Szekeres Viktor

A Scary Movie készítőinek új paródiája: Stan Helsing

A paródiáknak úgy tűnik sosem lesz vége, s a műfajon belük a mindig is legnépszerűbbnek számító horrorparódia sem fog egyhamar kihalni. Szerencsére ezúttal csak DVD-s megjelenésről van szó, és nem a "Movie"-filmeket készítő Friedman-Sletzer duó fogja filmszalagra öklendezni a végterméket.

Amerikában október 27-én fog megjelenni DVD-n a Stan Helsing, melynek írója és rendezője az a Bo Zenga, akit elsőfilmes lévén szinte sehonnan sem ismerhetünk, de szerencsére őt producerként a Horrorra akadva pár háttérembere segítette. Ha pedig a film Leslie Nielsennel bővített stáblistájára pillantunk, akkor máris tudjuk, hogy körülbelül mire lehet számítani. Ezt még egy előzetes is elősegítheti.


A Stan Helsing története egy videókölcsönzős eladóról szól, aki Halloween estéjén egy rutin videófilm-kézbesítés közben fura házba keveredik, s később rájön, hogy ő a hírhedt vámpírvadász, a legendás Van Helsing leszármazottja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Butterbean47 #22
    hát egyszer elmosolyodtam rajta.de lényegében bugyuta
  • Danecay #21
    Annak ellenére, hogy nem tudnám felsorolni hányszor láttam már a felsorolt klasszikus filmeket, egy-egy újranézés alkalmával, többször előfordult, hogy olyan poénokat fedeztem fel benne, amiket addig nem, ami pontosan azért van, amit már itt leírtak, hogy nem csak az előtérben, de a háttérben is vannak poénok. Én valahogy a sajnos még mindig divatos altesti poénokon, vagy annak szánt jeleneteken, nem igazán tudok szórakozni, sőt egyenesen irritál, míg egy munkatársam szerint, a Superhero Movie csúcsjelenet, amin szemem láttára majd meg szakadt a röhögéstől, a következő:

    Ekkor csalódtam benne egy picit ezen a téren. Egyébként volt egy két jó poén a filmben.
  • Alfa Of NS #20
    Nem láttam mind a négyet hanem többe belenéztem, illetve egyet közel végig láttam. A többit extrapoláltam.

    A látóköröd és fantáziád meg neked szegényes ha nem tudod felfogni, hogy az izlés nem teljesen szubjektív. Vannak dolgok, amik egyszerüen igénytelenek, nézőtöl függetlenül.
  • winnie #19
    azért csak lehet bennük valami, hogy mind a négyet megnézted. nem?

    (kifejezetten meglep, hogy valaki nem képes elképzelni azt, hogy ami neki nem tetszik, az másnak a kedvence. ehhez annyira széles látókör és fantázia nem is kell pedig.)
  • Alfa Of NS #18
    Ezek a Scary Moviek úgy sz*rok ahogy vannak. Egyszerüen nem hiszem el, hogy ezek bárkinek is tetszenek. Ez a film is tuti gány lesz, lásd az első poént a filmben. Az összes kópiát, lemezt stb össze kéne gyűjteni ezekről a filmekről, máglyát építeni belőle és elégetni rajta a rendezőt.
  • taj #17
    ez a komment fedi a legjobban a valóságot szerintem, egy régebbi Leslie Nielsen filmen még az akkor 60 év körüli nagyszüleim is tudtak nevetni, mert lököttnek tartották a fickót, folyamatosan történt valami ökörség a háttérben is, és a poénok tényleg többgenerációsak voltak

    ha egy új vígjátéknak bármi köze van a scary movie alkotóihoz, akkor az garancia arra, hogy biztosan rossz lesz és kifejezetten igénytelen

    van helsing paródia pedig már volt: Drakula halott és élvezi címen (Leslie Nielsennel a főszerepben), csak Mel Brooks "színészi játéka" lehúzta a filmet, talán egyetlen jó poénja volt, amikor a másik kezébe nyomta a karót, ő meg fedezékbe ment, hogy ne rá fröccsenjen a vér, és utólag előadta, hogy a sok éves vámpírvadász tapasztalat miatt nem lett véres

    ugyanakkor tény, hogy mivel a mai filmek jelentős hányada nagyon gyenge (gyerekeknek és a hülyeségen nevelkedett fiatalabb "felnőtteknek" készülő képregényfilmek, ahol egyedül a külcsínre helyezik a hangsúlyt), ezért az idősebb generáció nyilván nem nézi meg őket, és így a paródiát sem tudják élvezni, ha önmagában nem állja meg egy poén a helyét
  • kwzatz #16
    Winnie, most szerintem nagyon egyedül vagy a véleményeddel, és hülyeséget beszélsz... Az általad említett filmeket 10-12 évesen látta az ember, és akkor már értette a viccet, természetesen nem mindent, valamint a parodizált filmekből is látott sokat. (aki nem ilyen volt, annak nem jöttek be ezek a paródia klasszikusok, mint pl. sok lány az osztályban) Mi fiúk mindannyian sírva nevettünk, és pont a közelmúltban beszélgettünk haverokkal arról, hogy miért nem tudnak most ilyen filmeket csinálni. Mint ahogy valaki egy korábbi postban említette, biztos van benne valami nosztalgia, de nem ezen múlik. Nekem még a a Sziki-szökevény és a Drágám add az életed is tetszett, valamint van egy film, aminek nem jut eszembe a neve... Ezen felül ott vannak a Monthy Python filmek, amiket pedig nem kisgyerek fejjel láttam (fel sem fogtam volna) hanem 17-20 évesen, és nagyon tetszettek, pedig régiek.
    És sztem azért most is vannak jó paródiák, nekem a Haláli hullák hajnala és a Vaskabátok tetszett nagyon az utóbbi időben.
  • lordofchaos #15
    Jah és arról nem is beszéltem, hogy szüleim már felnőtt fejjel látták az említett filmeket (CSP, NKÜ, Airplane, Top Secret) és ők is nagyon jól szórakoztak rajta, míg a mai "paródiákat" már csak átkapcsolják mert annyira gyerekes, bárgyú poénokkal vannak tele.
  • lordofchaos #14
    Én akkor is tudtam és ma is tudom, hogy a CSP-n, Nagyon Különleges Ügyosztályon, Top Secreten miért nevettem/nevetek. Egyáltalán nem azért, mert akkor fiatal voltam. Egy NKÜ-t a Scary Movie-kkal egy napon nem lehet említeni. Míg az egyik élő példa az igényes humorra, a másik az igénytelenre. És ezen nem változtat az ember kora.
  • Magiszter #13
    Arról nem is beszélve hogy ha megnézel egy Airplane-t vagy Csupasz pisztolyt ott még a háttérben is ömlenek a poénok, nem csak a főszereplők osztják. Ez van, ezt el kell ismerni: Régen tudtak paródia filmet csinálni, és mivel a legtöbb jó dolgot már ellőtték bennük, nem maradt puskapor egy újabb Nagy Durranáshoz (szójáték?).

    És Winnie: Én még ma is sírva nevetek a felsorolt régi paródiákon, míg az újabbakon már nem tudok. Lehet tényleg nem az a korosztály vagyok akiket céloznak de gondolj bele: Régen 10-12 évesen is sírva nevettél egy ilyen filmen a 30-40-éves szüleiddel együtt. Ma 20-30 évesen sírsz a ritka sz@r poénokon a szüleid meg meg se nézik. Bezzeg a 12 éves öcsédnek bejön... Nem korosztályfilmet kellene csinálni hanem filmet, amit a 10-90 éves korosztály is egyhangúan befogad.