Szekeres Viktor

2008 legjobb filmes plakátjai

Az Internet Movie Poster Awards idén is megrendezte díjátadóját, melyen a legjobb filmes plakát mellett, a legrosszabb, a legfélelmetesebb és a legviccesebb is kiosztásra került.

Teljesen véletlenül a legjobb plakát az oldal szerint a Sötét lovagot promózó egyik poszter lett, míg a legjobb beharangozó, csalit a szájba dobó mű a Cloverfield reklámanyagai közül került ki - utóbbi nem is csoda, hiszen sokak figyelmét megfogta a cím nélkül a fej nélküli Szabadság szobrot ábrázoló kép.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A fenti linken a többi győztes és esélyest is meg lehet tekinteni, többek között a Szem rémisztően zavarbaejtő plakátját, mely nyerte a legfélelmetesebb kategóriát, de akinek nincs kedve klikkelni, az itt is megnézheti a legjobb plakát címre jelölt aspiránsokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kwzatz #9
    A Cloverfield plakátja nem a fejnélküli szabadságszobor miatt poén. A jobb felső sarokban a felhő kirajzolja a szörny fejét. :)
  • Aldo Moro #8
    winnie: azon kivül, hogy természetesen szereted mindig te megmondani az igazat, nagyságrendileg a nagy bevételt hozó A filmekből sorolj már 10 eredeti ötletet, amire csak egy feldolgozás jutott?
  • SRobert #7
    dehogy átlagos.
    de ezek ízlések és pofonok.
    sok embernek a súlypontozás, meg a tipográfiai megoldások nem okoznak esztétikai élményt.
    ez van. ;)
  • kalapos01 #6
    Átlagos? Ilyen frankó retróplakátot mikor láttál utoljára? Tipikusan szoba falára való.
  • winnie #5
    abból, hogy évi 200 eredeti film és 20 remake születik, neked ez a következtetésed. gondold át megint.
  • kringo #4
    A Burn After Reading nekem se esett le hogy került be. Taxi to the Dark Side pedig 2007es, de jó a csaliszövege.
    Listán lehetett volna még: RockNRolla, Max Payne, Wanted, Step Up 2: The Streets....Az utóbbi 2öt tényleg csak a plakát miatt néztem meg.
  • Wittgen #3
    Hűha, majd becsokiztam a szem plakátjától. Tényleg elég félelmetes...a tudat, hogy amcsiknak semmi új ötletük sincs...ja de van, csináni még több remake-et...
  • balo88 #2
    A Burn After Reading plakátja szerintem egyáltalán nem extra, elég átlagos, sőt... Szerintem a film sem volt valami nagy eresztés...
    A többi plakát nekem tetszik, bár a The Wrestleré sem olyan "hű, de kikúrt jó".
  • Herczi #1
    A bal alsó képet nem értem, nevek felsorolva, meg egy kis frappáns mondat, vagy film cím (ezt bevallom nem tudom), de hogy lehet ez a legjobbak között, milyen lehet a többi akkor?