Szekeres Viktor

Itt a magyar Cloverfield-plakát

A Cloverfield a 2008-as év Kígyók a fedélzetenje, hiszen hasonlóan a 2006-ban csúnyán megbukott Samuel L. Jackson-filmhez, a netes visszhangja a legtöbb filmét messze elhomályosította, pedig mindenki tudja, hogy csak egy szimpla szörnyfilmre kell számítani.

Klikk ide!
Mindezek ellenére a Cloverfield marketingje, a Snakes on a Plane-nel szemben, tökéletesen bevált, a kvázi gerillakampány csak úgy szipkázza be a nézőket a filmre.

Ahogyan az várható volt, igazi "vagy szereted, vagy rühelled" filmet sikerült összehoznia Matt Reeves rendezőnek, pont mint anno az Ideglelés, vagyis a Blair Witch Project esetében.

A hazai premiert fenruár 14-re tűzte ki a UIP Dunafilm és az első hétvégés nemzetközi eredményekből ítélve minden bizonnyal nálunk is össznépi hiszti, mozikba rohanás fogja övezni a mindössze 25 millió dollárból elkészült filmet.

Csak látnánk már...!

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • knut #15
    Az I am Legend-et digitális mozigépeken is vetítik, így kerülhetett ki a netre azonnal jó minőségben, 5.1-es hanggal. Szerintem hosszútávon a digitális mozigép okozza majd a mozi halálát - minek menjek a moziba, ha azonnal letölthetem. Ha szar volt a film, akkor azért nem megyek a moziba, ha jó volt akkor meg azért, mert már láttam otthon.
  • Jack Bauer ahős #14
    a geek kritikája
  • Jubei #13
    Mar sorry de ez nem igy van anno ha bementem egy moziba meg ugy 20 evvel ezelott en inkabb csondben voltam es neztem a filmet.ES nem voltak mobil csorgesek + nem lukdostek a szeket nem beszelgettek film alatt.
  • Atomreaktor #12
    hát szerintem senki sem volt különb anno a mostani tizenéveseknél, ezzel csak magadat minősíted...
  • ldavid #11
    hát amit ezen a plakáton "magyarítani" kellett, azt ms paint-el meglehet csinálni 1 kemény perc alatt...

    amúgy én már nagyon várom, remélem nem fog zavarni a kamera
  • ioinme #10
    Moziba felvett változatot, nem a legjobb minőség, de ahol nincsen a filmben sötét, ott egész szép a kép. Csak az a baj, hogy ugye a film nagy része éjjel játszódik, és a trailerek alapján az eredeti is elég sötét, a kamerás verziónál meg egyenesen pocsék :D

    De ahhoz képest hogy nemrég adják az amerikai mozik, én azt mondom eléggé "oké" a minősége. Bár azt még máig nem értem hogy az I Am Legend-del mivolt mert azt félhónappal a bemutató után meglehetett találni kristálytiszta DVDripen.
  • Seth #9
    milyen verziót néztél?
  • Atisz #8
    Nekem nem baj az izgő-mozgó kézikamera... a néző becsapása (szivatása, ha így jobban tetszik) viszont már annál inkább. Ha van benne épkézláb sztori, atmoszféra, normálisan kinéző szörny, akkor jöhet :)
  • ioinme #7
    Én már nem bírtam magammal, és kénytelen voltam megnézni a filmet. Hát mit is mondhatnék így Spoiler mentesen. Tényleg egyedi filmmel van dolgunk a szörnyfilmek terén. Néhol idegesítő volt a kamera állandó rángatózása, főleg olyan jeleneteknél, ahol pont nem várná az ember. :D Viszont talán emiatt a kamerázós feeling miatt a hangulata az eszméletlen jó volt, tényleg át lehetett érezni a dolgokat. Az első háromnegyed óra után mintha leült volna kicsit a hangulata, de ennek elelnére szerintem elég jó volt. Zavart, hogy (direkt mód) rengeteg dolog van benne, ami nincs megmagyarázva, de ilyesmire számítottam.

    Ja és nagylényel nem volt bajom, de a kisebbek lehettek volna egyedibbek.
    Mindenki nézze meg, mert megéri szerintem.
  • Brett Shaw #6
    Beleolvasgattam az IMDB nézői véleményekbe, tényleg vagy csillageső vagy egy csillag a filmnek. A rossz minősitést adó nézőknek nem is film tartalmával vagy az eseményekkel volt baja(no azért akadt jó pár ilyen is), hanem leginkább a kézikamerás megoldással. Aki falra mászik az ilyen egyfolytában illegő-billegő-rázkódó kikapcsolt SteadyShots-os :D first person kamerás felvételtől, be se üljön a moziba.