Ötvös Tibor

Stephen King: Az-remake készülőben

Stephen King máig aktív horrorszerző, hazánkban az elmúlt fél évben két új könyve is megjelent. Amerikában azonban inkább egy régebbi - és talán az egyik legjobb - történetét kívánják újra filmre vinni.

Az igazi King-rajongók már bizonyára látták a Tim Curry "főszereplésével" kifejezetten a tévék számára készített, két részben bemutatott Az című horrorra. Amint az ismeretes, a Warner Bros. a Kedvencek temetőjéből is remake-et készít és ezen feldolgozásokat A köd anyagi és kritikai sikerének köszönhetjük. A producerek ezúttal is azt a Dave Kajganichot kérték fel a sztori megírására, aki ezzel párhuzamosan a másik King-remake-en is dolgozik.



A csatornák mélyéről kapaszkodik fel... Ártatlan gyermekekre vadászik... Pontosan tudja, hogy mitől lesz úrrá rajtunk a jeges rémület, és mindig a nyomunkban van... Valami, az emberi értelmet meghaladó sötét erő övezi Pennywise, a bohóc kedves figuráját, aki harminc évenként felébred álmából, hogy halálra rémissze a kis új-angliai város, Derry lakóit.

Hét gyereknek sikerül legyőznie a gonoszt, de ő pontosan harminc év múlva visszatér, hogy bosszút álljon. A megmagyarázhatatlan félelem átértelmezi a valóságot, és életre kelti hetük legvadabb rémálmait.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • IMYke2.0.0.0 #16
    S milyen igaz!
    Múlt hónapban fenn maradtam hajnali fél háromig, mert a király(i) m1-en vetítették. Isteni az a film! Hát még a könyv!
    Fiatalkori könyveim meghatározó mennyiségben Stephen King tollából származtak - Lőrincz L. László, Nemere István mellett.
    Csak néhány a kedvenceim közül: "Holtsáv", "Ragyogás", "Tűzgyújtó", "A remény rabjai" (a film is isteni Tim Robbins, Morgan Freeman), "Sorvadj el!" (a film nem lett olyan jó), "Az", "A rémkoppantók" (ez a film se lett olyan ütős), "Hasznos holmik", "Dolores", "A halálsoron"...

    Remélem, azért nem elsősorban a CGI lesz a főszereplő.
  • Atisz #15
    "és talán az egyik legjobb"

    Hát azért ezt túlzás lenne állítani, még a talánnal is. Persze nem volt rossz, a trükkök szempontjából meg valóban időszerű a remake, hiszen bizony azok a stop-motion jelenetek, már a film megjelenésekor is hagytak némi kívánnivalót maguk után (bár megfelelő hangeffektekkel megfejelve, azok is a frászt tudják hozni az emberre :)).
    A Kedvencek Temetője az már valami, de ott viszont pont nem lenne szükség remake-re, a mai napig nézhető (éppen azért mert nincs szükség speciális effektekre).
  • MerlinW #14
    Ragyogás és kész...:D
  • jeti00 #13
    még csak könyvben olvastam de az nagyon jó volt, utánanézek a filmnek is :)
  • Gnome #12
    sztem is durva csak a vége nemkellett volna...ugyan az mint az álomcsapdában...addig élveztem amíg az űrlényes vonalat bele nem vitték..
  • GG #11
    egyik legfélelmetesebb film amit valaha láttam, a gyerek kori szorongásokra épít...és nagyon is jól.
  • Sanyix #10
    Sztem nem. Az első film hangulatát nálam nem hozta a remake. Olyan "izé" volt.

    Az "Az" meg jó volt jópárszor megnéztem, a haverok között máig szállóige, hogy "repülni fogsz, mind repülni fogtok" :D

    BTW én a film előtt is utáltam a bohócokat, és utána sem változott :D
  • 5i #9
    A remény rabjai, Halálsoron és a Köd megtekintése után nagyon örülnék, ha Frank Darabont neve eszébe jutna a producereknek.
  • jahola #8
    Azon kevés filmek egyik ami jó lett. Én azt mondom h sztem annyi nem lett jó. Élvezhető de Tommy Lee Wallace nem egy jó rendező. A könyv tényleg eszméletlenül jó. Remélem a remake nem fog hiánytszenvedni a durvább könyvrészletektől sem, főképp olyanoktól sem amit az eredeti filmváltozatban kihagytak...
  • marcee #7
    Azon kevés King filmek egyike, ami jó lett. A könyv is nagyon ott van!