Szekeres Viktor

Itt az Avatar első előzetese

Mindenki csak az év leginkább várt filmjeként emlegeti a Titanic rendezőjének filmjét, az Avatart, bár ha a műfaját és a történetét (valamint a benne szereplő lényeket) nézzük, nem biztos, hogy akkora kommersz sikert látunk bele, mint egyesek.

Persze az is lehet, hogy az embereket nem ez fogja érdekelni, hanem amit a készítők és a film marketingesei már több mint egy éve sulykolnak belénk, miszerint az Avatar forradalmi film lesz, hihetetlen vizualitással fog bírni és egyébként is a premierje utűn be lehet zárni a mozikat, hiszen überelni nem lehet többé semmivel.


Mindenesetre két dolog biztos: háromdimenziós lesz a film és IMAX-verziója is lesz, vagyis végre nem csak animációt, koncertfilmet és horrort láthatunk teljes egészében 3D-ben, hanem "normál" filmet, jelen esetben scifit.

Egyébként, akárcsak a világ sok másik országában, augusztus 21-én pénteken nálunk is meg lehet tekinteni moziban egy exkluzív Avatar-montázst, mely során először James Cameron fogja köszönteni a nézőket 3D-ben, majd pedig 15 percnyi 3D-s Avatar-összeállítást. A helyszín a budapestu Cinema City Aréna 14-es és 18-as terme, az időpont 20.00.

Az Avatar még ropogós előzetesét többek között az Apple-nél lehet megnézni választható felbontásban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • winnie #53
    ?? hááát, nem tudom. nekem alapvetően semmi bajom nem volt vele, de simán elhiszem az előzetesről (mindegy, hogy teaser vagy trailer), hogy egy jövő nyári scifi és nem a cameron-féle avatar. így semmi különöset nem nyújtott, szerintem. 3d-ben kellett volna látni, vagy a demót pénteken.
  • sandor8206 #52
    évek óta a legkeményebb, legtöbbetmutató teaser, nézzél meg egy párat az utóbbi évek blockbesterei közül
  • winnie #51
    az, hogy a háromdimenziós az térhatású, szemüveggel nézős, az imax meg nagy vászon.
  • johny777 #50
    "Facial Performance Replacement" nézz utána.
  • TeDDyRuSh #48
    Én a bemutatóban csalódtam, ki volt az a pöcsöm marketinges, aki ezt, így kiengedte az "utcára"? Ez egy kameron filmnek írtó sovány, főleg, hogy évek óta istenítik. A qrva nagy elvárásokhoz borzasztó gyenge ez a treaser. Ha bármilyen szinten magyarázni kell a videot, akkor már régen rossz.
  • chase #47
    Mi a különbség a háromdimenziós és az IMAX közt?
  • gulyasandras #46
    "Technikai újítása pedig hogy a Motion Capture-t lecserélte „FPR” saját fejlesztésére"

    nézz utána: Image Metrics
  • johny777 #45
    A story-t 95 óta írja és formálja. Technikai újítása pedig hogy a Motion Capture-t lecserélte „FPR” saját fejlesztésére. Ami úgy működik, hogy a színész felvétel közben már digitálisan is látható nagyon pontos részletességgel. Így nem kellett tökölődniük a felszerelésekkel, kamerákkal, beállításokkal.
    A másik fontos újítása a 3D. Az eddigi hoki 3D-s filmekben csak az volt 3D amit beleraktak. PL: Véres Valentinban a repülő fogsor.
    Cameron bácsi olyan kamerát alkotott meg ami két lencséjű, vagyis majdnem olyan, mint ha az ember saját szemével venné fel. A két lencsét dinamikusan tudja mozgatni amivel a fókusztávolságot, állítja. Tehát itt minden 3D-s lesz, a legapróbb porszemig, és tényleg úgy érezné az ember mintha benne lenne a filmben.
    Történetével szerintem nem lesz baj, eddig se volt, Cameron mindenre oda figyel.

    Akinek mégis a látvány a fontosabb az maradhat a TF2-nél meg a Gi Joe halálosan humoros filmeknél.
  • bambusz76 #44
    Eleg vicces lett volna a Melyseg titka trukkok meg effektek nelkul. :-D
    Ennek a filmnek meg az egyik legfontosabb fegyvere a latvany.
    Mondjuk a 12 duhos ember 3D-s feldolgozasa baromsag lenne...
    Az teny, hogy a rendezes meg a sztori meg mindig a legfontosabb.
  • Zoliz #43
    Ha annyira szar lesz mint a T4 Megváltás(? HAHAHa), akkor el se megyek moziba erre, pedig a Terminator 1-2, a Bolygó neve Halál, a Mélység titka, a Két tűz közöttet legalább 10-szer láttam... és a kedvenceim.

    Gyűlölöm a CGI-t, meg a (sz)ámítástechnikát! George Lucas is ebbe bukott bele a jó rendezés helyett.