Ötvös Tibor

A Paramount/Dreamworks 2008-as ajánlata

A Paramount/Dreamworks 2008-as ajánlatával zárjuk az idei előrejelzést. A stúdiók versenyében mindenképpen nagy eséllyel indulnak, hiszen olyan filmek vannak a repertoárban, mint a Cloverfield, az Iron Man vagy a negyedik Indy film.

Január 18-án végre megérkezik J.J. Abrams sokáig titokban tartott szörnyfilmje, a Cloverfield. A kézikamerás megoldással készített mozi ötletes reklámkampányával már a bejelentése óta folyamatosan lázban tartja az érdeklődőket, ráadásul az eddigi trailerek illetve képek egyikén sem láthattuk még a "gonosz" szörnyet.



Öt New York-i fiatal egy búcsúbulit tart legjobb barátjuknak, ám az esemény nem várt fordulatot vesz. Egy titokzatos és hatalmas szörnyeteg bukkan fel a városban és kezdi meg annak rombolását. A fiatalok kézikamerájukkal felszerelkezve kezdik mg menekülésüket a túlélésért.

Február 1-én debütál egy újabb vígjáték, mely az Adam Sandler filmjeit is készítő Happy Madison legújabb reménysége. A főszerepekben a Sandler-veterán Allen Covert és Steve Zahn mellett Justin Long komédiázik. A rendezést az eddig színészként és íróként dolgozó Fred Wolf vállalta magára.



Adott egy csapat kelekótya tévés, akik Strange Wilderness néven futtatnak egy természetfilm-sorozatot a tévében. Ám felkészületlenségük miatt a műsort elég kevesen nézik, mire a csatorna törli a műsort. Mindössze két hetük maradt valami érdekeset találni, amivel esetleg megmenthetik a showjukat. És itt jön a képbe Bigfoot.

Ugyancsak februárban debütál Amerikában a The Spiderwick Chronicles, mely egy újabb klasszikus fantasy regény filmfeldolgozása lesz. A főbb szerepekben Nick Nolte és Mary-Louise Parker próbálhatnak szerencsét a számos hollywoodi sztárnak bukást jelentő műfajban. Mindenesetre a trailer elég meggyőző.



A Grace család - Jared, és ikerbátyja, Simon, nővérük, Mallory és édesanyjuk - New Yorkból egy elhagyatott, régi házba költöznek, mely déd-nagybátyjuké, Athur Spiderwické volt, és amely egy erdőben áll. Hamarosan fura dolgok történek az ódon lakban. Mivel a napi rendszerességgel előforduló rejtélyes eltűnésekre és balesetekre a család nem talál magyarázatot, Jaredet kezdik gyanúsítani. Ám amikor a gyerekek nyomozni kezdenek, fény derül a fantasztikus igazságra a Spiderwick birtokkal és az itt lakó lényekkel kapcsolatban.

Owen Wilson márciusban újabb vígjátékban bukkan fel, ám ezúttal egy családi vonalon futó komédia címszerepét vállalta el. A Drillbit Taylor a Felkoppintva és a Auperbad, avagy miért ciki a szex készítőinek legújabb filmje, mely az előzetese alapján komolyabb sikerre tarthat számot.



Ryan, Wade és Emmit első napjukat töltik a gimnáziumban és nagyon is élvezik az életet - míg az iskola keménycsávója el nem lája a bajukat. A további bántalmazások elkerülése érdekében elhatározzák, hogy testőrt fogadnak maguk mellé. A kiválasztott az ex-zsoldos Drillbit Taylor lesz, aki jelenleg a hontalanok életét éli. Taylor kemény mentális és fizikai kiképzésnek veti alá a gyerkőcöket, ami nem mellékesen rá is ráférne.

A Stop Loss egy, az iraki háborút részben érintő dráma lesz. A film főszerepeiben az egyre jobb szerepekben feltűnő Ryan Phillippe és a legutóbb 47-es ügynökként beégő Timothy Olyphant szállnak harcba igazukért. A rendezést A fiúk nem sírnak készítője, Kimberly Peirce vállalta el. A bemutató március 28-án esedékes.



Brandon King őrmester, az iraki háború kitűntetett hőse leszerelése után visszatér Texasba, ahol szeretné folytatni hétköznapi életét. Ebben segítségére van családja és legjobb barátja, aki vele szolgált Irakban. Ám egy nap jön egy újabb behívólevél, mely ismét háborúba szólítja a barátokat. Brandon azonban nem hajlandó bevonulni és ezzel egész eddigi élete felborulni látszik.

Martin Scorsese számtalan kultikus és klasszikus filmet készített már kezdve a Nagymenőktől a Kaszinón át a New York bandáig. A "mester" ezúttal egy dokumentumfilmet készített a legendás Rolling Stones zenekarról. A Bigger Bang koncertturné két helyszínén forgatott Scorsese, de régi felvételek is helyet kaptak a filmben. Túl nagy sikerre nem számíthat, de a rajongóknak emlékezetes lehet a Shine a Light címet kapott darab.



A könnyedebb filmek után most jöjjön egy igazi horror-thriller. A The Ruins Scott Smith azonos című sikerkönyvének megfilmesített változata lesz, melyben rengeteg ismerős arc bukkan fel. Jonathan Tucker (The Black Donnellys), Jena Malone (Vágy és vezeklés), Shawn Ashmore (X-Men: Az ellenállás vége), Laura Ramsey (Micsoda srác ez a lány!) mellett Joe Anderson (Across the Universe) is az életéért menekül majd.



A sztori szerint egy csapat fiatal ellátogat egy mexikói ásatásra, ahol nem várt dologra bukkannak. A romok között ugyanis valami olyasmit bolygatnak meg, mely utána az életükre pályázik.

