Szekeres Viktor

A 001-es ügynök a magyarok kedvence

Amerikában gigantikus bukás volt, nálunk moziba sem került, mégis több mint kétmillióan néztek bele, mi az? A válasz közel sem olyan egyszerű, mint hinnénk, mindenesetre az RTL Klubnál jókor volt jó helyen, s letarolta az összes heti filmpremiert.

Úgy tűnik, hogy mindig a vasárnap este hozza meg a hét legnézettebb filmjét, a különbség mindössze annyi, hogy hol az RTL Klub, hol a TV2 produkálja azt. Ezúttal az RTL-en volt a sor, a csatorna ugyanis a 001 - Az első bevetés című ifjúsági akciófilmtől várta, hogy megveri a Bridget Jones naplója 2. részét.

Meg is verte, hiszen az 1,45 milliós nézettséggel szemben a TV2 mindössze 938 ezer nézőt tudott felsorakoztatni, bár nem sok racionális érv szól amellett, hogy az ismeretlen, Amerikában mindössze 600 ezer dollárt hozó (de világszerte 28 milliót termelő), hol Alex Rider: Operation Sotrmbreaker, hol szimplán Stormbreaker címen futó film ilyen sima sikert aratott. (Mondhatnánk, hogy a Bridget Jones naplója 2. "századjára" volt látható, de múlt héten épp azzal lehetett volna érvelni a másik "századjára" látható film sikere mellett, hogy a néző mindig megnézi azt.)

Egy (sok) érv mégiscsak eszünkbe jut, amiért sokan az ifjú James Bond kalandjai mellett döntöttek: a mellékszereplők névsora (Mickey Rourke, Ewan MacGregor, Bill Nighy, Alicia Silverstone, Stephen Fry, Damian Lewis, Andy Serkis, Robbie Coltrane).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • winnie #8
    "két ilyen szar filmet. Csoda h volt aki megnézte.. "

    mit csodálkozol? te is láttad őket. ez a kémes elkezdett érdekelni, azt nem láttam.
  • Darth Sith #7
    két ilyen szar filmet. Csoda h volt aki megnézte.. Ha valakinek nincs otthon még 76 másik csatornája pl discovery, akkor inkább menjen el olvasni, netezni, sétálni egyet, de többet ér mintha ezeket nézi.. Hogy lehet ilyen szar filmeket adni, vasárnap este?
  • schrank #6
    a diszkaveris filmeket is inkább letöltitek mert a warez a menő de már nincs sok hátra és jön az onlive
  • czyi #5
    Bill Bighy? Én rá nem emlékszem, nem tudom, az kicsoda... (Netán Bill Nighy... Az viszont egy remek színész...)
    Mégha gagyi is kissé a történet, remekül megcsinált filmről van szó, végre NEM amerikai, hanem angol; régóta megvan DVD-n. (Tv-n nem néztem)
  • urobee #4
    Azon lehet nézni a Discoveryt
  • xen #3
    mi az a tv?
  • torcipepe #2
    én szánt-szándékkal kikerültem a filmet.