Szekeres Viktor

Joshi Bharat visszatér

"Az ember, aki jól elverte Mónikát", talán még ma is így emlegetik Joshi Bharatot a TV2-nél, ugyanis az eleinte a Mónika mellé, más időpontra szánt talkshow-t kis felvezetés után a csatorna az RTL Klub talkshow-ja ellen küldte az indiai mágus műsorát.

Eleinte Joshi Bharat győzedelmeskedett is, majd ismét Mónika napjai következtek, s az évad egészét tekintve akkor vagyunk korrektek, ha a két gigász közötti harcot döntetlennek ítéljük meg, de nemsokára kezdődik a második menet.

Olyannyira nemsokára, hogy miután a Mónika augusztus 31-én tér vissza az RTL Klub képernyőire, a délutáni sávba, a TV2 is úgy döntött, hogy nem késlekedik és a "győzzön a jobbik!"-elvet követve azonnal harcba dobja Joshi Bharat című talkshow-ját ugyancsak augusztus 31-én, ugyancsak 17.20-as kezdettel. A műsor alcímét a csatorna mindenkinek ajánlja figyelmébe: "Mindenre van megoldás, csak akarni kell!"

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pyrohun #22
    Az sem igaz, hogy minden filmet vagdosnak. Vannak direkt a TV vetítésre való kópiák is, amikből gyárilag hiányoznak a nagyon durva jelenetek (de csak az a pár képkocka, amelyik tényleg nagyon durva - ha van olyan). Speciel nem tudom, hogy a Sziklánál (egyik kedvenc filmem) ez hogy volt. De attól még mert az egyik durva jelenet nincs benne, még simán lehet a film egésze miatt 16-os karika. Nem olyan egyszerű ez sajnos és az ORTT most nagyon fingatja az RTL-t és a TV2-t is és higyjétek e, hogy az esetek 90%-ában jogtalanul.
  • Etinger #21
    Az elején mondjuk? Az a jelenet a film elején van.
  • Zombee #20
    Na és amikor rábasszák a legalább 16-os karikát, és utána kap új szinkront, vágást?
    Van ugye a Szikla című akciófilm. Van a végén egy jelenet, amikor Nicholas Cage karaktere igen veszélyes ideggázt lélegez be, aminek az ellenszerét közvetlenül a szívbe injekciózva kell beadni. Ezt ő meg is teszi, láthattuk is. Ám az egyik vetítéskor feltűnt, hogy hiányzik ez a jelenet... na, hol volt itt a véres, romboló hatás?
  • pyrohun #19
    A legjobb, hogy a legjobb szót ismételtem a legjobban :)))))))
  • pyrohun #18
    Az ORTT-ről annyit, hogy(konkrét esetről beszélek!) egy kereskedelmi televízió lead egy filmet, ami MINDENHOL A VILÁGON eddig korhatárbesorolás nélkül ment (ergo nem kellett rá még a 12-es karika SEM), sőt, itthon Magyarországon megjelent DVD-n is - ott sem kellett feltüntetni semmit természetesen, erre az ORTT közli, hogy SZERINTÜK ez azért 12-es karikát érdemelt volna, ezért 6 millió forintra bünteti a kereskedelmi televíziót. Hát elmennek ám a büdös retkes kurva picsába, oda b+. Oké, büntessék, ha fröcsög a vér, büntessék, ha tele van káromkodással, de ilyen fals, hülye indokokkal? Csak azért mert tudják, hogy meg fognak szünni?

    Konkrét adatot nem mondhatok, de annyit elárulnék, hogy az elmult fél évben megHÚSSZOROZódott az ORTT által kiszabott büntik száma - pedig kurvára nem lett 20x annyi trágásul beszélő, vagy véres műsor, sőt...

    Ennyit a drága ORTT-ről. Ja és akkor ezek után még az a legjobb, amikor azt olvasom, hogy a kurva anyját a kereskedelmi televízióknak, mert a lightos szinkronnal adják le a filmeket, nem azzal, amiket a moziban hallhatunk. Hát csodálkoztok? És a legjobb, hogy a legjobbban általában azok anyáznak a szinkron miatt, akik pedig egyetértenek az ORTT büntetésekkel - gyerekek: saját magatok ellen beszéltek, de mindegy...
  • Etinger #17
    2 dolog van, amiről érdemes beszélni, kezdjük az ORTT-vel. Ebben ugyanis egyet tudok veled érteni, valóban következetlen az, ahogy és amiért büntetnek, és jelen esetben én úgy látom sokkal inkább 'erőfitogtatás' és 'példa statuálás' folyik.

