MTI

Tekintélyes bevétellel kezdett a Jackson-film

Rekordok ugyan nem dőltek, de tekintélyes, 4,4 millió dolláros (817 millió forintos) bevétellel zárták a This Is It című Michael Jackson-film első két vetítési napját az észak-amerikai piacon - számolt be a Variety online kiadása.

A sztároktól hemzsegő Los Angeles-i premiert követő kedd esti vetítések 2,2 millió dolláros (408 millió forintos) jegyeladását bíztatónak értékelte a filmet forgalmazó Columbia Pictures. A szakértők szerint a hét végi észak-amerikai bevétel összege átlépheti a 30 millió dollárt. A produkciót a kritikusok zöme a sztárról való méltó megemlékezésként fogadta.

"Ez a film azzal a céllal készült, hogy bemutassuk a rajongóknak, mi is volt Michael álma erről a show-ról" - idézte a filmet rendező Kenny Ortegát a Variety.com. A This Is It produkciót a tervek szerint két hétig tartják a mozik műsorán, jövőre pedig DVD-n is megjelenik. Szerdától a világ 99 országában - köztük Magyarországon - kezdték forgalmazni, a hét végétől már 110 ország filmszínházaiban lesz látható.

A mintegy kétórás Jackson-film a Sony műhelyéből került ki. A stúdió 60 millió dollárt fizetett egy koncertszervező cégnek azért a mintegy száz órányi felvételért, ami Jackson próbáiról készült a halála előtti hetekben. A popsztár nagyszabású londoni koncertsorozattal akart visszatérni a zenei színpadra, ám június 25-én tragikus hirtelenséggel elhunyt, a túladagolt altatók és nyugtatók miatt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TM #13
    A világ nem csak Amerikából áll, ahogy a jegybevételek sem csak Amerikába (ezen belül is a Sony konyhájára) vándorolnak. Winnie vélhetően az utolsó három szó miatt kötött beléd. Jó szokása, csak épp szélmalomharc. Egy kommentelő tömeget nem lehet átnevelni precizitásra. :)
  • mjjmoa #12
    sajnalom hogy osszetorom a szived, de 20 millio dollart hozott... vilagszerte... egyeb ketely?? A vilag ugyanis nem csak amerikabol all.
  • winnie #11
    "Szegény Jackó halálából sok ember megszedi magát :("

    nem a halálából, hanem az életéből. többek között az ő örökösei. logikus folyamat: a halála előtt ő szedte meg magát az életéből, most azok, akiket hátrahagyott. (meg persze a lemezkiadó/stúdió, de az is megszedte magát előtte is, utána is. szóval változás nincs, érthetetlen a szomorú smiley.)
  • winnie #10
    a komment hibás! dehogy hozott 20 milliót a premier napján a sony konyhájára.
  • Wittgen #9
    Szegény Jackó halálából sok ember megszedi magát :(
  • mjjmoa #8
    A cikk hibas!
    A film a premier napjan 20 millio dollart hozott a sony konyhajara.
    A 4.4 millio fontban ertendo nem dollarban.
    Most a film 101 millio dollarnal tart es ez messze minden idok legtobbet hozo koncertfilmje. Es a film lathato meg par napig...
    ja. meglepo. meglepo? Nekem nem.
  • Mat666 #7
    4,4 millió dollár az nagyon kevés bár nem meglepő.
  • TM #6
    Nem tudom, mi ez a zagyvaság, de a This Is It 2 nap után 11 millió dolláron áll Észak-Amerikában, ami ugyanakkor egy napra sem lett volna túlzás. Ezek után a hétvége jó esetben is csak huszonegynéhány millió lesz.
  • Andrews2007 #5
    20 milliót hozott összességében egyébként 2 nap allatt.


    Domestic: $7,445,661 37.0%
    + Foreign: $12,700,000 63.0%
    = Worldwide: $20,145,661
  • kalapos01 #4
    Ennél még a Jonas Brothers és Miley Cyrus koncertfilmje is többet hozott 2 nap alatt. Szarul van megfogalmazva.