Szekeres Viktor

Hírek az élőszereplős Star Wars-sorozatról

Jó ideje nem lehetett hallani hírt a készülő új Star Wars-sorozatról, többek között azért, mert a rajongók SW-érzékeit ellepték a mostani Star Wars-sorozatról szóló jó hírek, hiszen a Klónok háborúja animációs sorozat meglehetősen sikeresnek bizonyult, így nemsokára jöhet belőle a 2. évad.

Na, nem mintha a világ nyolcadik csodája lenne egy sikeres Star Wars-produktum, az azonban tényleg kérdéses, hogy egy élőszereplős tévésorozat hogyan fog muzsikálni abban az amerikai televíziózásban, mely, pár kivételtől eltekintve, kiveti magából a scifi műfaját.

A leginkább kábeltévéken megélő zsáner mindenesetre 1-2 év múlva már biztos, hogy bővülni fog a Csillagok háborúja-sorozattal, melyet Ausztráliában fognak forgatni, s a hírek szerint az írói gárdát is helyiekből próbálják összeverbuválni. Rick McCallum producer meglepő módon nem a scifiben jártas írókat keresett meg első körben, hanem két (díjnyertes) női sorozat írógárdáját, hogy közülük válasszon ki pár embert, akik kevéssé ismert vagy új SW-karakterek köré kerítenek egy izgalmas sorozatot.

Az ismert Star Wars-arcok, ha fel is fognak tűnni, akkor csak cameo-szerepben, bár való igaz, hogy a hírek szerint Boba Fett több teret fog kapni egy felvillanásnál.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Butterbean47 #38
    remélem nem egy szex & coruscant leszXD
  • SRobert #37
    látod, ideírtál egy ilyen hosszú szöveget, pedig a hozzászólásokból már előre tudhattad volna, hogy aszongya (idézem a szakértők véleményét):
    vagy "hiperarrogáns magyar iró" vagy, vagy pedig "ostoba", de leginkább mindkettő, ha azt mered mondani, hogy a SW nem sci-fi.
    ;)))
  • SBKMoses #36
    hát nem tudom, ha Rick McCallum jelentette be a Karlovy Vary-i filmfesztiválon, hogy ott akarják leforgatni, szerintem lehet benne valami...
  • Silenzio #35
    Történetesen erről van diplomám, úgyhogy beleszólnék ebbe a sci-fi/fantasy vitába is. Nem vagyok mérvadó, mert semmi sem az, de elmondhatom a szakma érvényes hozzáállását a témához. A műfajokat kétféle tényező alapján tudjuk csoportosítani: a bennük lévő motívumrendszer alapján (a sci-fiben lézerfegyverek, űrutazás, idegen világok megismerése, a horrorban szélsőségesen deviáns, mondhatni szociopata elemek, mint a sorozatgyilkos, vagy a szörnyek, akik veszélyeztetik a fennálló társadalmi rendet, azaz minden ami a NEM NORMÁLIS-t tematizálja), vagy narratív elemek alapján - egy filmben előforduló cselekménytípusok, mint a szexfilmben a kefélés, vagy a westernben a tűzpárbaj, ami az akciófilmben ebben a formában már nincs meg, vagy a lovas üldözés... Ennek megfelelően a Star Wars sci-fi elemekkel operáló fantasy, azaz inkább mese, a mesei motívumok vagy funkciók katalógusát felvonultatva - a kisember, vagy legkisebb fiú felkerekedik, egy önálló és általa ismeretlen szimbólumrendszerrel bíró világban találja magát, lassan átlényegül, majd leszámol a fennálló - negatívan ábrázolt világrenddel. Már az Odüsszeia is így működött, utazásként ábrázolva a spirituális fejlődést. A Star Wars is ezt teszi.

    Mielőtt belém kötnétek (egyrészt előre kapjátok be :D), elmondanám, George Lucas egy Propp nevű fószer munkásságát, pontosabban az orosz varázsmesék funcióiról írott munkáját vette alapul a szakdolgozatához, az első átfogó és jó művet, ami a mesék működését boncolgatja. George Lucas tehát pontosan tudta, mit akar, katalógusba vette mindazt, amitől sikeres lehet egy mai, amerikai műeposz vagy (mű)mítosz, és Star Wars néven megteremtette azt. A Star Warst sci-finek hívni óriási sértés a komoly sci-fi irodalomra és filmes műfajra egyaránt, ellenben a műfaji cimkéket nem a hozzá értők ragasztgatják a filmekre, hanem a forgalmazók. Ha a köztudatban sci-fiként él, holott A gyűrűk ura durva másolataként is felfogható, ám legyen. Én maradnék annyiban, hogy sci-fi világra hangszerelt fantasy, abból is a legjobb.
  • Silenzio #34
    Nem vágom, tényleg ennyire nyomik vagytok, vagy csak mindenki szeret okoskodni a neten (engem is beleértve)? Az, hogy Ausztráliában forgatnak, nem jelenti azt, hogy Csehországban nem forgathatnak. A Tatooine világát pl. eléggé nehéz lenne felidézni a kontinentális erdőségek és dombok-hegyek világában, nemdebár? A SW-sagát sosem csak egy helyszínen forgatták, mert nem egy kiszabott kamaradráma...
  • winnie #33
    lehet, hogy nem egy hónapos hírekkel kéne villognod?
  • SBKMoses #32
    Ausztráliában???? Lassan egy hónapos a hír, mely beszámol arról, hogy Csehországban fog zajlani a forgatás...
  • speedle01 #31
    Emberek!!!!!!!!!!
    nem rohadtul mind1!!!!!!!!!!!!!
    sci-fi így, sci-fi úgy!!!!!!!!
    a hírrel senki sem foglalkozik....
    jön egy új SW univerzumban játszódó mű. nem vagyok vmi nagy rajongó, de ez azért megdobogtatja a kis szívemet és felpörgeti a fantáziámat. pedig nem vagyok nagy rajongó....
  • m minnifield #30
    sci-fa.
    kész, meg van oldva.
    kérem a sört.
  • plcdfa #29
    "Vannak olyan értelmezések, hogy míg a fantasyban kardok meg varázslatok vannak, a sci-fiben meg űrhajók és lézerpuskák. Ilyen szempontból a SW sci-fi."

    Már nem azért de kardok meg varázslat is van benne. :) Szerintem amennyire sci-fi legalább annyira fantasy is, de amúgy annak hívjátok aminek akarjátok.