Szekeres Viktor

Az Indy 4 büntetett a hazai mozipénztárakban

Egyesek a sárga földig lehordják Indiana Jones visszatérését, mások istenítik az új filmet, mely George Lucas elmondása szerint is visszatért a B-filmes gyökereihez. Ami a lényeg, a közönség sem bírt magával és kirajzott az első héten.

Akárcsak Amerikában, úgy a világ minden táján, ahol bemutatták az Indiana Jones és a Kristálykoponya királyságát, a film az első helyen startolt. A nagy kérdés csak az volt, hogy melyik országban ér el kimagasló bevételt és hol hoz mindössze korrekt összeget a forgalmazónak és a mozinak a premier. Egyedül Mexikóban volt szoros a verseny, ahol is Dr. Jones nem sokkal győzte le a második hetében járó, de Amerikában bukó Narnia 2-t.


Nos, nálunk egyelőre a 66684 néző által termelt 75 millió 408 ezer forint (első heti, budapesti adat) az év eddigi legjobb teljesítménye, így mindenki bonthatja is a pezsgőket a UIP Dunafilmnél, hiszen az elmúlt két évben alig pár film (Shrek 3, Karib-tenger 3, Harry Potter 5 és a Da Vinci-kód) tudta túlszárnyalni az Indy 4 premierhetét, bár e filmek a 100 millió fölötti nyitányukkal nyilvánvalóan teljesen más kategóriát képviseltek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Chris05 #11
    Nem azt mondtam, hogy nem megyek moziba egyáltalán, évente kb. 4-szer szoktam. Azt mondtam, hogy erre a film-re nem mennék be. Egyébként is jobb otthon fél év múlva HD-ben megnézni, a sok paraszt nem áll bele a képbe és nem röhögi/böfögi/telefonálja át a poénok 50%-át. Ez miért lenne egyébként felvágás, mindenki csinálja.
  • JL666 #10
    A banki melót láttam. Feltétlen megnézni!
  • Narxis #9
    Így van, rengeteg a gagyi kamerás változat, ez jócskán ront az élményen.
  • CaptainRumi #8
    Szerintem meg amik még most vannak fent neten azok rakás szar minőségüek....bár egyik letöltött film sem ér fel egy mozis élménnyel...
  • scagnetti #7
    Én nem kövezlek meg, de nem tudom hogy ezzel miért kell így felvágni?
  • sugarman #6
    b-film? szterintem félre lett olvasva.
  • Chris05 #5
    Én a torrent nevű moziban néztem meg, elnézést ha leírom és elfogadom ha megköveztek. Szerintem olyan volt mint a Windows. Annyira nem rossz, hogy ne töltsem le és ne használjam, de annyit már nem ér, hogy a villany és netszámlán kívül fizessek érte. Egyébként tényleg korrekt kis film lett.

    Pici OFF: Most (elvileg) nagyon jó alkotások jönnek, figyeljétek a felhozatalt, szerintem érdemes lesz. Hulk, az Esemény (Marky Mark), Banki meló (Jason Statham), Hancock (Will Smith), X akták 2, A sötét lovag, szóval érdemes lesz mostanában szemezgetni.
  • winnie #4
    az még teljesen elfogadható ár - és kedvezménnyel 25-40%-kal még csökkenteni is lehet. még örülhetünk is, hogy szinte évek óta ennyi. máshol jóval drágább a mozi annak ellenére, hogy más hasonló termékek ára egy szintben van.
  • Drawain #3
    Nekem marhára tetszett a film, pont tegnap láttam :) Még az se vette el a kedvem, hogy akikkel mentem senkinek nem jött be :D Mondjuk én fel voltam készülve arra, hogy ilyen scifis vonalat vesz a film, úgyhogy nem ért nagy meglepetésként. Szerintem tökéletesen beleillik az indy filmekbe - sőt szerintem az őserdős rész a sorozat legjobb bunyós jelenete :)
  • Broafka #2
    75 millió?
    1100 Ft egy mozi jegy? jó mondjuk én mindig diák jegyet veszek és az úgy 900 Ft
    Jó drága a mozi azért