MTI

Obama elnök Jay Leno showműsorában

Barack Obama az első hivatalban levő amerikai elnök, aki elfogadta a meghívást egy éjszakai televíziós showműsorba; a népszerű Jay Leno vendége lesz a hollywoodi The Tonight Show-ban csütörtökön.

A bírálók szerint Obama lejáratja az elnöki tisztséget. A népszerű író-humorista meghívottjai többnyire olyan ismert írók, színészek, zenészek és egyéb előadók, akik legújabb könyvüket, filmüket, produkciójukat igyekeznek reklámozni Leno ötmilliós közönsége előtt. Obama azonban a gazdasági mentőlépések ügyében kíván szólni Amerikához az NBC Los Angeles melletti burbanki stúdiójából.

Obamát máris éles bírálatok érik, amiért a késő éjszakai rivaldafénybe lép, ahol egyik nap egy majom, egy papagáj és egy hiúz volt Leno vendége. A kritikusok szerint Obama ilyen szintre süllyedve lejáratja az amerikai elnöki posztot. A US News and World közéleti magazin szalagcíme szerint a Jay Leno-féle hecc beárnyékolja Obama elnökségét. Mások azt kifogásolják, hogy a már az elnökválasztási kampányban agyonsztárolt Obama összemossa a politikát a szórakoztatóiparral.

Robert Gibbs, a Fehér Ház szóvivője közölte: a showműsor különleges lehetőség arra, hogy az elnök eljuttassa üzenetét az amerikaiakhoz, Obama túl akar lépni a hagyományos médiaeszközökön. "Nem az a célunk, hogy bemutassuk az elnök humorérzékét (...) ez lehetőség arra, hogy megmagyarázza a gazdasági helyzetet" - jegyezte meg. Egy másik, névtelenséget kérő szóvivő arra a kérdésre, hogy Obama vicces lesz-e, úgy felelt: amennyire a jelen körülmények engedik.

Barack Obama a hagyományos sajtótájékoztatókon és tévényilatkozatokon kívül a YouTube internetes videomegosztó portálon keresztül is szól az Egyesült Államok népéhez. Most már a showműsorbeli szerepléstől sem zárkózik el. Jay Leno naponta sugárzott The Tonight Show-jának ötmilliós nézőtábora van, a közönség elsősorban Washingtonon kívüli nézőkből áll. Az NBC szerint Obama 10 perces fellépése megkétszerezheti a műsor nézettségét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • HBK #7
  • Lyan Kyj #6
    Szóval amíg csak szenátor, vagy már leváltott elnök, akkor teljes mindegy, hogy szerepel-e (Lettermannál múlt évben, vagy Bush a leváltás után, stb)? Okosak nagyon.

    Örülök, hogy elvállalta, kíváncsi vagyok a show-részletre.
  • bippo #5
    Örülök neki, hogy Amerikának egy korral haladó elnöke lett. Végre mer szakítani a vaskalapos hagyományokkal.
    (persze ez nem jelenti azt, hogy az elnöki hivatal tiszteletét nem kell megőrizni, de szerintem Obama van annyira intelligens, hogy megtalálja a megfelelő egyensúlyt)
    Egy ilyen időszakban nem jön rosszul az amerikai népnek, ha egy szerethető elnöke van.
  • AZTA #4
    Sztem meg is 10szerezheti
  • kukacS3K #3
    Jay Leno nagyobb sztár Amerikában mint az elnök
  • Molnibalage #2
    Bazdmeg, ezt egy olyan országban említik ami a világ elsőszámú pornófogyasztója? Méltóság meg stb? Hogy is volt a kurvázós szenátor, stb?


    Áh...
  • xido #1
    Államfőnek lenni kötelezettségekkel és komolysággal jár,de engedtessék már meg neki,hogy ne a vaskalapos tradíciókat folytatva dolgozzon...szerintem pont ezzel a húzásával olyan rétegekhez is tud szólni,akik eddig tettek a politikára magasról..