Szekeres Viktor

Magyar embert nem érdekli a Star Trek

A sarkított megállapítás persze a nézettségi adatoknak és változásoknak köszönhető, de persze nem lepődünk meg, hiszen a sorozat mindig is kábeltévén ment, sokan valamiért avíttasnak tartják.

Pedig a felújítás végképp szakítani akart minden előítélettel és sikerült is nekik - sok rajongó épp ezt a kvázi tabula rasát rója fel az új Star Treknek, de a készítők célja egyértelmű volt, minél több új ST-nézőt akartak hozni.


A fővárosi nézettségi adatok alapján a Star Trek nem nyitott rosszul, hiszen első hetében 21967 néző választotta a filmet, azonban a második hétre ez a nézőszám egy erőteljeset csökkent, mindössze 9932-en váltottak rá jegyet, s bizony a második hetes teljesítményeket figyelembe véve, így az X-Men kezdetek: Farkas még a Star Trek előtt van, ami csakis olyan szempontból meglepetés, hogy a képregény-őrült Amerikában bár a Wolverine-film jobban nyitott (85 millió - 75 millió), a közönségnek jobban tetszett a Star Trek, hiszen a második hetes eredmények alapján már a Star Trek áll jobban (26 millió - 43 millió).

Nálunk pedig annak ellenére a képregény-film szerepel jobban, hogy itthon a rajzolt füzetek alapján készült szuperhős történetek végképp nem szoktak sikeresek lenni. Lehet, hogy nekünk jobban bejött Farkas, mint Spock?

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • winnie #30
  a mozi nem hanyatlik. a bevételek folyamatosan nőnek, a 3d elterjedésével meg pláne ez lesz a helyzet. a mozi virágzik. a tékák ellenben valóban eltűnnek. (aki nem tud letölteni, annak meg ott vannak a dvdkölcsönzők. havi 3-5 ezer forintért korlátlan filmet visznek neked házhoz, amikor csak kéred.)
 • Silenzio #29
  A 90-es évek elejére/közepére a mozik 80%-át bezárták, aztán jött a Cinema City, de plázák nem mindenhol vannak... Jogos a megállapítás, a mozizás lassú hanyatlásána többről szól, mint a tévé meg a vhs meg a dvd meg a letöltögetés terjedéséről... Bár az új trend szerint meg a tékák zárnak be szépen lassan, ez azért valamit elmond...
 • CybeRick #28
  Mozijegy ára az egy dolog. Nekünk kb 3000HuF ha autóval megyünk a legközelebbi mozihoz ahol adják az ST-t. De ilyenkor van egyéb fogyasztás is ügye :) Kóla+popcorn, stb... Ha már 4 ember megy, 10000HuF körül jövünk ki.

  Jobban járok ha megveszem majd DVD-n (amikor kijön). Addig meg marad a letöltés.
 • Amcir #27
  de remélem valamikor visszazárnak azért az idővonalhoz.
 • bmw #26
  A magyart csak a Monika meg a Joshi vagy mi erdekli....
  Kisse agymosott a tobbseg...
 • Polllen #25
  Erről szól a történet...pénz-pénz-pénz...

  Sztem nagyon jót tettek azzal, hogy szakítottak az eredeti vonallal, amiről már a 727 rókabőr után még le lehet húzni vagy ezret, de az már kicsit unalmas...kis vérpezsdítés...vagy jobban esett volna egy kis árcsör kapitányos esti mozi?XD
 • Polllen #24
  Én nagy x-men rajongó vagyok, de Star Trek > Farkas...

  Eszméletlen ütös kis film lett a Star Trek és tetszik az alapötlet is, nem csak a kivitelezés!XD uh várom a folytatást és ha meg is köveznek, maradjunk ennél az új Era-nál...;)

  A farkas meg hát...khm...elég egyszerű és kiszámítható lett a történet...:'(
 • TeDDyRuSh #23
  Én január óta vártam a filmet. Egy vidéki multiplexben néztem meg a premier napon este hétkor 850-es jegyáron. Kedvezmények nélkül. De megadtam volna az 1500-at is. Aki hezitál annak ajánlom. Jobb a Farkasnál. Sokkal..Alig voltunk premieren, de mindenki elégedett volt és nem véletlen, hogy amcsiban elég nagyot szólt a 2. hét is. Nekünk kicsit idegen az ST, de könnyen feldolgozható. Nem véletlen, hogy már a 2. részt forgatják. Baromi látványos és humoros. Ehh..megnézem megint pill:)
 • winnie #22
  ja, és ott a kossuth mozi, ahol 700 alatt is lehet jegyet venni. vidáéken meg dettó mehet 7-800 forintért egy diák
 • winnie #21
  baromira nem idetartozik a jegyár, hiszen azok úgy vannak belőve, hogy maximum legyen a bevételt, de azért maradjunk a megszokott adatoknál. pl. palace cinemas.

  most 1350 egy jegy (de már erre is lehet kedvezményt kapni péntek este és az 1200)

  mivel gondolom itt nem mindenki olyan öreg, mint én, ezért van diákjegy, ami 1000 alatt van: 9900, "ingyen" kedvezménnyel 890 (ingyen kedvezmény: mindig s voltak kártyái a moziknak budapesten, amik plusz kedvezményt adnak). dettó, ha család megy moziba, akkor fejenként 900 a jegy.

  a kedvezményes nap meg 890, kártyával 850. nem 6-700, de ellenárvek esetén sem kéne túlozni.