Szekeres Viktor

Filmet készíttet magáról az Opus Dei

A meglehetősen ellentmondásos, ultrakonzervatív katolikus csoportosulás, az Opus Dei sokszor nehezményezte, hogy negatív színben tüntetik fel őket bizonyos filmekben. Épp ezért úgy döntöttek, hogy saját mozifilmmel rukkolnak elő.

A Hollywood Reporter szerint Roland Joffé rendező, aki annak idején a Gyilkos mezőkkel és a Misszióval indított, de legutóbb a botrányosan gyenge horrort, a Captivity-t rendezte, jelenleg There Be Dragons című filmjének előkészületeivel foglalkozik, mely alkotás az Opus Dei megalapításáról szólna.

A szervezet maga is beszállt, hogy finanszírozza azt a filmet, mely az alapító, Jose Maria Escriva de Balaguer életrajzi filmjeként is felfogható. A főbb szereplők között ott lesz Charlie Cox és Olga Kurylenko és Joffe szerint nem propagandafilmre kell számítani, hiszen bőven kapott kreatív mozgásteret. A film jó része Argentínában fog készülni, egy ottani kisváros fogja a 30-as évek Madridját "megszemélyesíteni".

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Etinger #8
    Pont ezzel csinálták neki az ingyen reklámot. Értsd: saját költségükön.
  • brueni #7
    messziről jött ember azt mond, amit akar.
    akiben előítélet van, azt úgyse győzik meg.
    ha látnál egy filmet, ahol hitler aranyos kiskutyákat simogat és mesét olvas, akkor sem változna ról a képed...
  • narumon #6
    Ahhoz képest rendesen ugattak ellene, és nem is hiszem, hogy tetszett volna nekik amit ott láttak.
  • Tetsuo #5
    :) na ja, filmekben nem soxor lathattuk, de nehany konyvben mar irtak rola..
  • Loverman #4
    hm, Opus Dei... lehet hogy ők igazi katolikusok... de jobb igazi Kereszténynek lenni. akkor pedig már inkább a pünkösdiek
  • gothmog #3
    "bizonyos filmekben" - Az az egy Da-Vinci kód, amit a nagybecsű katolikus egyház volt szíves a saját költségén népszerűsíteni.
  • blessyou #2
    Hmm, ez érdekesen hangzik. Magam szinte semmit nem tudok az Opus Deiről, és megbízható forrást még nem sikerült találnom róla, kalandregényíróknak meg hitelt csak a történetben adok, nem a valóságban :) Persze ez a film sem bizonyul feltétlenül annak, majd meglátjuk.
  • narumon #1
    Nem propaganda... peeeeerszeeeee