Szekeres Viktor

Tarolt a Star Wars és a Titanic

Ismét csak el lehet azon gondolkodni, hogy vajon tévében milyen filmmel lehet nagyobb nézettséget elérni: egy esetlegesen moziban nem adott, kevesek által ismert gyengébb, vagy egy nagyon népszerű, elismert mozis filmmel?

A Film+, ha az összképet nézzük, akkor bizony leginkább tipikus bé-filmekkel alapozta meg egyre jobb nézettségét, mely olykor már a Viasat 3-ét is veszélyezteti, azonban hétvégenként az esti órákban, amikor az emberek jó része tévézik, megpróbálna A-kategóriás, mozikban is bemutatott filmeket adni (a héten például péntektől a B-13, a Horrorra akadva 4. és a Még drágább az életed kapott kiemelt bánásmódot, míg hétközben olyan filmek kerülnek a legnézettebb, este 9 órás sávba, mint A hajsza a kincs után vagy a Kígyóhal-akció.)

Klikk ide!

A hétvégi kiemelt film pedig általában kimagasló nézettséget produkál. Legutóbb a péntek esti film, a Csillagok háborúja sorozat 1977-ben készült része legyőzte az M1-en a Tűzvonalban című sorozatot, a Viasaton a CSI-t és a Giannival és Jakupcsekkel felálló új showműsort, a Nagy étteremalakítást (s nem "átalakítás", ahogy a Film+ sajtóközleményében szerepel), valamint és a Cool TV-n a Miami helyszínelőket és a Győzike Show egyik adását. Ez a film a 18-49 éves nézők közel 12%-át kötötte le, ami az egyébként 4% körüli közönségaránnyal bíró csatornának átlagon felüli eredmény.

Szombaton a 2 és fél óra hosszú Titanic (Leonapdo DiCaprio-val és Kate Winslettel) érdekelte jobban a nézőket a többi csatorna kínálatánál, míg vasárnap a délután sugárzott Extralarge és az esti A szökevény 2. - Életre-halálra is jobb számokat hozott, mint a másik három csatorna.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)