Szekeres Viktor

A Kis Vuk végül elérte itthon a 60 ezer nézőt

Annak ellenére, hogy rettenetesen mutatkozott be a Kis Vuk a magyar mozikban, némi ügyeskedéssel sikerült elérnie a készítőknek, hogy a vállalt nézőszám teljesüljön és így ne kelljen anyagilag rosszul járniuk.

Azért vagyunk rászorulva a negatív kicsengésű "ügyeskedés" szó használatára, mert az év végi országos összesített mozis nézettségi adatokból az derül ki, hogy bár itthon 61191-en látták a Kis Vukot, s ezzel a novemberi állás szerint az 51. legnézettebb film volt 2008-ban Magyarországon (a Halálfutam és az X-akták: Hinni akarok között, megelőzve pár hellyel az Oscaros Nem vénnek való vidéket), viszont mindezt úgy sikerült elérni, hogy a csökkentett helyár miatt átlagosan csak 635 forintba került egy jegy a filmre.


Ez pedig még egy matiné előadásokkal bíró filmnél is kivételesen alacsony szám, általában csak a kisebb mozikban vetített művészfilmek bírnak alacsonyabb értékkel (meg persze a nézettségileg ugyancsak hatalmas csalódást keltő Alföldi Róbert-féle Nyugalom, mely 353-as átlagárral lendült át a 25 ezer nézőn.) Egy tipikus hollywoodi film átlagjegyára 1020 forint.

A Kis Vuk egyébként 1,4 milliárd forintból, vagyis jelenlegi árfolyamon 7 millió dollárból készült (korábban persze más volt az árfolyam), s ennek az összegnek mindössze alig ötöde, vagyis kb. 250 millió forint volt állami támogatás, a többi egyéb forrásokból származott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Wykee #54
    szégyen ez az animált szutyok :)
  • diablo1336 #53
    Mi bré? ez 1,4 milliárdba került, ****** hülyék. inkább rajzolták volna,olcsobb lett volna+ nem kellene az embernek hánynia tőle+ nem a legrosszabb 11. vmi imdb-n. azon csodálkozok h nem a legszarabb
  • Hegi90 #52
    ez az okádék szégyen egész Magyarországnak. Hogy volt valakinek kiadni ezt a ótvart a régi Vuk folytatására????
  • wolruf #51
    Nem biztos hogy mindent, lehet hogy sokat. De akkor támasszon mögé valamit ő is, mert a "csakmertazért" nem az :)
  • wolruf #50
    Írd le miért :) Ha bennfentes vagy magyarázd meg, ha nem, akkor ne írj ilyet :) Te is azt írsz. Miért nagy butaság a véleményem? :) Te is adj magyarázatot. Ha az enyém buta volt, írj rá reális jobbat. :)
  • pauly #49
    winnie-vel nem érdemes vitatkozni,ő mindig mindent jobban tud...
  • winnie #48
    ordas nagy butaságokat írsz:) akinek csőben van a feje, azzal viszont nem éri meg vitatkozni.
  • wolruf #47
    Nem ez lenne az első keret ebben az országban, amit átcsoportosítanak. Demagógia. Érdekes, hogy ez a szó legtöbbször akkor kerül elő, amikor tényleg NAGY igazság van abban, amit valaki mond. Ezt a pénzt igenis sokkal, de sokkal jobb helyre is lehetett volna tenni. Itt egyszerű lopásról van szó. A keret megvolt, meg megvolt valaki, aki rá is repült. Számomra ez olyan, mint a földön heverő pénztárca. Van, aki meglátja és elviszi a rendőrségre vagy a tulajhoz (ez kb. nulla ember ebben az országban :D ), és van aki felkapja, mert ingyen pénz (pl. ez a film is).
  • dav1d #46
    A Kis Vuk producerét faggatták olvasóink csütörtök délután a Vendégszobában. Gát György elárulta, hogy szerinte teljesen jó lett az animáció, már készülnek a harmadik részre, nem a pénzért csinálja, de már látszik, hogy jó üzlet lesz a 3D-s kisróka. Azt is közölte, hogy ő egy becsületes filmkészítő.

    nc...
  • winnie #45
    megvan a filmes keret. el kell költeni. menjen a 70 nézős művészfilmre? nyilván nem lehetett tudni, milyen lesz előre.