Szekeres Viktor

A Transformers 2-nek esélye sem volt

Úgy tűnik, hogy főleg a számítógéppel készült rajzokkal operáló mozifilmekért vagyunk oda, legalábbis erre utal, hogy tavaly milyen hatalmas volt a sikere az Amerikában visszafogottabban szereplő Madagaszkár 2-nek, most pedig a Jégkorszak 3D robbantott.

Azt persze mindenki tudta, hogy a háromdimenziós trükkökkel megbolondított animációs film tarolni fog, még akkor is, ha a 3. rész startja Amerikában például csalódást keltett, a 2. epizód nyitánya alatt maradt. De ekkora aratásra nem sokan voksoltak.

Csak tájékoztatásképpen, míg a Terminátor 4 pazar kezdéssel 75 127 nézőt vitt be a mozikba országszerte a premier hétvégén, a Nászajánlat és a Másnaposok 37-37 ezret, a Transformers 2 pedig 68 ezret, addig az új Jégkorszak szerényen 115 029 eladott jegyet tudhat magáénak (ebből 61 821-et Budapesten). S ha ehhez hozzávesszük a keddi premiert, akkor a kedd-szerdai jegyeladásokkal máris 142 760-an látták itthon a filmet 6 nap alatt (ebből 78 638-an a fővárosban).

A bevételeket tekintve ez azt is jelenti, hogy két éve, a Shrek 3 premierje óta ilyen nagy népmozgás nem követte egy film hazai bemutatóját. Illetve helyesbítenénk: nem nép-, hanem pénzmozgás, hiszen a tavalyi Madagaszkár 2-re ugyan többen voltak kíváncsiak az első hétvégén, de a 3D-s vetítéseknek köszönhetően a Jégkorszak 3 termelt több bevételt.

A Jégkorszak 3 adatai annak tükrében pedig, hogy filemegosztókon meg további több tízezer letöltést történt, még lenyűgözőbbek, de a warezsikeren nem szabad meglepődni, hiszen minden, szinkronos világpremier nagyon keresett a kamerás kép ellenére.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #12
    Az igaz, h a jo film rossz minosegben is jo; de mennyivel jobb a kedvenc filmedet full elmennyel nezni! ;) (zavaro korulmenyek nelkul, kenyelemben, kajaval, piaval, fullos hang, kep.. mashogy nem is nezek filmet)

    1 Transformerst meg csak a nagy robaj, csorompoles, ubereffektek miatt neznek, ugyanis tortenet kb a Garfield-kepregeny szinvonala..
  • Tetsuo #11
    :)
  • trogi #10
    Legalább van pár olyan ember, akivel egyet tudok érteni. :)
    Nekem pl. a Gladiátor nem jött be, otthon néztem dvd-n, crt tévén. Közepes, egyszer nézhetőnek ítéltem. Moziban ideig-óráig megfőztek volna a látvánnyal-hanggal, de később akkor is ment volna a levesbe...
    Az egyik kedvenc filmemet (7x7) pedig szellemképes verzióban is szeretem nézni.
  • ZeemanX #9
    "Azok a tipusu emberek nezik kirakva szelsvaszonra a 4:3as TVadasokat is.."

    LOL! Echte! :-)))
    (Egyébként ez nálam is kiveri a biztit, akárcsak a kamos verziók leszedése/megnézése.)
  • winnie #8
    "Soha nem ertettem azokat, akik a Cam-os v milyen verziokat nezik.. szvsz full igenytelenseg."

    megérteni szerintem meglehet, hiszen mindig is munkált az emberben olyasmi, hogy 1. napon kell megnézni a filmet, éjfélkor kell megvenni az új harry pottert, stb. némi lélektan, sokak lelkéne (valamiért) jót tesz, ha a világon az elsők között láthat valamit. és itt szerintem a megtekintés tényén van a hangsúly, annak minősége már nem számít. (a moziba meg, ugyebár azt mondják, drága.)
  • winnie #7
    valójában nem a minőégre gondolok, mármint a vizuálra, hanem arra, hogy ami nézhető, de tökéletestől távolálló minőségben rossz azt a HD sem fogja jóvá tenni, max elviselhetővé. ellenben a jó filmek gyengébb minőségben is jók maradnak.
  • Tetsuo #6
    En fel-1 evvel le vok maradva a premiertol.. nagy ugy, le se szarom a megjelenest, csak jot akarok szorakozni (jo minoseget akarok nezni).
    Soha nem ertettem azokat, akik a Cam-os v milyen verziokat nezik.. szvsz full igenytelenseg.
    Azok a tipusu emberek nezik kirakva szelsvaszonra a 4:3as TVadasokat is..
    Ha vki olyan fanatic rajongo, h neki premierkor kell latnia, miert nem megy el a fuckn moziba??

    Mostanaban pedig (ez azert reszben szubjektiv), nincs is "jo" film, ugyhogy nem kell rohanni sehova..
  • Commandante #5
    Vannak filmek amik szar minöségben is ugyanolyan élményt nyújtanak mint HD-ben. De ez a legtöbb filmre nem igaz. Minden fimet szar minöségben nézni igénytelenség.
  • Aldo Moro #4
    Történelem íródik: egyetértek veled. :-) Amúgy milyen a film?
  • Carloska #3
    Warez powa XDDDDDDD