    Ez így természetesen nem jó, mégis egy olyan műsorról van szó, ami ahogy te is érzed valószínűleg egyszerre hoz jó nézettséget és kelt undort egyesekben. Szerintem, ez utóbbit érdemes megnézni, hogy mi a gondja egyeseknek ezzel a műsorral, és miért nem érzem problémának azt, hogy jelen esetben a 12 órás elsötétítéssel 'példát statuáltak', komolyabb alap nélkül:

    - korábban volt már eset amikor nem kaptak büntetést, mikor indokolt lett volna (ezt persze úgy is nézhetjük, hogy akkor most miért? de mondjuk úgy, akkor megúszták, és az ORTT most ezzel "egyenlít")

    - amit mondasz, hogy komoly társadalmi és egyéb problémákról igen is KELL beszélni, ez teljesen logikus, és egyet is értek vele DE!
    --> sem a Mónika és (sajnos) sem a Joshi nem az műsor, ami ezt a célt szolgálná. Ha jóhiszemű próbálok lenni, azt mondom, hogy a készítők ezzel a céllal hozták létre ezt a 2 műsort. Ha viszont őszinte kell, hogy legyek, akkor azt mondom, hogy legfeljebb elalvás előtt mondogatják ezt lelkiismeretük nyugtatására.

    - Nincs ugyanis tartalmas mondanivalójuk, Mónika még annyit sem tesz meg mint Joshi, aki ha valami kissé közhelyes,de mégis építő jellegű véleményt meg is fogalmaz! Valamint, Mónika: álszentül viselkedik, ítélkezik, és jóval egyoldalúbban kezeli az adás egyes szereplőit. Ez nem jelenti azt, nyilván egy pedofil vagy balhés személy mellé nem is gond ha nem áll oda, de van amikor indokolatlanul támogatja az egyik szereplőt a másikkal szemben.

    Ezekkel gondolom te is tisztában vagy, ha a nézed a műsort, kérdés:
    Ennek a műsornak kellene társadalmi problémákkal foglalkoznia?
    Kényes kérdéseket felvetnie-feszegetnie?

    A saját válaszom: Igen, ennek KELLENE. De nem képes betölteni ezt a funkciót, sokkal inkább butít, mintsem hogy tágítaná az emberek rálátását az általa megemlített gondokkal kapcsolatban.

    Végezetül csak annyit még, hogy érdemes felmenni Youtube-ra, rákeresni a Mónika Showra:

    Hány olyan videót látsz feltöltve, amiben valami komoly beszélgetés zajlik?

    Mert én nem sokat... És a többség is inkább a bunyóra, a vitára, vagy épp az emberek KINEVETÉSE miatt nézi ezt a műsort, így viszont ez a műsor megalázza a szereplőit, amit viszont szerintem a nézettség miatt tesz.

    Én 21 éves fejjel legalábbis így gondolom.
  • immovable #16
  • winnie #15
    ezek nevetséges indokok. a pedofília és a családon belüli erőszak nagyon hangsúlyosan jelen van itthon, csak a legtöbben mit sem tudnak az egészről, mert mindenki a maga kis világában él. lehet szabályozni, lehet azt mondani, hogy súlyos dolgokról nem egymillió embernek beszéljünk, hanem éjjel 2-kor 26-nak, de azzal az ortt járatja le magát, ha micimackó módra úgy véli, hogy csúnya dolgokról, devianciáról nem szabad beszélni a magyarnak ÉS, ha nem beszélünk róla, akkor maga a probléma sem fog létezni. (a pedofilíás adás nem sípolós volt, hanem amolyan hatásvadász, mélyeket hallgatós.)

    de nem is ezzel van a gond, hanem a következetlenséggel. ajánlom elolvasni az elmúlt (legyen mondjuk) 3 hónap ORTT-bírságok indoklásait. jobb, mint a kabaré. és az a röhej, hogy bagatell dolgokat büntetnek (nem a fentiekre gondolok), durvaságok felett meg szemet hunynak.
  • Etinger #14
    *sorry, sorry, a toldalékok néha nincsenek a szöveggel összhangban :)
  • Etinger #13
    "az ORTT szerint túl részletesen foglalkoztak a pedofíliával, a másik pedig túl erőszakos és trágár volt"

    Ez neked Winnie nevetséges indok? Szögezzük le nem láttam a szóban forgó adást, de ha a látott részek által szerzett tapasztalatából indulok ki, akkor sejtem 2-3 perc sípolás ment folyamatosan.. És sok sok 'szd 'nyád.. meg stb... :):)

    Egyszerűen nem tudok melléjük állni, és nem tudom nem észrevenni, hogy milyen céllal készült ez műsor. Lehet a többi is a nézettségre megy rá, sőt biztos, de ezen szerintem sokkal jobban látszik. (Főleg a Mónikán, de utóbbi időben a Joshiban is megszaporodott a bunyók száma pl)

    "amikor komoly társadalmi problémáról van szó"

    Ezt remélem te se gondoltad komolyan. Mármint nem azt, hogy a pedofíliáról és az erőszak komoly társadalmi probléma.. Hanem azt, hogy ezekről ebben a műsorban tartalmas beszélgetés folyik. Főleg ha láttál pár részt...

    Ami meg a kommentelők érezhető ellenszenvét illeti a műsorban kapcsolatban, szerintem egy pozitív dolog. A nézettségek gondolom azt mutatják a műsorra rengeteg ember vevő, és ha ezt vesszük alapul, engem megnyugtat, hogy azért vannak emberek akik ebben az idősávban inkább elkapcsolnak ha megy a TV...

    (Az hogy ki mennyit nézi az RTL-TV2 párost az meg mindenki magánügye, ez csak egy erősen szubjektív vélemény kifejtés volt a részemről)