Szekeres Viktor

Öregfiúk alázták a Gyűrűk urát

Ember legyen a talpán, aki meg tudja becsülni, hogy melyik film fog sikert aratni a tévében és melyik fog bukni. Sokszor leírtuk, felesleges ismételni, hogy a jól bevált neveket (Bud Spencer és Terrence Hill, Jackie Chan, Steven Seagal) tartalmazó filmeken kívül semmivel sem lehet biztosra menni.

Még a Gyűrűk urával sem, melynek harmadik része, A király visszatér, nem elég, hogy a moziban őrültre kereste magát, de még az Oscar-gálán is tarolt - mégis, egy jött-ment, öregecske akciókomédia Michael Douglas-szel és Albert Brooks-szal, az Apósok akcióban 1 millió 150 ezer nézőjével könnyedén happolta el Peter Jackson alkotása elől (834 ezer néző) a hét legnézettebb filmjének járó címet.

Persze, aki azzal jön, hogy "én megmondtam volna" vagy "ez egyértelmű, mert mindenki látta már", annak adalék gyanánt hozzátennénk, hogy a 18-49-es, kereskedelmileg fontos korosztályban, A Gyűrűk ura - A király visszatér lett a legnézettebb film (515 ezer néző), ami azért is meglepetés valahol, mert a huszonéves korosztály sokak szerint inkább a netről szerzi be filmjeit, nem pedig az országos kereskedelmi tévékről.

Egyébként a Gyűrűk ura 3. mögött, a hét második legnézettebb filmje a fiatalok között Steven Seagal Tisztítótűz című akciómozija volt 513 ezer nézővel. Az Apósok akcióban-t 477 ezer fiatal figyelte.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • redfish #22
    Nem biztos, hogy mindenkinek olyan sz@r TV-je van, mint neked...
    Nekem pl. sztereo, jó nagy képernyős, és én a filmet szoktam nézni, nem a sarkában a karikát, vagy a TV-logot.

    Én meg biztos vagyok, hogy csak az 500kreténcsaládnál ment az übergagyiapósos, a többség meg nézte a Gyűrűk Ura-t! Sokan nem tudnak elmenni drága moziba vagy megvenni DVD-n, ők talán most látták először.
  • skiryo #21
    A gyűrűk urát megnézni tv-ben, 0 hangzással, 50 reklámmal megszakítva, úgy hogy ott a karika, meg a rtlklub ikon a sarokba, elég nagy igénytelenség. Az apósos ratyi meg kb annyit ér. ezért nézték többen.
  • sandor8206 #20
    miért hagyjam csak 10 % tévedett a statisztika! De szinte mindegyik választási eredményt lehetne sorolni, ahol simán mellélőttek a 3 %-os emlegetett hibaaránnyal! Na ennyit a statisztikáról.
    "...Aki tanult iskolában statisztikát, az tudja hogy választhatnak 1000, 2000 vagy akár 5000000 embert is, az eredmény egy idő után ugyanaz lesz..." sajnos ez a legnagyobb hülyeség, mert még nem ellenőrizte le senki.
    Pl: imdb eleinte az idióták szavaznak magasan felpontozva, mondjuk úgy ezren! Mégis szinte a filmek 90%-nál amikor már többen szavaztak, erősen lecsökken a pontszám. Itt miért nem marad ott statisztikailag a pontszám. Mert emberek vagyunk először szavaznak az idióták, közvetlenül utána az ellendrukkerek, és utána akik látták is filmet! Emberek vagyunk nem gépek!
    Én is tanultam statisztikát, ahogy említettem csak annyira jó a számolás mint a minta, tehát semennyire az embereknél!
    Pl: azért hoztam fel a Jobbikot, mert mérték 5%, sokat értek vele ha olyanokat kérdeztek akik nem mentek el szavazni vagy félték bevallani stb. és lett 15 %.
    Azt mondom, hogy ok vagy 10000 családnál van ilyen kütyü az már elég nagy minta, de párszáz az lófasz.
    Pl: ha 500 család van, itt minden típus, öreg, nagycsaládos, fiatalok csak stb. akkor pl: egy ilyen statisztikát, hogy 18-30 50-60 emberből vezetik le, hát az közel sem 1000, 2000 vagy akár 500000.
    "....Aki tanult iskolában statisztikát, az tudja hogy választhatnak 1000, 2000 vagy akár 5000000 embert is, az eredmény egy idő után ugyanaz lesz...." egy idő után persze, mondjuk hogy az 500000 és az 1 milliós minta már klappolna egymással, de az 1000 és 1 milliós meg nem
  • WoodrowWilson #19
    Többen vannak akik nem fórumoznak, mint akik igen. Főleg a Győzikesó nézőkről tudom nehezen elképzelni, hogy fórumoznának (nem kis örömömre).
  • 1Obi1 #18
    Hagyjad már a Jobbikodat a fenébe kérlek.
    Aki tanult iskolában statisztikát, az tudja hogy választhatnak 1000, 2000 vagy akár 5000000 embert is, az eredmény egy idő után ugyanaz lesz. És ezeket az embereket nem random hozza ki a gép, gondosan van minden család kiválasztva.
    Kár hogy pont ilyenkor nincs itt winnie.
  • redfish #17
    Úgy érzem, már évek óta ugyanannál az 500 kretén családnál van kiosztva az az 500 db "nézettségmérő-kütyü", nem kellene már normális emberekhez eljuttatni???

