Szekeres Viktor

Jön a Star Wars 3D és Robin Hood 3D?

A 3D-láz mindenkit elért, és aki akarja, alig pár millió dollár befektetése árán 3D-sítheti filmjét, hogy az a magasabb helyáraknak köszönhetően több bevételt hozzon. Ridley Scott a hírek szerint ezt tervezi.

A The Wrap értesülései szerint - mely egy a produkcióhoz közel álló forrásra hivatkozik - Ridley Scott megpróbálja elérni a Universalnél, hogy hagyják jóvá 200 millió dolláros új Robin Hoodjának 3D-sítését. Hogy mennyi igaz a pletykából, nem tudni, mindenesetre a 7-8 millió dollár, amit ki kéne adni a sebes utómunkára, egyáltalán nem tűnik soknak. Kissé illúzióromboló lehet, ha elterjednek a szoftveresen 3D-sített filmek, hiszen a 2009-ben bemutatott jó pár 3D-mozifilmnek csak töredékét készítették speciális 3D-s kamerákkal. A térhatású megoldások elterjedése természetesen régebbi filmek felturbózásának lehetőségét is felveti (természetesen a további bevételek reményében), így nem csoda, ha arról is elindult a szóbeszéd, hogy George Lucas nekilátott lehetőségeinek feltérképezéséhez, azt vizsgálva, hogy miképp lehet a Csillagok háborúja-sorozatból látványos 3D-s filmet teremteni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • csomi #19
    Egy kis kiegeszites es nehany erdekesseg a lehetosegekrol akiket erdekel a tema.
    http://www.3dszemuveg.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=55&Itemid=58
  • sandor8206 #18
    ha látod ha nem, így van :-) a lényeg abban van, hogy a képed ugyanúgy 2D marad (tehát sík), hisz egy 2D képből nem tudsz 3D-t csinálni, de ez alapján el tudod helyezni térben, mi van elől mi van hátul a képen és meg tudod határozni az éleket stb.
  • asdasdasd #17
    Ennem nem sok értelmét látom...
  • winnie #16
    akkor valaki tudja meg nekem konyhanyelven, mert már fúrja az oldalamat nagyon, de guglizni félek, nehogy elvesszek a technikai infókban. (valahol fura a dolog, hogy pont akkor kezdtek szoftverezni, amikor elkezdtek 3d-ben is forgatni. vagy csak most lett kész a technika?)
  • sandor8206 #15
    fogalmam sincs :-)
  • winnie #14
    ". 3D hype megy mindenhol de maga a story az lényegtelen."

    valamit félreértesz. a 3d ad egy plusz érdekességet a filmbe, de ha akarod, ugyanúgy megnézheted 2d-ben is. kinek, melyik az élvezetsebb.
  • winnie #13
    "az egész. 0 info tartalom"

    pedig nagyon is jó tudni, hogy már ridley is 3D-síteni akar.
  • winnie #12
    milyen különbség van a kettő között, a szoftveres és a kamerás között. a néző észreveszi vagy csak a vájtszemű?
  • marcee #11
    Mi sem hiányzik jobban, mint egy újabb SW kiadás!
  • freemanone #10
    Nem kéne hogy kizárja, de nem ez a tendencia. A lényeg a képi megjelenítésen van sajnos.