Ötvös Tibor

Újabb Kurosawa feldolgozások

A Hét szamuráj mellett Hollywoodban további két Akira Kurosawa klasszikus remake-t indítottak útjára. A filmeket 2010-ben, a mester 100. születésnapján akarják bemutatni. .

Az első film a Rashomon címet viseli, hazánkban pedig A vihar kapujában elnevezéssel futott. A feldolgozást a Los Angelesben székelő Harbor Light Entertainment és a Tokióban bázist kialakító Lotus stúdió közösen hozza tető alá. Az 1950-es klasszikus volt egyébként Kurosawa első, nemzetközileg is elismert és a világhírnevet meghozó filmje.



A sztorit áthelyezik az ősi Japánból a modernkori Amerikába - természetesen. A történetben hárman állnak egy eresz alatt, várva az eső elálltát: egy buddhista pap, egy közember és egy szamurájgyilkosságban érintett favágó. Közben a bíróságon a gyilkossági ügyben folyik a tárgyalás, ahol a vádlott Tajumoru másként adja elő a történteket, mint ahogy a többiek.

A másik alkotás egy soha be nem fejezett anime. Kurosawa még 1977-ben készítette el a The Masque of Black Death forgatókönyvét, aminek elkészítéséhez szerette volna megnyerni Osamu Tezuka-t. Ám sajnos a rendező 1998-as halálával a projekt kútba esett. A két stúdió most szeretné befejezni ezt a munkát is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Jubei #4
    ohh NNNNNOOOOOOOOO kill me pls nem akarok latni amerikai remake-t japan filmbol elore tudom hogy szar lessz
  • Tinman #3
  • scagnetti #2
    a globalizáció nem ismer határokat :)
  • Herczi #1
    "a modernkori Amerikába", "egy szamurájgyilkosságban érintett favágó" Milyen jó a csengése.