Szekeres Viktor

Előadásonként 6 néző az új magyar filmen

Sok magyar film bukik meg a mozikban, míg néhány azért sikert is arat, de egy kommersznek szánt produkció azért be szokott zsebelni pár ezer nézőt. A Tabló esetében ez azonban nem áll fent, Dettre Gábor filmje első nekifutásra hatalmasat bukott.

Ugyan mindenki számára nyilvánvaló, hogy a filmek gyenge nyitánya elsősorban a marketing hiányára vagy elégtelenségére utal, nem pedig a minőségre, azonban azok, akik a Filmszemlén vagy a sajtóvetítéseken látták az eredetileg Tabló - Egy romazsaru története, de most már Tabló - Minden, ami egy nyomozás mögött van! címen futó krimit, hasonlóképpen negatív véleménnyel vannak róla. A mellékelt előzetes alapján meg lehet tekinteni, hogy a hétvégén Budapesten a 28 előadásra beülő 166 néző milyen filmet is láthatott.


A 166 nézős teljesítmény annak fényében különösen zsenge, hogy olyan színészek játszanak a filmben, mint Mucsi Zoltán, Györgyi Anna, Molnár Piroska, Szirtes Ági és Csuja Imre. Magyar filmes fronton egyébként a sokkal kevésbé kommerszebb Delta második hétvégéjén újabb 1390 nézőt gyűjtött, amivel túllépte az 5000-es fővárosi nézőszámot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • KasztnerTokman #14
    Ez tényleg egy ratyi alkotás, én már láttam több muvész filmet volt mediam is de ebben se muvészi se semmi. Minjdart felkapok egy kamerat es csinalok egy home made filmet.
  • Laza #13
    Kevés az a 80% ... inkább 95% :)
  • Laza #12
    Ez az előzetes borzalmas.
    Egy rádió műsorban beszélgettek már arról, hogy Magyarországon a készülő filmek többsége nem az embereknek készül, hanem az alkotók vágyainak kiteljesülése, megnyilvánulása. Ezért vannak 80%-ban olyan filmek, amit jó ha 20-an megnéznek. ÉS A MI PÉNZÜNKBŐL CSINÁLJÁK EZEKET A SZ..ROKAT!
  • janoskaaa #11
    Bovebben: http://vastagbor.blog.hu/2008/09/25/250_millio_tamogatas
  • emp #10
    Szerintem is ratyik a Koltai filmek... Már maga az az ember is, meg amit próbál eljátszani, az is egy nagy erőlködés.
  • Tetsuo #9
    "A Világszám egyértelmű csalódás volt számára, azt mondta, hogy kicsit erőltetett, kicsit önismétlő, kicsit direkt retro, meg kicsit vicces."
    Na szvsz mindegyik Koltai film ilyen..
  • Tetsuo #8
    Nem lehet h az emebrek azt gondoltak, h kapnak egy ál-tanmesét a rasszizmusrol?
    Ez olyan mint a TV2-n a Papp Gergely es tarsai riportfilmek. Eros csusztatas az egesz a romakrol.. az embernek felfordul a gyomra tole, h mit ossze nem hazudnak.
    Nekem ezert nem jott be 1 Koltai (Robi) film sem, mert a kommunizmus qrvara nem olyan vol ahogy o el akarja hitetni.. alszent keseredes massza, minden filmje.
  • SzekelyG #7
    Az előzetes nem fogott meg.
    De azért adok neki még esélyt.
    Hol olvashatom el a történetet? (novella, regény)
    Miért nem reklámozzák jobban?
    A NOKIA reklám nem hozott elég pénzt???
  • Etinger #6
    Üvegtigris. Jó film. Magas nézőszám.
  • Tinman #5
    Párom nagy Koltai kedvelő, falja a filmjeit már nagyon régóta.
    A Világszám egyértelmű csalódás volt számára, azt mondta, hogy kicsit erőltetett, kicsit önismétlő, kicsit direkt retro, meg kicsit vicces.
    Nekem is ez a véleményem.

    Ahogy a nosztalgia sem, úgy Koltai sem a régi már ;-)