MTI

Az Avatar meghódította a világot

A negyedik hétvégén sem lehetett elvenni James Cameron kék bennszülötteitől, a Na'viktól a pálmát: az Avatarra világszerte több mint 190 millió dollárért (35 milliárd forint) váltottak jegyet a nézők.

A film eddigi bevételeit tekintve máris minden idők második legnagyobb kasszasikere. Az idegen bolygón játszódó 3D-s produkció összbevétele elérte az 1,34 milliárd dollárt (mintegy 250 milliárd forintot), ezzel átvette A Gyűrűk Ura - A király visszatér helyét a bevételi örökranglistán, és másodikként felzárkózott Cameron korábbi, Titanic című filmje mögé. A romantikus katasztrófafilm 1997-98-ban 1,84 milliárd dolláros (338 milliárd forintos) példátlan bevételi csúcsot állított fel.

A hétvégi észak-amerikai kasszasikerlistát 48,5 millió dolláros (9 milliárd forintos) bevétellel vezette az Avatar, összesen 429 millió dollárra (79 milliárd forintra) emelve a hazai forgalmazásból származó hasznot. Korában a térségben egyetlen film sem büszkélkedhetett ilyen rövid idő alatt ekkora jegybevétellel. A filmet gyártó 20th Century Fox szerint Cameron mozija hamarosan Észak-Amerikában is megszerzi a bevételi örökranglistán a Titanic mögött a második helyet, ahol jelenleg A sötét lovag van 533,3 millió dolláros (98 milliárd forintos) mutatóval.

A hétvégi jegyeladások alapján az észak-amerikai piacon a Sherlock Holmes szerezte meg a második helyet 16,6 millió dollárral (3 milliárd forinttal). Harmadikként az Alvin és a mókusok 2. végzett 16,3 millióval (2,9 milliárd forinttal). A Daybreakers című vámpírfilm 15 milliós (2,7 milliárd forintos) bevétellel debütált a negyedik helyen, Meryl Streep romantikus komédiája, az Egyszerűen bonyolult pedig az ötödik lett 11 millió dollárral (2 milliárd forinttal).

Az InterCom összesítése szerint a magyarországi toplistát bevétel szempontjából már az Avatar vezeti: a 3D-s sci-fi január 10-ig 791,1 millió forintot hozott a hazai mozikban. James Cameron filmje ezzel az eredménnyel maga mögé utasította az eddigi listavezető Jégkorszak 3-at, (773 millió forint) és az immár harmadik helyezett Mamma Mia!-t (750,4 millió). Noha az Avatart még egy hónapja sem vetítik a magyar mozik, a film jól teljesít a nézőszámot tekintve is: az elmúlt hétvégén 82 ezer hazai néző volt kíváncsi a Na'vik történetére, így az összesített nézőszám vasárnap már 562 ezer körül járt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • jaspercry #39
    " a vélemény olyan, mint segg, mindenkinek van"
    Piszkos Harry(Clint Eastwood)
  • jaspercry #38
    szerintem az őrűlt relatív!10 hülye közt okoskodsz,bármennyire van igazad,hülyének néznek.
    alapszabály!
  • FefeeX #37
    Teljes mértékben egyetértek.

    Teszek a divatra, nyilván általában az ember megpróbál úgy öltözni, ahogy jól néz ki, megpróbál olyan dolgokat használni, amikre szüksége van. (ezeket nem a divat, és nem a többi ember marhasága határozza meg, ha így lenne már rég probléma lenne)

    Aki nem így tesz, és abszolút értékben tesz arra mit vesz fel és mit használ, arra a legjobb szó az igénytelen.

    Olyat egyébként láttam már, aki azért vesz fel valamit, mert minden hasonló ember azt csinálja, de olyat nem láttam még, hogy valaki azért megy moziba (természetesen nem első alkalomra gondolok, mert azelőtt nyilván nem tudhatod, tetszik-e vagy sem) mert másoknak tetszik, és menő akar lenni tőle.
  • FefeeX #36
    Igen, igen, tipikus "itt mindenki hülye, csak én vagyok helikopter" hozzászólás... Tudod, az őrültek is azt hiszik magukról, hogy ők a normálisak...
  • NintendoGC #35
    Reagálnék kicsit erre a 33-as hozzászólásodra és a 10-esre is ha nem gond.

    Először is írod itt nagy bölcsen a divatos hasonlatodat. Bár én nem tudom a többi ember ezzel hogy van, de én baromira teszek arra mit csinál, mit szeret, mit néz, mit hallgat a többség ... és hogy milyen divatot követnek. Én nem divatból nézem az Avatart... hanem mert ENGEM személy szerint elvarázsolt.

    Azt pedig ki kérem magamnak, hogy azért mert többször megnézem már f*sz vagyok. Érdekes gondolkodásmód. Aki nem ért veled egyet és nem úgy él mint te az már f*sz? Szüleid, rokonaid ha nem értenek egyet veled már f*szok? Feleséged vagy gyermekeid (ha ugyan vannak) valamiben nem értenek egyet veled akkor f*szok?

    Gondolkodj már mielőtt bármit mondanál!
  • Atkamon #34
    Az első 6 soroddal semmi baj nem is lenne, csak aztán jó nagy ellentmondás jön a 7.ben...
  • jaspercry #33
    arra várhatnak!
    addig meg fizess,neked megéri?
    Ha megéri ,akkor nincs gond. Nekem ,annyira nem, 1x én is fizettem érte.
    Valaki a pirosat,valaki a kéket szereti
    én a zöldet,da ha a többség pirosba öltözik, én akkor is hű maradok a zöldhöz,
    ennyi,nem nagyon vagyok divatos pali,de ez van.
    ahhoz valki olyan f*sz ,hogy akár 10x is megnézi,joga van hozzá!(hogy f*sz legyen)
    "bolondok közt nehéz okosnak lenni,biztos hülyének néznek"
  • NintendoGC #32
    Ja még annyit... én sem azért nézem meg ennyiszer, mert gazdag vagyok, (ehhh bár az lennék) de én bagó, pia és bulik helyett inkább ilyen formában költök szórakozásra. Az Avatar meg megérdemli, hogy többször is megnézzem moziban.
  • NintendoGC #31
    FefeeX értelek, de azért ne nyomorékozz légyszives, mert ez személyeskedés... nem kell az ő szintjükre süllyedned!

    Én IMAX-ban csak 1x láttam, de maradandó élmény marad. Ezen kívül láttam egyszer sima 2D-ben, így is élvezetes volt. Illetve egyszer Digital 3D-ben.... eddig.
  • FefeeX #30
    Én harmadszorra, Imax3Dbe, és nem csak Cameron, de a Cinema City is jól fog élni belőle. De teszek rá, 1. mert megérdemlik, 2. mert megtehetem.

    És külön örülök, hogy az aszott életű, elnyomási tünetekben szenvedő nyomorékokat eszi a fene, hogy nem mindenki olyan szerencsétlen nyomorék, mint ők, hogy csak a negatívumokat keresi mindenben, és van aki élvezi is ténylegesen az életet :)

    Nexus, ilány a logopédus! Nyomolék!