Szekeres Viktor

Ismét él az élőszereplős Akira-projekt

Nemrég még az a kérdőjeles hír járta, hogy mégsem lesz élőszereplős hollywoodi film az Akirából, most viszont ismét csak megnyugtathatjuk az anime-rajongókat, hiszen sokak kedvence még mindig vászonra kerülhet az elkövetkező években.

Igazából konkrétum már majdnem másfél éve nem hangzott el az Akiráról, de most a Collider információi szerint a Warner Bros. még mindig nem mondott le a filmről és Mark Fergus és Hawk Otsby személyében már forgatókönyvírókat is felvett a projekthez. (A duó a Vasember és Az ember gyereke című filmeket írta többek között.)


Az Új Manhattanben játszódó Akira Kacuhiro Otomo hat részes képregényén fog alapulni, s 31 évvel a város újjáépítése után játszódik majd. A tervek szerint a forgatás 2010-ben fog kezdődni, addig is szurkolhatunk a kellékeseknek, hogy a híres motort milyennek fogják megépíteni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Wittgen #10
    Még a végén megérjük, hogy csak a címet tartják meg az írók.
  • torcipepe #9
    a Mithril is várhatóan le lesz redukálva az amerikai hadsereg egy titkos egységévé
  • cateran #8
    Ha nem is ironiát,de valamit nem értesz:) A Mangákban és Animékben rendszeresen visszatérő téma a nukleáris holokauszt (elég csak a 100 éves Fist of the North Starra gondolni)pontosan a 2. vh. miatt,Hirosima és Nagasaki megemlékezésére...Ez az amerikaiaknak teljesen mást jelent...ezért mondtam,hogy nem véletlen a japán város...(Robin Hood is játszodhatna a Central Parkban,de azért az nem lenne ugyanaz,nemdebár?:))
    Ami engem illet,inkább várom a Full Metal Panic!-ot..azt nagyon nehéz elrontani:D
  • bakagaijin #7
    :) Segítek, láttál-e már történelemkönyvet, a modern kor környékén.

    Én egyébként kifejezetten örülnék egy olyan hírnek, hogy amerikaiak élőszereplősen leforgatják az Aachi és Ssipak-ot. Magát a filmet nem nézném meg, pénzéhes remake-ek nem érdekelnek, de ezek a tények együtt, hogy: amerikaiak, élőszereplősen és Aachi+Ssipak együtt megelégedettséggel töltenének el. (Igaz a koreiak szerintem jobban örülnének egy japán remake-nek... de ez már messzire vezet :))
  • Barakukk #6
    Most ezt tényleg meg kellett magyaráznom, vagy nem értek valami iróniát?
  • Barakukk #5
    Mivel a történet alapból a jövőben játszódik, úgy egy III. világháborúban esedékes nukleáris robbanás Manhatthan-ben is előfordulhatna, és mivel amerikai produkcióról van szó, szinte törvényszerű, hogy amerikai helyszínt válasszanak. Tudom, hogy egyeseket már egy egyszerű helyszínváltás is idegesít, de ez van. Mikor 3 éve magam elgondoltam, hogy milyen lenne egy élő szereplős remake, természetesen amerikai pénzből, én New Washington-ra tippeltem volna.
    Az pedig már megint más kérdés, hogy a japánokra ledobott atombomba hatására készítenek azóta is nukleáris robbanásokkal összefüggő filmeket, mint az a 30-40 Godzilla film:)
  • cateran #4
    He? Ugye vagod,hogy az Akira nem viccbol jatszodik 1 nuklearis robbanast elviselt es ujjaepult JAPAN varosban? Ja es az Akira nemzetkozi piacra keszult, mar ha lehet igy fogalmazni..en se japanul lattam..:P
    Valahogy az az erzesem,hogy itt-ott csavarnak majd a dolgokon es az eredmeny koszonoviszonyban sem lesz az eredetivel....
  • Mister #3
    angolul fognak, nem a japánoknak készül.
  • bakagaijin #2
    Valóban hülyén fog kinézni, hogy Új Manhattanben japánul beszélnek...
  • torcipepe #1
    nebasz má'!
    Új Manhattan?? nem lehetne megtartani az eredeti helyszínt?? Neo Tokyo mégiscsak pofásabban hangzik, mint a New New York. kb mint a Dr Who?-ban, "nem a földön vagyunk és ez a város a XX-edik New York". pontosan nem tudom a számot, de legalább kétjegyű.