi #7
    Waltz nem hogy nem zsidót, hanem egy nácit (az egyik legnácibbat akit valaha láttam a vásznon) játszik és mégis ott van másfél lábbal az oscar előszobájában. akkor ilyenkor mi van?:D
  • Wittgen #6
    Egyszer mintha az olvastam volna valakitől, hogy ha az ember zsidót/homokost játszik egy filmben, akkor már fél lábbal az oscar előszobájában van... Penn nem egy homit játszott??
  • CaptainRumi #5
    The Hurt Locker = A bombák földjén? ez most komoly? roflmao.

    ja és most nem kell jönni, hogy miért te milyen címet adnál neki? fingom nincs. de egy biztos: ilyen szart nem.
  • sandor8206 #4
    nekem felesleges magyaráznod, nekem a titkos tippem az Oscarra, hogy C. Plummer kapja Waltz helyett :-)
    "...13 díjat nyert rourke az oscar előtt, sean penn meg 12-t. teljesen nyílt verseny volt, kétesélyes..." persze de a nagyobb nevű díjak közül sztem Rourke vitte el a díjakat, GG, BAFTA, szinte az összes kritikusi szövetség díját, Oscar meg szevasz. Penn csak a csicskábbakat vitte sztem, bár franc se tudja.
  • winnie #3
    "y M. Rourke, megnyert mindent a legnagyobbról meg kisemmizték."

    13 díjat nyert rourke az oscar előtt, sean penn meg 12-t. teljesen nyílt verseny volt, kétesélyes.

    " Amúgy megérdemelte ezt a díjat is."

    csak egy álnaiv kérdés: miért gondolkodik mindenki úgy, hogy ha valaki bitang jó a szerepében, akkor az megérdemli a díjat? ha valaki jó, attól még lehet nála jobb, nem? hiába jó film a taxisofőr, hiába volt eszméletlen benne deniro, ha abban az évben volt egy rocky, egy elnök emberei vagy egy hálózat, amelyeket épp úgy jók voltak.

    persze akkor egy szavam sem lehet, ha valaki látta az Egy lányrólt, a Me and Orson Welles-t, A komfortos mennyországot, az invcitus-t, a last stationt vagy a messengert (ezen filmekből jelölik általában a többieket mellékszereplő kategóriában), de ciki, nem ciki, én ezek közül csak 2-t láttam, így a másik 4-ben simán lehet jobb waltznál. a megnézett 2-ben nem volt jobb. és nem is hiszem, hogy lesz, hiszen az eddigi díjak is ezt jelzik, de attól még az esély megvan.

    nem kéne abba a hibába esni, mint józsika, aki megnéz 5 filmet egy évben és épp ezért nála az avatar volt 2009-ben a legjobb, a transformers 2 meg az 5. legjobb (ez igaz), majd kijelenti, hogy az avatarnál nem volt jobb az évben (ez már nem biztos, hogy igaz.)

    persze tudom, mindez baromság, mert ki tudja az összes filmet megnézni, stb, de attól még különleges kielégülést okozott leírni:)
  • sandor8206 #2
    Azért milyen szar lenne már, hogy az Oscart meg nem söpörné be C. Waltz mint tavaly M. Rourke, megnyert mindent a legnagyobbról meg kisemmizték. Azért meglepődnék. Amúgy megérdemelte ezt a díjat is.
  • IMYke2.0.0.0 #1
    Nem kérdés, hogy Christoph Waltz megérdemelte az eddigi díjait!