Szekeres Viktor

Itthon is elhasalt az új Eddie Murphy-film

A hazai filmforgalmazók úgy időzítettek, hogy a Sötét lovag utáni hétre nagy durranás ne kerüljön, így csak az Eddie Murphy-féle Üresfejűt, valamint a Lizi & Yeti című animációs filmet kínálták a nézők számára. Az eredmény az elmúlt hetek legvérszegényebb hétvégéje.

Az sajnos/szerencsére várható volt, hogy a Sötét lovag a 2. hétre ki fog pukkadni, hiszen az Amerikában rekordokat döntő új Nolan-féle Batman-mozi idehaza csütörtökön napi éves bevételi csúcsot döntött, de az első hetes teljesítménye már csak a harmadik, de még mindig igen előkelő helyre volt elegendő a 2008-as premiereket tekintve. Az persze más kérdés, hogy a közel 70%-os nézőszám-csökkenés (11984 néző) mennyire volt várható, főleg egy ennyire lassú héten.


A lassú hetet az Üresfejű és a Lizi & Yeti produkálta, előbbi már Amerikában is megbukott, nyilván az Intercom, ha tehette volna, elállt volna a premierjétől. A scifi komédia csütörtöktől vasárnapig Budapesten mindössze 5112 nézőt érdekelt, a német animációs "csoda" pedig a magyar nép ízlését dicsérve, mindössze 970-et. Utóbbi szám egyébként 7055 forint vetítésenként bevételt jelent, ami nagyjából 7-8 néző előadásonként.

Premier előtt bemutatásra került a Hellboy II: Az aranyhadsereg című képregény-mozi is, mely 1209 nézőt érdekelt a szombat-vasárnap esti előadásokon 130 ezer forintos vetítési átlagot produkálva.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Teebor #12
    Szerintem sem annyira rossz! Nem kell annyira lehúzni! Kikapcsolódásnak tökéletes már Eddie Murphy miatt is!
  • Narxis #11
    IQ 0 film, lentebb is írták...
  • Aldo Moro #10
    Annyian irtátok, hogy nem rossz a film, hogy most már kénytelen vagyok megnézni. :-)
  • kalapos01 #9
    Á, ne is mondd. Botrányosan béna, tipikusan iqnulláknak készült. Bár, mondjuk nem hiszem, hogy lenne ember, akinek bejönne:)

    Mondjuk a nézettségén nincs mit csodálkozni. Az ember meglátja az előzetest és azonnal menekül
  • joeperry #8
    Csodálkozom, hogy nektek tetszik, szerintem kritikán aluli a film.
  • TeDDyRuSh #7
    Fórum/Tv,Mozi,DVD/Szekeres Viktor
  • TeDDyRuSh #6
    Hát nem egy sötét lovag(!):)), de azért letöltöm:)))

    Viktor miért nem írsz egy esszét nekünk, összehasonlítva a két Batman részt! Az bitti fantasztikusra sikerülne, nem győznénk lapozni és inni szavaid.

    Amúgy nyugi skacok, szerinte úgy is mi vagyunk a hülyék. Bugris parasztoknak hisz, akik örülnek, hogy netet kaptunk 12 évesen Mucsaröcsögén.

    Pedig ha tudná hány felnőtt(fizetőképes) ember szarik a véleményére:)
  • Etinger #5
    Megnézte... ott a kritikája is... :)
  • npityusk #4
    Az üresfejü jó film nem tudom mit kell szidni....
    UTálom hogy mindig csak a számokal tudsz jönni Szekeres Viktor
    Megnézted már te hogy csak igy lehuzd ???
  • dillen #3
    Nekem is nagyon tetszett a film, szerintem nagyon mulatságos kis scifi paródia már régóta vártam hogy végre itthon is megszerezhető legyen, én is erősítettem volna a moziba látogatok számát de nekem 120 km kellene utaznom hogy mozizni tudjak egy multikekszben.

    na mind1 über kis film