14
-
Loverman #14 inkább úgylátszik te nem olvastad XD mi a furcsa a hanghullámokkal gyilkolásban? nem AZZAL gyilkolnak csak azt használja fel energiaként a fegyver. ez volt az új fegyver amit az Atreides (jobban mondva Gurney Halleck) kitalált, vegyél egy Dűnét és keresd meg benne. -
Librarian #13 A Dűne istencsászára a legjobb rész... :-)
És nekem az az után jövők már rohadtul nem tetszettek... Valahogy elveszett belőlük valami, ami nagyon nagyon hiányzik ahhoz, hogy Dűnekönyv feeling fogjon el... -
Kagemusha #12 Olvastad te a konyveket egyaltalan?
Ha mar Dune, akkor inkabb a sorozat, mint a Lynch fele szornyeteg (hanghullamokkal gyilkolni es meg erosito is van hozza).
Ugyanakkor sok szempontbol jobban visszaadta a hangulatot a Lynch film, mint az uj (a film befejezese).
Ergo a kettobol kellett volna egyet osszegyurni, az lett volna a fincsi.
A sorozat megtartotta a konyv esemenyeit, nem tett bele ujakat, a Lynch filmnek viszont jobb a kepi vilaga. -
Loverman #11 Azért a Lynch-féle Dűne kinézeteit alkalmazzák a játékokban mert az az egyetlen... mi mást használnának? lol -
ttp145 #10 Énis most olvasom. És nagyon jó.Épp a Dűne eretnekei-nél tartok. És nincsenek nagy reményeim a filmhez. -
gpeeter #9 Éppen most olvasom a könyvet... -
dartois83 #8 Az igaz, ha sorozat lett volna, akármilyen jó is a regény, hosszabb távon a folytatások túl filozofikusak, nem tudták volna úgy fenntartani az érdeklődést, mint mondjuk egy SW/LotR trilógia. De azt hiszem a Lynch-féle képi világ a legautentikusabb (nem véletlenül a Dűne játékok is mind ugyanazt alkalmazzák az összekötő videókban). Ami érdekes lett volna, még a 70es években tervezett verzió (Salvador Dalí szerepel stb. lásd korábbi cikk).
Legyen bármilyen változat, én csak támogatom, kivéve ha Uwe Bol csinálja :) -
floatr #7 Aztán majd lesz belőle egy olyan sorozat mint a sztár trekk következő generációja, tele púrhabbal, papundeklivel, meg elbaszott amigás animációkkal, ami a babylon 5-ből kimaradt, aztán lehet örülni. Kész a siker, nem? Ja , emg szét kell csesszerinteni a történenet is, hogy az ámerikaiak is ércsék, teccikérteni?
Az "Én a robot" is ettől lett olyan nyereséges, bár semmi köze az Asimov-féle világhoz. Ha ez a siker, akkor nosza.
Szerintem a Lynch-féle adaptáció eléggé elborult volt ahhoz, hogy egyedivé tegye. Legfeljebb gáz volt a marketingje. -
Loverman #6 Remaket azért lehet csinálni a Lynch féléből mert bukás volt. Az a sorozat ami volt, na azt inkább ne is vegyük a sorba, olyan volt. Szóval épp itt az ideje egy rendes 21. századi Dűne filmnek, ami esetleg lehet olyan jó (meg most hogy újra van hype a folytatások miatt) hogy esetleg kis profitot is termel és aztán lehet belőle folytatás is! Gondoljátok el ha a Lynch-féle Dűne filmmel minden rendben lett volna (ja és ha mondjuk egy normális rendezőt kértek volna fel rá) akkor úgy mehetett volna a film-sorozat mint mondjuk az eredeti Star Trek, és akkor most már lenne 6 filmünk.A dvdn van egy interjú amiben mondja Lynch és Herbert hogy elkezdtek dolgozni a második részen... Na most ez tudjuk hol tart. Lynch elb@szta, ezért kell újracsinálni. -
fawcet #5 Bízom, hogy mind technikailag és mind sztorilag jól lesz megoldva. Ha jól sikerül a remake, akkor elképzelhető, hogy lesz folytatása is. -
xido #4 Hová a retekbe remakelik még ezt???...84-ben Lynch szuper gárdával és hangulattal megcsinálta....2000-ben megint legyártották..teljesebb adaptációval,több részét is...mit akarnak még egy újabb feldolgozással..már nekem unalmas -
dartois83 #3 Nekem egészen kis koromban (8-10 évesen) pont azért tetszett meg az egész Dűne-univerzum, mert baromira nem értettem a Lynch-filmet, és persze elég félelmetes volt. Viszont ha nem az lett volna az első élmény, valószínűleg kevésbé figyeltem volna fel, és nem olvasom el a könyveket (eddig ugyan nem sikerült mindet, de az alapok megvannak). Egy remake talán sosem árt, de a pénzt és időt én inkább szívesebben látnám viszont, ha Lynch hasonló hangulatban, de kicsit jobb technikával folytatná, vagy akár az előzményeket (Butleri jihad, stb.) filmesítenék meg. -
Librarian #2 Lesz valami, megnézzük, aztán majd hatalmas hozzászólásáradat. :D -
Szeszmester #1 Ajjaj, rosszul kezdődik.
Olvastam és nagyon szeretem a Dűnét. Most is az első két kötet cselekményét akarják megfilmesíteni? Gondolom, a Lynch féle filmet így is teletűzdelték magyarázatokkal, h ki kicsoda, miért, hogyan. Trilógia lesz, vagy csak 1 rész?
Mind1, attól félek, megint vmi középszar akciófilm lesz, Dűne köntösben, mert jó forgatókönyvet maguktól nem tudnak írni.