14
-
KasztnerTokman #14 Ez tényleg egy ratyi alkotás, én már láttam több muvész filmet volt mediam is de ebben se muvészi se semmi. Minjdart felkapok egy kamerat es csinalok egy home made filmet. -
#13 Kevés az a 80% ... inkább 95% :) -
#12 Ez az előzetes borzalmas.
Egy rádió műsorban beszélgettek már arról, hogy Magyarországon a készülő filmek többsége nem az embereknek készül, hanem az alkotók vágyainak kiteljesülése, megnyilvánulása. Ezért vannak 80%-ban olyan filmek, amit jó ha 20-an megnéznek. ÉS A MI PÉNZÜNKBŐL CSINÁLJÁK EZEKET A SZ..ROKAT! -
janoskaaa #11 Bovebben: http://vastagbor.blog.hu/2008/09/25/250_millio_tamogatas -
emp #10 Szerintem is ratyik a Koltai filmek... Már maga az az ember is, meg amit próbál eljátszani, az is egy nagy erőlködés. -
#9 "A Világszám egyértelmű csalódás volt számára, azt mondta, hogy kicsit erőltetett, kicsit önismétlő, kicsit direkt retro, meg kicsit vicces."
Na szvsz mindegyik Koltai film ilyen.. -
#8 Nem lehet h az emebrek azt gondoltak, h kapnak egy ál-tanmesét a rasszizmusrol?
Ez olyan mint a TV2-n a Papp Gergely es tarsai riportfilmek. Eros csusztatas az egesz a romakrol.. az embernek felfordul a gyomra tole, h mit ossze nem hazudnak.
Nekem ezert nem jott be 1 Koltai (Robi) film sem, mert a kommunizmus qrvara nem olyan vol ahogy o el akarja hitetni.. alszent keseredes massza, minden filmje. -
SzekelyG #7 Az előzetes nem fogott meg.
De azért adok neki még esélyt.
Hol olvashatom el a történetet? (novella, regény)
Miért nem reklámozzák jobban?
A NOKIA reklám nem hozott elég pénzt???
-
Etinger #6 Üvegtigris. Jó film. Magas nézőszám. -
#5 Párom nagy Koltai kedvelő, falja a filmjeit már nagyon régóta.
A Világszám egyértelmű csalódás volt számára, azt mondta, hogy kicsit erőltetett, kicsit önismétlő, kicsit direkt retro, meg kicsit vicces.
Nekem is ez a véleményem.
Ahogy a nosztalgia sem, úgy Koltai sem a régi már ;-) -
#4 Megyeszékhelyen élek és itt egy művészmozi van, de abban is nagy ritkán van eltérő eladás a Cinema City-étől.
Amikor a Miyazaki vetítések voltak, azt sem verték nagy dobra mégis teltház volt minden előadáson. Rengeteget vezetek, így folyamatosan váltogatom a csatornákat, de semmi nem volt a film kapcsán sehol...
A roma kérdést azért vetettem fel, mert az átlag mozizó nem biztos, hogy egy roma fiatal vergődéseire kíváncsi, főleg, mivel a nem dolgozó romákat az ő fizetéséből tartják fent és mindennapos mondat a következő:
-Minek dolgozzak, amikor kapok segélyt, meg családi pótlékot.
Továbbá nagyon divat lett Brüsszelből lehordani, minket, hogy a kisebbség. A kisebbségnek hazánkban csak jogai vannak... kötelezettsége NULLA.
Tehát már maga a roma rendőr felvetés egy elég komoly paradoxon. Igen, tudom, ilyen mégis létezik... sőt személyesen is ismerek egy ilyen illetőt. Ettől függetlenül amit a romák képviselnek idehaza ma 2008-ban, az mégis paradoxonná tesz egy ilyen helyzetet.
Hogy ez erdekes-e? Hát nem tudom... mondjuk: a "nem" és "leszarom" együtt játszik.
Imádom a művész filmeket. Guillermo del Toro, Almodóvar, vagy éppen Miyazaki, vagy Takeshi Kitano, vagy Kurosawa.... dögivel jöhetnek, nagyon sok filmjüket megvettem, mert eredeti egyéni gondolkodásmódról adnak tanubizonyságot.
Erre itt van Dettre Gábor, akitől a Felhő a Gangesz felett c. film tetszett, de most érezzem szégyenbe magam mert a roma fiús műve semmit nem mond?
De miért is mondana, ha egyszer sehol nem hallottam róla, pedig én még érdeklődök a téma iránt.
És csodálkozunk a 6 db nézőn?
Maga a téma is bicskanyitogató, a promó meg nulla.
3. ---> Azt te is jól tudod, hogy tök mindegy mi a premier, ha egyszer érdektelen. A mozibajáró nem úgy dönt, hogy na akkor most mi a premier, hanem felcsap egy Estet és megnézni mit vetítenek.
Játszát a Batman-t jó ideje, ami nem mellesleg baromi jó kritikákat kapott /ez is szinte köztudott/ meg van az Art moziban a roma srác kalandjai a gumibottal.
Szerinted? -
Derapo #3 Szekeres elvtárs csúnyán kihagyta a színészek felsorolásából Tordy Gézát.
A film amúgy nem lehet rossz.Sok olyan film van aminek nemjó a marketingje és egyébként remek film.Ilyen lehet ez is.Emlékszem Koltai Róbert Világszám! című filmjére ami a mozikban bukta volt és nemolyan régen néztem meg.Mit mondjak nagyon jól szórakoztam. -
winnie #2 itt nem a bukás a nagy dolog, hanem az überminimális nézőszám. rengeteg filmnek kevés a promója, sőt, a tablót promózták is, de gondolom nem sokat jársz az uránia vagy művész mozikba. nyilván nem multiplex promót kap. más magyar film is volt az idén, amiről nem hallottál - több nézővel.
az, hogy roma, nem roma nem hiszem, hogy számít (az ember nem csak származás alapján választ filmet), hisz a cigányos filmek, akár az idei remek barthalo, vagy anno a romani kris - cigánytörvény simán nézettebb volt.
és 3? milyen premier is volt a héten? a spanom csaja. mégis gondolom többen látták, mint a batmant:) -
#1 Okok?
1. Soha nem hallottam róla, pedig eléggé képben vagyok filmek ügyben. Ergo nulla promo.
2. Egy roma zsaru története? Kik is járnak moziba? Mondjuk nem nagyon romák, esetleg nekik érdekes lehet a tesó... mennyire is érdekli egy átlag mozibajárót ez a fantasztikus történet? Semennyire?
3. Roma zsaru vs. Batman Sötét Lovag? Vajon melyiket választják.
Szerintem ennyi.