Szekeres Viktor

A Szövetségnél nem volt népszerűbb

Érdekes képet lehet kialakítani a nézettségi adatok alapján a hazai nézők szokásairól. S ez a kép nem feltétlenül vág egybe a mozifilmek látogatottságával, hiszen van, hogy egy sikerfilm a tévében megbukik, s persze az ellenkezőjére is akad példa.

Ezen a héten hiába próbálkozott a TV2 olyan kreált című filmmel, mint a Sivatagi cápák 2. - Az afgán küldetés (eredetiben: Afghan Knights), a legnézettebb film díját az RTL Klubos Szövetség (The League of Extraordinary Gentlemen - 1,19 millió néző) happolta el a TV2-es Fejjel a bajnak (First Daughter - 1,17 millió néző) elől. Előbbi sikere már csak azért is említésre méltó, mert a film alapjául szolgáló képregény írója az az Alan Moore, aki a nálunk múlt héten bemutatkozó, eredetileg képregény-formátumú Watchmen - Az őrzőknek is az atyja volt.

Az adatok persze bőven hibahatáron belül vannak, ezért is szép teljesítmény Katie Homes filmjétől, hogy az effektdús képregényfilmet megszorongatta a teljes lakosság körében. A kereskedelmileg fontos, 18-49-es korosztályban persze nagyobb a differencia: az RTL filmje 725 ezer embert érdekelt az adatok szerint, míg a TV2-é 571 ezret, így utóbbit a szombat esti RTL-es Maszk is megelőzte a fiatalok között.

S hogy beragadt lemezjátszóként ismételjük magunkat, míg a 18 és 49 év közötti nézők heti nézettségi toplistáján több film is szerepelt, sőt, a korosztályban a Szövetségnél nézettebb produkció nem is volt (sem a Barátok közt, sem a Fókusz, sem a Cobra 11), addig a teljes lakosság körében a film még a legnézettebb 50 műsorba sem került - de más film sem. Az időseket és a gyerekeket, ismét csak levonhatjuk a következtetést, inkább a magyar gyártású produkciók érdeklik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Athor #6
    :)
    Igaz.
  • Szolnokboy1 #5
    Smallville-lel
  • Athor #4
    Sorry; Smallville-val.
  • Athor #3
    Kiegészíteném bigjoe listáját a Smallvillal... persze eredeti nyelven, feliratosan. Zavarna a kivágott jelenetek hiánya... :)
  • Tsol #2
  • bigjoe #1
    Hát az én nézettségi listám más:
    Star Trek Enterprise
    Star Trek Voyager
    Csillagkapu...