Szekeres Viktor

Csúcsot ért el itthon a Sötét lovag

A Sötét lovag hazai rajtja talán még a forgalmazót is megdöbbentette, hiszen több mint háromszor annyian tekintették meg a folytatást, mint az első részt, s ennek köszönhetően a 2008-ban idehaza bemutatott mozifilmek között a harmadik legerősebb nyitányt mondhatja magáénak.

Annak idején a Batman: Kezdődik! alig 18 ezer nézővel debütálva bukott meg itthon a Mr. és Mrs. Smith árnyékában, idén viszont a UIP Dunafilm kikerülte a Mamma Mia!-t, a Múmia 3-at és az X-akták 2-t is és olyan hétvégén eresztette moziba a Sötét lovagot, melyen más nagy film premierje nem kapott helyett.

A taktikázásnak meg is lett az eredménye, hiszen bár a rekord nyitónap után kissé visszaesett a nézőszám, de még így is 56961-en tekintették meg Budapesten a bemutató hetében Christopher Nolan filmjét. A Sötét lovag így a 72 ezer nézővel nyitó Mamma Mia! és a 66 ezres Indiana Jones 4 mögött a harmadik legjobb nyitás címét szerezte meg, olyan nagyágyúkat utasítva maga mögé, mint a Múmia harmadik része vagy a Szex és New York-film.

Amiben azonban hatalmasat teljesített a film, az a vetítésenkénti bevétel, hiszen az alkotás hosszának és a csekély elvárásoknak is köszönhetően viszonylag kevés előadást rendeztek belőle (345-öt a héten, míg a Kung Fu Panda például 495 vetítést kapott az 1. héten), melyek átlagban 125 352 forint bevételt termeltek, s ezt még csak megközelíteni sem bírták a korábbi nyári premierek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)