Szekeres Viktor

George Clooney filmje kapja az idei Oscart?

Ahogy az lenni szokott év vége felé egyre több díjat osztanak ki a filmeknek azon szerencsések, akik már screeneren látták a még be sem mutatott decemberi alkotásokat.

A pletykák szerint az idei legjobb 10 film közé még a District 9-nak is esélye van bejutni, de az igazi harc George Clooney és Clint Eastwood között dőlhet el. A National Board of Review of Motion Pictures, az amerikai filmkritikusokat tömörítő szervezet tegnap hirdette ki idei díjazottjainak névsorát, s ezt már csak azért is érdemes figyelemmel kísérni, mert tavaly és tavalyelőtt is a kritikusok által legjobbnak titulált film nyerte el a Filmakadémia többségének a kegyeit.

A legjobb film az NBR szerint az Egek ura (Up In The Air) című dramedy lett George Clooney-val, Jason Reitman rendezésében, míg a legjobb rendező díját Clint Eastwood kapta az Invictus - A legyőzhetetlenért. A színészek közül a férfiaknál George Clooney az imán említett filmjéért kapott elismerést, míg a nőknél Carey Mulligan teljesítményét ismerték el, amit az An Education-ben nyújtott. A mellékszereplők közül Woody Harrelson The Messenger-beli és Anna Kendrick, az Egek ura-beli alakításáért járt a díj.

Az idei évad első filmes díjait gálaműsor keretében január 12-én adják át New Yorkban. A kitüntetéseket filmtörténészek, filmszakértők és egyetemisták ítélik oda az általuk legjobbnak tartottaknak. Minden évben az NBR-nyertesek ismertetésével veszi kezdetét a díjátadók szezonja, amelynek záróeseménye Oscar-díj átadása Los Angelesben márciusban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Inquisitor #1
    Hogy röhögnék ha tényleg kapna Oscart George Clooney, de a Kecske bűvölök-ért. :D