Ötvös Tibor

Peter Berg a Dűne rendezői székében?

A legújabb hírek szerint az egykori színész, Peter Berg a legesélyesebb a Dűne remake rendezői székébe. A direktor eddig olyan alkotásokat készített, mint Az Amazonas kincse vagy a Péntek esti fények.

Berg neve hazánkban sem cseng ismeretlenül. Az egykoron közepes filmekben szereplő színész az utóbbi időkben bekerült pár nagyobb sikert elért alkotásba is, ám igazán rendezőként vívott ki érdemeket.

Nevéhez fűződik a nagyon kellemes popcorn-mozi, Az Amazonas kincse valamint az egyik legjobb amerikai focis film, a Péntek esti fények is. Úgy tűnik újabb nagy kihívás vár Berg úrra, hiszen a legújabb hírek szerint ő rendezheti Frank Herbert kultikus könyvsorozatának filmváltozatát, a Dűnét.

Az köztudott, hogy már készült egy mára klasszikussá vált film a történetből, melyet David Lynch rendezett. Az anyagi siker azonban jócskán elmaradt, ám Herbert unokája, Byron Merritt szerint ez a mostani más lesz, hiszen a stúdió csak annyit közölt vele, hogy az egyik direktoruk nagy rajongója a sztorinak és szeretne filmet forgatni belőle.

Ez lenne Peter Berg, aki a Paramount stúdió berkeiben kezdi meg hamarosan az előkészületeket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Loverman #14
    inkább úgylátszik te nem olvastad XD mi a furcsa a hanghullámokkal gyilkolásban? nem AZZAL gyilkolnak csak azt használja fel energiaként a fegyver. ez volt az új fegyver amit az Atreides (jobban mondva Gurney Halleck) kitalált, vegyél egy Dűnét és keresd meg benne.
  • Librarian #13
    A Dűne istencsászára a legjobb rész... :-)
    És nekem az az után jövők már rohadtul nem tetszettek... Valahogy elveszett belőlük valami, ami nagyon nagyon hiányzik ahhoz, hogy Dűnekönyv feeling fogjon el...
  • Kagemusha #12
    Olvastad te a konyveket egyaltalan?
    Ha mar Dune, akkor inkabb a sorozat, mint a Lynch fele szornyeteg (hanghullamokkal gyilkolni es meg erosito is van hozza).
    Ugyanakkor sok szempontbol jobban visszaadta a hangulatot a Lynch film, mint az uj (a film befejezese).
    Ergo a kettobol kellett volna egyet osszegyurni, az lett volna a fincsi.
    A sorozat megtartotta a konyv esemenyeit, nem tett bele ujakat, a Lynch filmnek viszont jobb a kepi vilaga.
  • Loverman #11
    Azért a Lynch-féle Dűne kinézeteit alkalmazzák a játékokban mert az az egyetlen... mi mást használnának? lol
  • ttp145 #10
    Énis most olvasom. És nagyon jó.Épp a Dűne eretnekei-nél tartok. És nincsenek nagy reményeim a filmhez.
  • gpeeter #9
    Éppen most olvasom a könyvet...
  • dartois83 #8
    Az igaz, ha sorozat lett volna, akármilyen jó is a regény, hosszabb távon a folytatások túl filozofikusak, nem tudták volna úgy fenntartani az érdeklődést, mint mondjuk egy SW/LotR trilógia. De azt hiszem a Lynch-féle képi világ a legautentikusabb (nem véletlenül a Dűne játékok is mind ugyanazt alkalmazzák az összekötő videókban). Ami érdekes lett volna, még a 70es években tervezett verzió (Salvador Dalí szerepel stb. lásd korábbi cikk).

    Legyen bármilyen változat, én csak támogatom, kivéve ha Uwe Bol csinálja :)
  • floatr #7
    Aztán majd lesz belőle egy olyan sorozat mint a sztár trekk következő generációja, tele púrhabbal, papundeklivel, meg elbaszott amigás animációkkal, ami a babylon 5-ből kimaradt, aztán lehet örülni. Kész a siker, nem? Ja , emg szét kell csesszerinteni a történenet is, hogy az ámerikaiak is ércsék, teccikérteni?
    Az "Én a robot" is ettől lett olyan nyereséges, bár semmi köze az Asimov-féle világhoz. Ha ez a siker, akkor nosza.

    Szerintem a Lynch-féle adaptáció eléggé elborult volt ahhoz, hogy egyedivé tegye. Legfeljebb gáz volt a marketingje.
  • Loverman #6
    Remaket azért lehet csinálni a Lynch féléből mert bukás volt. Az a sorozat ami volt, na azt inkább ne is vegyük a sorba, olyan volt. Szóval épp itt az ideje egy rendes 21. századi Dűne filmnek, ami esetleg lehet olyan jó (meg most hogy újra van hype a folytatások miatt) hogy esetleg kis profitot is termel és aztán lehet belőle folytatás is! Gondoljátok el ha a Lynch-féle Dűne filmmel minden rendben lett volna (ja és ha mondjuk egy normális rendezőt kértek volna fel rá) akkor úgy mehetett volna a film-sorozat mint mondjuk az eredeti Star Trek, és akkor most már lenne 6 filmünk.A dvdn van egy interjú amiben mondja Lynch és Herbert hogy elkezdtek dolgozni a második részen... Na most ez tudjuk hol tart. Lynch elb@szta, ezért kell újracsinálni.
  • fawcet #5
    Bízom, hogy mind technikailag és mind sztorilag jól lesz megoldva. Ha jól sikerül a remake, akkor elképzelhető, hogy lesz folytatása is.