Szekeres Viktor

Az idősek nem néznek filmeket?

Érdekes következtetésre lehet jutni, ha az ember a filmek és egyéb tévéműsorok mért nézettségi adatait veszi górcső alá - míg a fiatalok odavannak az RTL és a TV2 filmjeiért, addig az idősebbek inkább a sztárokra buknak.

Ugyebár tévés berkekben meg szokás különböztetni az össznépességre (4+) vonatkoztatott nézettségi adatokat, valamint a reklámozók által relevánsnak tartott korcsoport (18-49) adatait, s ezeket összevetve érdekes következtetésre juthatunk.

A 18-49 éves korosztály körében ugyanis a múlt hét legnézettebb tévés műsora egy film, a TV2-n adott Reese Witherspoon főszereplésével készült Ha igaz volna volt a legsikeresebb a maga 880 ezer nézőjével, addig ezen film az összlakosságra vonatkoztatott adatok szerint mindössze 25. volt a heti összevetésben, hiszen a toplista első 24 helyét, ha eltekintünk a 19. helyezett Cobra 11-től, akkor csupa sajátkészítésű műsor (Híradó, Vacsoracsata, Barátok közt, Fókusz, Tények, Napló) foglalta el a lista élbolyát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Stirner #14
    "Sajnos az én korosztályomban (leginlább a fiúkra jellemző) rengetegen mmorpg-éssel töltik el minden idejüket, sőt ez már szinte az életük legfontosabb része. Én is egy félévet eltöltöttem egy ezekhez hasonló játékkal ahol napi szinten kellett jelen lenni, de rájöttem hogy hülyeség az egész, de ők már évek óta csinálják ezt. Olyanok mint a drogosok, függővé váltak a gépezéstől."

    Igaz is, jobb a TV előtt butulni..az emberek sokat gépeznek, talán túl sokat..de ha a tv az alternatíva akkor ez érthető.
  • winnie #13
    el vagy tévedve a reklámmennyiséggel kapcsolatban, ráadásul itthon remek a helyzet, hiszen az értelmes országokban, ahol vannak hirdetők, egy sorozat nem 0-1-2, hanem 4-5-6 reklámszünettel megy. de ettől még egy órában 12-16 percnél nincs több reklám. (nálunk 12, máshol 16-18)

    ja, hogy te ingyen akarod a tévét? lol?
  • kader #12
    milyen igaz...
  • P3h3ly #11
    Nincs tvm több mint 2 éve. Szerintem számtalan jobb időtöltés van mint végignézni 40-50 perc reklámot vagy még többet hogy egy filmet megnézhess, ha már a cikkben a filmekre akaszkodtak.

    Ha valami nagyon tetszik meg lehet nézni moziban, ki lehet venni tkból, meg lehet venni, le lehet tölteni, de így megnézni nevetséges és minden értéket elvesz a filmből, sorozatból. Legutóbb a Sarah Connor Chroniclesbe akartam belenézni egy ismerősnél, a 10. perctől megint reklám ment...

    20perc reklám előtte, 10perc a részből, 15perc reklám, ezaz, így értelmes dolog bármit is nézni még ha amúgy jó is lenne...
  • kadar1 #10
    Én jó ideje az rtl klubom és a tv2-ön filmet nem nézzek.Elegem lett aból , hogy egy filmet megvagdalnak , vagy átszinkronizálják újra ( pl a beverly hillsi zsaru).Az útobbi időben a sorozatokra is jellemző ez a szokásuk . (ott a tv2-ön az ncis).Inkább megnézzem premierbe és feliratosan , de a magyarországi vetítéseket ritkán nézzem meg.Apu tv-t nem is igen nézz,anyu (mióta neki állt nettezni)csak a hírműsorokat nézi meg , de azt több csatornán.Szerintem korosztályoktól függetlenül szar ez a 2 csatorna..
  • berserk87 #9
    Barátok köztöt
  • berserk87 #8
    21 éves vagyok és utálom az rtl klubot. Szinte soha se nézem. Ritkán odakapcsolok a Heti hetesre vagy az Esti Showderre. A Showder klubot pedig rendszeresen nézem.
    A velem egyidős ismerőseim meg nem is néznek tévét, inkább kockulnak a gép előtt. Inkább az idősebbekre jellemző a tv és film nézés. Ők nézik a Barátok közötöt meg a hasonló szinvonalú műsorokat.

    Sajnos az én korosztályomban (leginlább a fiúkra jellemző) rengetegen mmorpg-éssel töltik el minden idejüket, sőt ez már szinte az életük legfontosabb része. Én is egy félévet eltöltöttem egy ezekhez hasonló játékkal ahol napi szinten kellett jelen lenni, de rájöttem hogy hülyeség az egész, de ők már évek óta csinálják ezt. Olyanok mint a drogosok, függővé váltak a gépezéstől.
  • NSC #7
    Az tényleg igaz h az idősebb korosztály(50 körül)már nem nagyon nézik a filmeket.Ezt saját szüleimen tapasztalom.Főként édesanyámon.Ő azt mondja h azért van ez mert nem tud rajta kikapcsolódni.Nagy ritkán megnéz vmi könnyű kis vígjátékot/romantikus filmet,de a komolyabb filmeket már nem szereti.Ezek a műsorokat amelyekben ismert személyekkel foglalkoznak,esetleg szerepelnek benne,sokkal könnyebb nekik megemészteni.Nagy odafigyelést nem igényelnek,el lehet közben aludni vagy olvasni( :D ) úgy hogy bármikor visszakapcsolódhatsz. Az meg h a fiatalok néznek TV2-t RTL-t az nem kérdés.(mindenki nézi,még ha azt is mondja h ő csak discoveryt néz) De az túlzás h odavannak a filmjeikért. Én ezen a két adón és úgy általában csak sorozatokat nézek tv-ben. Ha meg érdekel vmi film azt inkább letöltöm, így nem tudnak túl sok újdonsággal előállni.
  • antikarts #6
    Szerintem nem vagy egyedül ezzel. Szerintem is nevetséges, hogy a fiatalok oda vannak a filmjeikért + úgy egyébként a két adóért... Spec én utálok bármelyiken is filmet nézni, de ez igaz a baráti körömre is... Ha főműsor időben megy egy film muszáj megnézni vele félóra reklámot is :S Ha lehet kikerülöm ezeket az adókat...
  • winnie #5
    van olyan film, amit nem látni kertévén?

    minden filmet látni kertévén a régi klasszikusoktól kezdve a jó és rossz mozifilmeken át a gagyi, csak videóra készített vackokig.

    ha létezik jó film, akkor látni. ha nem, akkor neked van igazad.