Szekeres Viktor

Végre mindenki elfogadja az Oscar-jelöléseket?

Aki kedveli a mozifilmeket, az vagy szereti az Oscar-díjátadókat, mert érdemes filmeket ajánl, vagy pedig nem, hiszen az egészet csak afféle marketinggel megtámogatott köldökbámulásnak tartja.

Természetszerűleg nem lehet olyan 5 filmet jelölni az év legjobbja címért, amit mindenki elfogadna, ezért viták lesznek, míg világ a világ. Azonban a 2007-es Oscarra jelölt filmek között nagy hiányzót és meglepetést sem jegyezhetünk fel.

Tim Burton híres arról, hogy nem az Akadémia kegyeltje, ezért a kritikai sikerre, de hűvös nézői fogadtatásra találó Sweeney Todd "megúszta" a legjobb film kategóriát, melybe olyan nagyszerű filmek kerültek, mint a Juno, a Vágy és vezeklés, a Michael Clayton, a Véres olaj és a Nem vénnek való vidék.


A legtöbb jelölést természetesen a fentiek kapták: a Coen-tesók filmje, a Nem vénnek való vidék és Paul Thomas Anderson Véres olaja nyolcat, míg a Michael Clayton és a Vágy és vezeklés 7-7 nomnációval büszkélkedhet. A jelöltek teljes listáját itt lehet megtekinteni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CaptainRumi #8
    PS: Én egy szóval sem mondtam, hogy a legjobb filmnek járó díjat ítélném oda neki....tudod ung ur több kategóriában is osztják az Oscart(ezért sem kell fizetned)
  • CaptainRumi #7
    ung ur látom te értesz hozzá.....azt sem tudod mi a különbség a főcímdal meg a filmzene között. Amire te gondolsz az "idétlen rock" az a film főcímdala amit a Nine Inch Nails kreált...... a filmzene tudod az az ami a film alatt megy(nem kell fizetni az ingyenleckéért) és azt Tyler Bates szerezte és semmi kifogásolható nincs benne.
  • PokerFace #6
    Szerintem a 300 kiváló szórakozásnak és a látvány/hangeffekt és hasonló kategóriába lehetne jelölni, Butler pedig nem csak ordibált benne, csak hozta a forgatókönyvírók által elképzelt Leonidast. Amúgy meg szerintem jobb egy jó nőt dugni mint egy csúnyát...
  • ung ur #5
    Ne röhögtessetek már a 300-al. Tucatszínész Butler ordibálásáért Oscart? Bár a Túl a barátságon után bámi lehet. 300 zenéje idétlen rock, talán lehetne a legjobb film ilyen alapon a Pókica vagy a Karib is.
    AMI LÁTVÁNYOS AZ NEM MINDIG JÓ!!!! A jó film nem a popcorn mozi.
    Mint ahogy a jó nő definíciója sem külső alapján történik.
  • CaptainRumi #4
    Az I am legend a jövő évin lesz majd jelölve ( ha lesz)
    Nagy hiányzó viszont legalábbis szerintem a 300 amely több kategóriában is megérdemelne egy szobrocskát........Gerard Butler kurva jó volt,a film zenéje is ott van rendesen, az operatőri munka is király na és persze látványnak sem volt utolsó
  • Wittgen #3
    Tegnap este megnéztem a No Country for old men c. filmt. Nem volt rossz cucc, eza Javier Bardem srác pedig megérdemli a szobrocskát.
  • Loverman #2
    Nah, gyertek flame-elni!
    "Pusta erö és ötleteség és voala ZUZÁS!"
  • Loverman #1
    Nincs nagy hiányzó?? I am legend! :D
    Na,jöhet a flamewar... Én csak annyit mondok hozzá hogy lock pwnz!