Ötvös Tibor

Csalódást keltő Angyalok és démonok nyitány

Miközben mindenki új rekordokat várt az Angyalok és démonok premierjétől, addig a film A Da Vinci kód nyitányának alig több mint felét tudta produkálni. A Star Trek és Farkas azonban továbbra is szépen tartja magát.

2006-ban A Da Vinci kód 125 milliós büdzséjével Amerikában 217 milliót, míg a világ többi részén további 540 millió dollárt jövedelmezett. Ilyen eredmények után nem volt meglepő, hogy szinte azonnal bejelentettek egy újabb Dan Brown könyv alapján készülő filmet. Az Angyalok és démonok büdzséje valahol 150 millió dollár környékén mozoghat és ennek fényében elég csalódást keltő a mindössze 48 milliós debüt (az előző rész 77 millióval kezdett).


Terminator: Megváltás - Négy perces trailer

A Sony szerencséjére világpremierről volt szó és az onnan befolyt 104,3 millióval kiegészülve a büdzsé elvileg vissza is folyt a forgalmazóhoz. Ennek ellenére nem durrannak pezsgősüvegek a főhadiszálláson, hiszen a legoptimistább jóslatok szerint is jövő héten maximum a bronzérem jut majd a Tom Hanks filmnek és egy 50%-os visszaesés. Lehet, hogy nem lesz meg a 100 millió sem?

A Star Trek azonban továbbra is remekül tartja magát és mindössze 5 millióval maradt le az Angyalok és démonok mögött. J.J. Abrams filmje az Űrszekerek franchise legsikeresebb darabja, összbevétele most lépte át a 200 milliós határt (melyre egyébként hazájában is komoly az esély). Hugh Jackman és az X-Men kezdetek: Farkas az előkelő harmadik helyen tanyázik, összbevétele 275 millió dollárnál tart.

A héten végre megérkezik McG Terminator: Megváltása a világ mozijaiba, melyből kikerült egy négy perces trailer is. Méltó ellenfele lesz az Éjszaka a múzeumban folytatása, mely szintén világpremier lesz. A Dance Flick a táncos filmek kedvelőinek okozhat kellemes meglepetést, míg az Easy Virtue a kosztümös vígjátékra vágyakozók igényeit elégítheti ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sd54321 #12
    "az AD valahogy szerintem nehezebben emészthető mint a Da Vinci."
    Sztem nem a filmmel van gond. Bár, ha jól tudom, előbb jelent meg könyvben az AD mint a DC, akik nem olvasták, a mozis élmények alapján nem ok nélkül gondolják, hogy egy újabb lehúzott bőr. A különbség csupán a helyszínekben, szereplők, szekták neveiben, és a meglehetősen bizonytalan lábakon álló történelmi állításokban van. De alapjaiban a sztori és kimenetele ua.
    Ami nekem igazán szemet gyönyörködtető volt az Vatikán város belső életképének visszaadása volt. Bár nem tudom (nem vagyok odavalósi:) ) mennyi igaz belőle.
    Kicsit olyan érzetet keltet bennem mint a Rózsa neve, sir Conneryvel, ahol egy kolostor életterébe nyerhetett bepillantást a néző. Sok ilyen film kellene amely egyszerre tanít és szórakoztat.
  • Etinger #11
    Egynek elment szerintem.

    Megvárhatta volna a magyar számokat is a cikkíró... Ha már itthon 70 ezer feletti nézőszámmal tarol az Angyalok és Démonok.
  • Darth Sith #10
    "Hát az első része nagyot kaszált... mondhatni oltári nagyot. "
    Az lehet, de attól még maga a film, szar volt. Bár tudom, a sikert nem a film minőségében, hanem a befolyt pénzben mérik, szval ha így nézzük, tényleg sikeres volt és valószínüleg a 2. rész is az lesz, és méltó ellenfele lesz a terminátornak ilyen téren, de mint film, szerintem nem (trailer alapján bátorkodom megelőlegezni ezt a filmnek).
  • Etinger #9
    "Meg ez egy picit erős, azért egy ilyen filmet nem hoznék vetélytársnak, mint ez a múzeumos bóhockodás :)"

    Hát az első része nagyot kaszált... mondhatni oltári nagyot.
  • narumon #8
    Szerintem Angyalok és Démonok is nagyon jó film volt, mint ahogy a Da Vinci kód is. Azt hogy a terminatornak hogy lehet ellenfele?? egy délutáni matiné azt nem tudom.
  • freemanone #7
    Nn még nem olvastam 1ik könyvet sem. A Da Vinci kód filmes verziója nagyon tetszett és végig lekötötte a figyelmemet. Az angyalok és Démonok pedíg a story kellős közepén elálmosított és a film végéig küzdöttem h be ne aludjak az érdektelen történések alatt. Mindkét film jó lett a maga nemében de az AD valahogy szerintem nehezebben emészthető mint a Da Vinci.
  • Darth Sith #6
    "Méltó ellenfele lesz az Éjszaka a múzeumban folytatása"
    Remélem ebben a T4 trailerben nem lőttek el minden ammot :) trailer alapján várós, moziban nézős :) Meg ez egy picit erős, azért egy ilyen filmet nem hoznék vetélytársnak, mint ez a múzeumos bóhockodás :)

    Btw, én még péntek délután láttam az angyalokat moziban, anno olvastam a könyvet is, és ennek tudatában nekem tetszett. 90%-ban megfelelt a könyvnek, apróbb modosítások voltak, bár azok nem igazán zavartak sok vizet a történet szempontjából, és a lassabb, történelem mesélő/elemző részek kimaradtak, hiszen így is ~140 perc lett a film. Összeségében, szerintem egy nagyon jó adaptáció készült belőle, látványra, zenére és színészi teljesítményre nem igazán lehet panasz, a történet pedig magában elég jó volt, és nagyrész sikerült visszaadni. Nálam 8/10, érdemes moziban megnézni.
  • Loverman #5
    jó szal fogadjunk hogy 50,00% visszaesés lesz, ha nem akkor meg fail?
  • winnie #4
    mert minden jel arra mutat? várhatóan jóval nagyobb lesz, de egy AD gyenge kritikákkal nem mutathat staying powert, hogy magyarosan fejezzem ki magam.
  • Loverman #3
    kérdés: miért lenne 50%-os visszaesés? lehet h lassan de biztosan fogja behozni