Ötvös Tibor

Angyalok és démonok plakát

Megérkezett az első plakát a jövőre mozikba kerülő Angyalok és démonokból. A film Dan Brown sikerkönyvén alapul és az írót ismerve ezúttal sem úszhatjuk majd meg a bemutatót botrány nélkül.

Klikk ide!
Dan Brown nevét valószínű nem ismernék túl sokan, ha a Vatikán nem csinál akkora botrányt a szimpla krimi, A Da Vinci-kód körül. Az egyház tiltakozása miatt azonban a könyv akkora ingyen reklámot kapott, hogy ezt már Hollywood sem hagyhatta figyelmen kívül és végül egy tisztességes adaptációt készítettek belőle Tom Hanks főszereplésével.

A siker nem maradt el és már a bemutató után pár héttel tudni lehetett, hogy az író egy másik sikere, az Angyalok és démonok is megkapja a mozis adaptációját. Szerencsére a készítők egytől egyig visszatértek, így a kamera mögött ismét Ron Howard, előtte pedig Tom Hanks parádézhat.

A történet ott kezdődik, mikor a professzort egy svájci tudományos intézetbe hívják, hogy segítsen megfejteni egy rejtélyes jelet, amelyet egy meggyilkolt fizikus mellkasába égettek. Langdon elképesztő felfedezésre jut: egy több száz éves földalatti szervezet - az Illuminátusok - bosszúhadjáratra készül a katolikus egyház ellen.

Langdon mindenáron meg akarja menteni a Vatikánt a hatalmas erejű időzített bombától; a gyönyörű és titokzatos tudóssal, Vittoria Vetrával szövetségben Rómába megy. Hétpecsétes titkokon, veszélyes katakombákon, elhagyatott székesegyházakon és a földkerekség legrejtettebb barlangján át, őrült hajszát indítanak együtt a rég elfeledett Illuminátusok búvóhelye után.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • trogi #13
    Onnan, hogy egy könyvből csinálják a filmet. Most akkor a film miatt gyűjtsük össze a könyveket, esetleg tiltsuk meg a meglévő példányok árusítását, továbbá a bemutatóig csukjuk le azokat, aki elolvasták? Ugyan már!

    Ha vesszük a földalatti oldalakat és összeesküvés-elméleteket, akkor azok csak úgy hemzsegnek az illuminátusoktól, rózsakeresztesektől, templomos lovagoktól, szabadkőművesektől, stb., stb.
    Egyik-másik író előbb-utóbb engedélyt kap majd a Bildenberg-csoport és a Skull and Bones (nem biztos, hogy így írják őket) "rejtélyekről" szóló regények megírására is.
  • Atyuska #12
    Csak azt tudnám, hogy miért kell elmondani előre a történetet?
    Szerintem csak a filmvászon előttre való!
  • gabee1987 #11
    Egyszerűen zseniális volt sztem ez a könyv, lehet hogy nem minden eredeti ötlet benne, de akkor is teljesen magával ragadott és lenyűgözött ez a könyv, már nagyon várom a filmet
  • koschwarz #10
    volt egy korábbi könyv, ami ezt az elméletet, ugyanazon "bizonyítékokkal" alátámasztva, mint amit DB is leír, már kifejtette, de persze az nem ilyen kalandregény volt. na ebből "merített" DB
  • Loverman #9
    Voltak könyvek elméletekről, pl arról hogy Jézus felesége volt M.M., meg ilyenek. Namost, ezek, mint elméletek, onnantól kezdve közkincsek...
  • Etinger #8
    "Persze könyvek esetében nagyon nehéz a plagizálást bizonyítani, de ő olyan az írók között, mint Bill Gates a számítsátechnikában. Tehetség az nuku, viszont jól tud lopni:)"

    Őőőőőő...... eddig a pereket megnyerte. Ez tény. Másik meg, hogy Dan Brownt csípi a jónép, Bill Gates-t kevésbé. Szal a párhuzam itt sántít sztem...
  • Aldo Moro #7
    opeca: Kifejtenéd azt, hogy a szerző honnan lopott és mit? Én kiváncsi lennék rá. Köszi.
  • cateran #6
    Te hogy állsz 1 multinacionális cég alapításával? Az se baj,hogy lopkodsz innen-onnan..csak szeretném tudni,melyik fázisban vagy? (ha már úgy fikázod B.G.-t)
  • Marko001 #5
    Három könyvét olvastam, mindegyik baromi jó volt. Ha úgy lopkodta össze, akkor is gratulálok neki, mert nagyon jól sikerült irományok...
  • opeca #4
    Én úgy emlékszem, inkább abból volt botrány, hogy Dan Brown elég feltűnően lopkodta össze az ötleteit egy-két másik, korábban megjelent könyvből.

    Persze könyvek esetében nagyon nehéz a plagizálást bizonyítani, de ő olyan az írók között, mint Bill Gates a számítsátechnikában. Tehetség az nuku, viszont jól tud lopni:)