    Jönnek itt évek óta, hogy "a mutatók szerint" mennyire érdekli az embereket a Győzike-Show, meg a Retekklub, meg a Tv2 sok idióta műsora...
    Mi meg nem értjük, mert bármelyik Fórumot nézem, mindenhol szidják azokat a hülye műsorokat, amiket én sem nézek meg.
    500kreténcsalád viszont folyamatosan nyomatja, úgy látszik náluk nincs se Spectrum, se National G., se Hallmark, se HBO, se semmi más?...

    Annak ellenére, hogy mi is azonnal megvettük DVD-n az összes Gyűrűk Ura filmet (sőt utána az extra kiadást is), számtalanszor megnéztük már, HBO-n is jó sokszor, én most is végignéztem, éjfélig!
    Fogalmam sincs, mi ment a többi csatornán.

    Már csak arra tudok gondolni, hogy 500kreténcsaládnál az EGYIK TV-re rákötötték a "nézettségmérő-kütyüt" haddmenjen (nagymama a tolószékben elé ültetve)...
    A MÁSIK TV-n meg nézi a család szabadon, amit akar!
    (Nálunk pl. 4 db TV van a lakásban.)
  • CaptainRumi #16
    teljesen egyetértek...vicc az egész.

    ennél már csak azt bírom jobban amikor a moziban megy egy franchise legújabb darabja és a tévé leadja az előző részeket...

    de legalább az összeset adná le.

    Pl Tv2 is mindjárt a T2- Judgement day-el kezdte
  • clx457 #15
    Igen ezt énis szeretem mint pl a Star Wars-nál is csinálta tavaly az rtl klub.
  • Andrews2007 #14
    Így van Sándor! Én is a pécsi közgázon tanultam még statisztikát de már ott se értettem ezt a legépesedést legalábbis a stratégia tanáron látva. :D A többi közgazdasági tanár (pénzügy, közgazd, környezetgazd.) mind kiröhögték a tantárgy totális 100% os biztosságát. :D Legalábbis emberekre mérve nagy tételben kis mintából. :D Itt egyébként egy 1200 fős mintáról van szó asszem 400-500 családról.
  • sandor8206 #13
    nem biztos rendszer, sztem eddig még nem ellenőrizték le, vagy is engem még nem hívtak!
    Az ember nem barackfa, hogy ha megnézzük 100 termését lehet következtetni a másik 1 millióra. Személyiség, kedv, hazudunk stb. az ember ilyen nem gyártósori gép még.
    Annyira biztos rendszer mint a jún. 7.-i EP választáson a Jobbik 5%-a?