Szekeres Viktor

A Mamma Mia! a Sötét lovag nyomába eredt

Szó se róla, a Sötét lovag éve volt a 2008-as, de csak Amerikában nyert hatalmas fölénnyel a Batman-folytatás, hiszen máshol sokkal szorosabb volt a verseny, a "második" rész egy negyedik résszel és egy adaptációval küzdhetett meg.

Míg Amerikán kívül az Indiana Jones 4. része 469 millió dollárt hozott, a Sötét lovag "csak" 466 milliót, a harmadik helyet viszont olyan film foglalhatta el, mely ugyan siker lett az USA-ban, de közel sem akkora, mint a többi országban vagy nálunk. Igen, a Mamma Mia!-ról van szó, mely Magyarországon az év legnézettebb filmje lett, s mely 427,9 millió dollárt termelt világszerte (s tette mindezt jóval kisebb költségvetéssel), s mely Amerikában 143 millió dollárral minden idők harmadik legsikeresebb musicalje lett a Grease és a Chicago mögött, miután elvette a tavaly Hajlakkról a legjobb első hétvégés musical-bevétel képzeletbeli díját.


Ráadásul a Mamma Mia! az angol 132,2 millió dolláros bevételével még a Titanicot is tromfolni tudta, így minden idők legsikeresebb filmje lett a szigetországban, s az Universal Pictures büszkén jelenthette be, hogy a film csak az első napon 2,25 millió példányban kelt el DVD-n és Blu-Ray-en, ami nincs is olyan távol az elsőtől, egy bizonyos Sötét lovagtól, melyből 3 millió kópiát értékesítettek a megjelenés napján az említett adathordozókból.

Rajongóknak plusz információ: áprilisban a Mamma Mia! világkörüli turnéja ismét Budapestre látogat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • winnie #27
    "Magyarországon a moziban többen voltak kiváncsiak, erre a kritikán aluli s***ra"

    ja, ennyire nem tetszett? én is utálom, amikor ilyen csalódás ér a mozikban. idén szerencsére kevés volt.
  • winnie #26
    ja, nyilván az énekes tehetségkutatók a leggyökerebb műsorok.

    de érdekes, hogy míg nálunk eddig 3-ból 3-szor megbukott a megasztár, addig amerikában (tudod, ahol sokan nézték a sötét lovagot), a megasztárszerű műsor hetedik éve nyeri zsinórban a nézettségi versenyt.

    lehet, hogy mégsincs összefüggés, szó sincs magyar sajátosságról.

    (azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy az lenne a gáz, ha itthon is egy sötét lovag lenne a legnézettebb. amerikában még érthető, hiszen ott van képregény kultúra, de nem véletlen, hogy amerikán kívül nem sok országban lett első a dark knight.)
  • Neurotoxin #25
    Azért szerintem az szánalmas, hogy 2008ban, Magyarországon a moziban többen voltak kiváncsiak, erre a kritikán aluli s***ra, mint a Sötét Lovagra. Pierce Brosnan meg szégyelje magát, hogy ilyen szerepeket elvállal...Nah nem baj,ha egy olyan országban ,ahol mi is élünk lehet olyan műsort csinálni, mint a megasztár és erre fogékony a nép, akkor az ilyen filmek is kelendőek lesznek. Közizlés, Magyarország 2008.
  • Aldo Moro #24
    Gyerünk, dolgozz!
  • Aldo Moro #23
    Munkához való jog, szólás-, sajtó-, vallásszabadság stb. Ez mind alapvető emberi jog. Ja, hogy itt valaki ezeket semmibe veszi?
  • Aldo Moro #22
    Pszichológust ajánlanék, ma már jó módszerek vannak az elfojtott vágyak kezelésére.
  • Aldo Moro #21
    Majd amikor nem megfelelő szavakat használok, akkor aláirom, addig csak elfojtott gyermeki vágyaid kiélése az egész.
  • Aldo Moro #20
    Te meg csak törölgess, kis csökevény. Bármikor leszoplak.
  • Aldo Moro #19
    Jogom van hozzászólni.
  • Aldo Moro #18
    Akkor is alapjogokat sért, ha kitörlitek, ha nem.