Szekeres Viktor

Budapesten a Sherlock Holmes beelőzte az Avatart

Míg az ország hűséges maradt James Cameronhoz és tömött sorokban, megadóan vonult a jegypénztárak irányába, addig Budapest fellázadt és Guy Ritchie filmjét röpítette az első helyre.

Ritka jelenség, hogy a hazai és a fővárosi nézettségi adatok nem vágnak egybe, de a múlt héten erről volt szó, hiszen míg Budapesten a Sherlock Holmes remek nyitányt produkálva 43 691 nézőt csábított mozikba, addig az Avatar csak ("csak"???) 39 829-et. Országos szinten viszont a nézőszámok 82 113 - 66 248 arányban James Cameron filmje irányába billentették a mérleget. Mindez annak (is) köszönhető, hogy míg az SH 33 moziban volt látható, addig az Avatar 51 kópiával bír. A bevételek tekintetében azonban mind Pesten, mint vidéken az Avatar nyerte a csütörtöktől vasárnapig tartó időszakot, köszönhetően a magasabb helyáraknak.

A két nagy film mellett a többi premier elsikkadt: a Woodstock a kertemben 668 nézőt és 726 ezer forintot produkált, a Barátom Eric 34 előadáson 316 nézőt, míg Vranik Roland filmje, az Adás. 18 előadáson 311 nézőt.

A mostani hétvégén már helyreállt a rend, hiszen Budapesten ismét az Avatart látták legtöbben (34 038-an), míg a Sherlock Holmes csak a második helyet kaparintotta meg 23 688 nézővel. Ezzel utóbbi máris túl van a 100 millió forintos bevételen, első filmként 2010-ben. Országos szinten az Avatar alig 12%-ot esve az előző hétvégéhez képest újabb 105,5 millió forintot tett hozzá eddigi bevételéhez (ez 71 670 nézőt jelent), míg a második Sherlock Holmes 46 millióval és 38 856 nézővel tudott növekedni.

Az Avatar egyébként itthon már a 950 millió forintos bevételt is átlépte, aminél többet még egy film sem hozott Magyarországon a mai napig - mindez 660 ezer nézőt jelent, ami természetesen még nem rekord.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Berber #27
    A mai nap jan.25 Box Office jelentése szerint, a Sherlok Beutózta (keményen) saját magát is. A számok nem hazudnak.

    1. Titanic (1997) $1,835,300,000 mindenidők leg

    Hétvége:
    $36M - $1,836Mrd – Avatar
    $18,2 M - $18,2M – Legion (Légió)
    $17M - $62M – The Book of Eli (Eli könyve)
    $14,5M – $14,5M - Tooth Fairy
    $8,8M - $38,7M – The Lovely Bones (Komfortos mennyország)
    $7,1M - $363,3M – Sherlock Holmes

    Most mi van???
  • WoodrowWilson #26
    Eleve február 10-ig lehet most jegyet rendelni, gondolom majd bővítik tovább is.
  • portable #25
    cool
  • Sony90210 #24
    Unalmas már főleg, hogy egy másik hírnél is már beírtad. A tények ellened beszélnek.
  • ussisooi #23
    absolut: Ugye nem komolyan írtad, hogy csak február 3-ig vetítik? Mert ha igen, akkor agyonvág az ideg, mivel márc. elején akarunk menni. Légyszíves, mondd, hogy csak vicc vagy légből kapott info!
  • Sony90210 #22
    Röviden és tömören: a egy rohadt jól összerakott film marad 3D nélkül. Imax 3Dvel meg még rá rak egy lapáttal a mozis élményre.
  • Merces #21
    ....nem hát ,a hype , miatt volt: EGYÉ SPENÓTOT MER HA NEM AKKÓ LÚZER VAGY!!!
  • CaptainRumi #20
    Én szerintem amint megjelenik egy történetben is stimmelő, egész estés 3d mozi, mondjuk ha Lucas tényleg 3D-s star wars-t csinál vagy jön a Titánok harca akkor az Avatart szépen lassan mindenki elfelejti, mert valljuk be ha Avatarból levesszük a 3D-t mi marad? ....

    De cameron mindig a folytatásokban volt nagy ász, úgyhogy most majd bizonyíthat.
  • lAngelus #19
    Ó, a Barátok Közt filmváltozata is beelőzné itthon az amerikai block-bustereket! A magzar mozinézők annyira igénytelenek, hogy a Temetőkaput is 10000-en néznék meg első héten!
  • Berber #18
    Opsz. Ebből is látszik, hogy nem vagyok krimi rajongó...
    Format c:-vel kell egyetértenem. Kellemes film a Sherlok, de hamarabb lesz kuka, mint kettőt pislogunk. Az Avatarra meg úgy fogunk emlékezni mijnt a Szörny Rt.-re, vagy a Toy Story-ra, esetleg talám a Mátrix... ha értitek mire gondolok. Mondjuk a Titanikot mégcsak DVD-n sem örzöm, csak emlékszem, hogy volt valami film. Ha évek mulva nem az Avatar zenéjére ébredek nap mint nap, az se fog meglepni. Mindíg lesz jobb. Talán annyi a spec benne, hogy megnyitott egy uj formát (nem műfajt, mert az nem lenne igaz) a Világok harca, Támadás a föld ellen, Deep Impact, District9, és egyéb gárgyúságok mellett.