Ötvös Tibor

Lesújtó kritikák az AvP 2-ről

December 25-én mutatták be Amerikában az Aliens vs. Predator: Requiem című folytatást, melytől a rajongók azt várják, hogy a sokak szemében félresikerült előd hiányosságait kiküszöbölje. Nos, az első visszajelzések szerint ez nem sikerült.

A folytatással mi is rengeteget foglakoztunk, a premierig szinte minden fontosabb történésről beszámoltunk. Nos, a bemutató megvolt, szóval lássuk az első visszajeléseket (a bevételekkel majd Viktor foglalkozik egy kicsit nagyobb lélegzetvételű cikkben).



A Filmcritic.com beszámolója szerint "Az AvP: Requiem tipikus példája annak, hogyan képes a stúdiók hülyesége és két rajongó megszállottsága lerombolni egy filmet". Az ötből mindössze kettő csillagot adó Keith Breese beszól a producer Walter Hillnek is, valamint kijelenti, hogy az Alien-mítosz ezennel véget ért.

A Rotten Tomatoes.com mindössze 15%-ot adott a filmre, azonban mégis az EFilmcritic.com kritikusa fogalmazott a legkeményebben. Brian Orndorf szerint Paul W. S. Anderson ma tuti nyugodtabban kelt fel, hiszen mostantól nem ő a legrosszabb Alien vs. Predator témájú mozifilm rendezője. Ráadásul a 86 perces film a kritikus szerint "egy hitvány, élvezhetetlen, sötét, hülye, amatőr, lenéző, zsibbasztó, kimondhatatlanul nevetséges és eszméletlenül beteg film. Ezzel bemutattak a közönségnek".

Nos, ilyen előjelek után kiváncsian várjuk a január 31-i hazai premiert.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Shon14 #74
    hát nem tom, de elég beteg film lett, 1 Predator nehezen intézne el 50 alien-t ...
    mert a fil alatt kb annyit simán kicsinál... meg amikor fogja a csatornában a 2 aliennek a nyakát, és hátulról árébb üti a hybrid alien... simán leszúrhatná a farkával, sztem simán predator párti a rendező ... de a legroszabb az hogy a vége felé meghal az a jó szőke csaj ...kár érte túl rövid lett ez a film, több Predator gyilkolás kellett volna bele, mert hát 1 fecske nem csinál nyarat, 1 predator meg nem csinál ki 1 alien hadat ... ez el lett cseszve...nem kicsit... NAGYON !!! A RENDEZŐ MEHET A GATYÁBA ...
  • fv82 #73
    szóval feltámad a halál
  • fv82 #72
    Azért ez kemény, de a Halál feltámad már tényleg botrány volt. Szerintem az AVP2 nézhető film és, jobb mint az egy.
  • kalapos01 #71
    Sajnos a film ősbéna lett és nagyon jól írja pár vélemény, hogy ez egy olyan 18 éven felülieknek szóló film, amit csak 14 éven alul lehet élvezni. A kicsiknek Kafa lesz meg minden, de aki cseppet érettebb, az látja, hogy megint hülyének nézték és az emlékét is kitörli ennek a celluloidborzalomnak. Szegény Alien név..., hever a porba tiporva.
  • WinXen #70
    Hát szerintem itt majdnem mindenki elvan tévedve,én ma néztem meg a filmet igaz angolul,de a film jó lett,nem mondom h az a nagy csattanós,de nem rossz...Mikor olvastam fejebb a kritikát ...azt hittem,h tényleg nincs értelme megnézni,de ez nem igy van!
    Vannak a filmbe ki*aszott jó harc jelenetek az élmény skálán 10ből 7.5 ér el nálam!Itt van akit érdekel igaz angolul de lessetek bele!Mozis,de ügyes volt a kamerás:D
    http://eastside.bluefusion.hu/ registrálni kell és az akció fimek között megtaláljátok!
    enjoy all!
  • UnnameD #69
    Én nem láttam még a 2-t, de a fényekkel kapcsolatban annyit, hogy a két alapfilm épp ellenkező megvilágítású. Azaz az alien sorozat leginkább sötét, a predator filmek pedig fényes nappal játszódnak, ahol a környezet teljesen kivehető. Így, összehozni a két vonalat nem lehet. Ezért vagy-vagy lesz a dologból.

    "valamint kijelenti, hogy az Alien-mítosz ezennel véget ért."
    Már az Aliens után véget ért. Persze azért egy két jó könyv még kijött utána.
  • zberta #68
    nemtudom hány évesek írkálnak ide de azért nem kéne összehasonlítani AVP filmeket a régi Alien filmekkel! Teljesen más kategória! Alien sorozat scifi/horror, AVP akció némi scifi beütéssel!Szerintem amúgy az AVP1 nem volt annyira vészes a saját kategóriáján belül! többször is megbírtam nézni persze össze sem hasonlítható a régiekkel!de hát új a célközönség minden a látványra megy hozzá kell szokni!
    Ettöl független érdekel a 2. rész is bár ilyen negatív kritikák után lehet megvárom míg kijön DVD-n és akkor nézem meg! :( (990 ft is sok már nekem egy mozijegyért egy B kategóriás akciófilmre meg főleg...de remélem azért ennyire nem siralmas a helyzet...:S)
  • Rotcsa #67
    Köszi!
  • SomLevi #66
    Az a nő a végén valószínűleg Weyland társa.A cégük közös volt a vén faszival!De akkor is.Kit érdekel!Majd gyártanak predator fegyvereket az embereknek!pff..
    Az lett volna jó-ha valaki olvasta a könyvet-az a nő lett volna a végén aki már járt a predatorok bolygóján, mert ugye van ilyen, ő Machiko.Így legalább lehetett volna következtetni a folytatásra egy kicsit!De így.....azt se tudni ki kicsoda!Így azt mondom hogy ne is legyen folytatás!
  • Rotcsa #65
    Hopp! eggyel feljebb van az a pont! ;P
    Én meg azt vártam, hogy többet tudhatok meg az idegenek(mindkettőt értem alatta) biológiájáról, és technolóiájáról. Ehhez képest csak plazma repül mössze-vissza, az alien szájából támad a csáp. Jó, ezekenk is lenni kell benne, de nem CSAK EZEKNEK. Egyedül a hangoktetszettek, mert azok olyanok mint a játékban, valamit a predatornak amikior megvillan a szeme! Na, az jó!! :)
    Ja, ha valki lérti, hogy a végén mi a fene volt az a jelenet az atombomba után a nővel, a fejes nagykutya faszival meg a predator fegyverével magyarázza már el nekem léci! Az egész film alatt sehol sem voltak azok a szereplők, az ezredest kivéve, aki miatt hentelődtek értelmetlenül az emberek.