A Vasember gondolom nem szorul komolyabb bemutatásra, hiszen az oldalon rendszeresen beszámoltunk a film állapotáról. A képregényen alapuló alkotás nagyon látványosnak tűnik, ráadásul Robert Downey Jr. mellett Terrence Howard, Gwyneth Paltrow és Jeff Bridges is szerepet kaptak a moziban. Várjuk, nagyon is.



Tony Stark milliárdos iparmágnás és zseniális feltaláló, akit elrabolnak és arra kényszerítenek, hogy készítsen egy hatalmas pusztító erővel rendelkező fegyvert. Ám kihasználva brilliáns eszét és találékonyságát, egy olyan high-tech ruhát készít, melynek segítségével megszökik a rabságából. Visszatérvén Amerikába azonban belekeveredik egy összeesküvésbe és ismét magára kell öltenie ruháját a világ megmentése érdekében.

Az Indiana Jones és a Kristálykoponya Királysága szintén ismerősen csenghet minden idejáró fülében. Mivel semmi újdonságot nem tudtunk meg a filmről, így nem is fűznék semmit a filmhez. Viszont kijött egy felvétel, melyen a Vanity Fair elsőszámú fotósa, Annie Leibovitz készít fotósorozatot a film sztárjairól.



A Kung Fu Panda egy már régóta készülő DreamWorks animációs mese, mely előzetese alapján az év egyik legnagyobb sikere is lehet. A szereplőknek olyan sztárok kölcsönzik hangjukat, mint Jack Black, Angelina Jolie, Jackie Chan, Dustin Hoffman, Lucy Liu és Michael Clarke Duncan. A bemutató júniusban lesz, addig pedig tessék csekkolni a lenti trailert.



Po, a panda a kung fu legnagyobb rajongója. Élete álma válik valóra, mikor példaképeivel, a Dühöngő Ötössel tanulhat egy csoportban Shifu mester keze alatt. De a móka komollyá válik, mikor a rettegett Tai Lung elindul, hogy leigázza a világot és egy jóslat szerint csak Po állíthatja meg.

Az ásatási kalandozás mellett egy kissé komolyabb horror is fő a stúdió boszorkánykonyhájában. A Case 39 főszereplője Renée Zellweger, aki a Jessica Alba főszereplésével készült A szem helyett vállalta el ezt a szerepet. Augusztusban meglátjuk, vajon jól döntött-e.



A film főszereplője a családsegítő szolgálat egyik szociális munkása, Emily Jenkins. Emily úgy gondolja, hogy karrierje során látott már mindent, ám a 39-es ügye komoly felfordulást okoz életében. Egy 10 éves kislányt, Lilith Sullivant saját szülei akanak meggyilkolni, ám hősünk megmenti és magához veszi őt. Ekkor azonban kezdetét veszi az igazi horror.

A Nowhereland egy újabb Eddie Murphy film, mely a családi vígjáték kategóriába sorolható be. Az Oscar-jelölt komikus társai a Pókember 3 Homokembere, Thomas Haden Church és Vanessa Williams lesznek. A bemutató szeptember 26-án esedékes.



Evan egy valaha szebb napokat is megélt pénzügyi vezető, aki nagyon kevés időt szán hétéves kislányára. Ahogy az már lenni szokott a sors végül összehozza a két családtagot. Evan munkájában ugyanis krízishelyzet áll elő és egyetlen menedéke saját kislányának fantáziavilága.

A Kung Fu Panda mellett a 2008-as év másik legnagyobb animációs sikere a Madagaszkár folytatása lehet. A Madagascar: The Crate Escape című második részben visszatér Alex, az oroszlán, Marty, a zebra, Melman, a zsiráf, Gloria, a viziló és Julien király is. Na és persze mindenki kedvenc pingvinjei, akik ismét alaposan bekevernek hőseinknek.



A négy barát éli életét Madagaszkár csodás szigetén, ám a honvágy előbb-utóbb eluralkodik rajtuk. Épp kapóra jön a pingvincsapat, akik egy lezuhant gép roncsait pofozzák helyre - úgy-ahogy. El is indulnak, ám a gép lezuhan egy újabb vad helyen - Afrikában.

Következzen egy újabb horror, ám ezúttal egy koreai remake-ről lsz szó. A Tale of two Sisters Kim Ji-Woon nagysikerű Janghwa, Hongryeon című klasszikusának hollywoodi verziója lesz Elizabeth Banks és Emily Browning főszereplésével. A filmnek még nincs pontos bemutatási dátuma, ám a pletykák szerint még az első negyedévben találkozhatunk vele a mozikban.



Anna és Alex két nővér, akik édesanyjuk kegyetlen és tragikus halálát nagyon nehezen tudják megemészteni. Ráadásul édesapjuk is egyre furcsábban viselkedik. A helyzetet tovább bonyolítja egy mostohaanya felbukkanása, aki egyébként édeasnyjuk ápolója volt. És mintegy ráadásként egy szellem is megjelenik a színen, aki valami nagyon fontosra akarja figyelmeztetni a nővéreket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • DJ Boss #3
    Nagyszerű!

    Ilyen cikkek kellenek. Köszi a gyűjteményt és a leírást! ;)
  • menetrend #2
    a lottó főnyereménye

    Amúgy ja szerintem is jó felhozatal, már várom őket.
  • stargatelost #1
    na, szerintem ez eddig talán a legjobb felhozatal!
    ezekből csak kettő nem érdekel (az irakos, meg a RS-es film)
    a többi mint jöhet, titkos szörnyfilm, Indy,viígjátékok, horrorok és animációk tömkelege... mi kell még? :)