Szekeres Viktor

Nagy fogyás - A TV2 tudja, mit fogsz nézni

A TV2 továbbra is bukást bukásra halmoz, nagyköltségvetésű produkcióikra nem kiváncsi senki, de most ennek vége, hiszen itt a legújabb valóságshow-juk.

Első lépés. Végy egy viszonylag jól működő formátumot és hitesd el mindenkivel, hogy éppen a legmenőbb termékre csaptál le - így a néző minden bizonnyal kíváncsi lesz. A TV2 ezt tette, az Amerikában meglehetősen népszerű The Biggest Loser című fogyireality-re vetette ki hálóját. A sorozat a 2006/07-es évadban az USA-ban bemutatott 142 sorozat között a nem éppen előkelőnek mondható 68. helyet szerezte meg. Persze nem az összehelyezés számít, hanem az, hogy a játéknak jelenleg a 4. évada zajlik, és tavasszal jön az ötödik felvonás, és mint tudjuk, heti 8.3 millió néző nem tévedhet.

Második lépés. Szerezz két sztárt, akik el tudják adni a valóságshow-t. E területen Amerikának nem volt egyszerű dolga, hiszen akkora országban nem volt könnyű mindenki által ismert neveket összeválogatni. Viszont a hazai, kvázi kétszemélyes fogyókúrás piacról szinte magától értetődő volt, hogy Schobert Norbert író, vállalkozó, fitneszedző, fogyókúra birodalom tulajdonos és életmód-tanácsadó, valamint Béres Alexandra ugyancsak író, vállalkozó, fitneszedző, fogyókúra birodalom tulajdonos és életmód-tanácsadó, s nem mellesleg fitneszvilágbajnok lesz a két tréner.


Harmadik lépés. Szerezz egy jó műsorvezetőt, aki profizmusával testközelbe hozza a műsort. Amerikában a választás egy jó beszélőkéjű, kissé túlsúlyosnak ható színésznőre esett a választás. Caroline Rhea-t idehaza legtöbben talán a Sabrina, a tinédszer boszorkányból ismerhetik. Idehaza a TV2 illetékesei a könnyebb ellenállás irámyába indulatk el, és az egy ideje önálló műsorral nem rendelkező Jakupcsek Gabriellát állították példaként a lefogyni kívánó játékos és az inspirációt a tévéből nyerni kívánó nézők elé.

Hogy magáról a versengésről is essen pár szó: bár azt nem tudni, hogy milyen speciális magyar szabályokkal készülnek a készítők, de a játék lényege pofonegyszerű. Minden részben láthatjuk, amint a két csapatra osztott résztvevők két személyi edzőjük tanácsait követve élnek, s emellett különböző jutalomjátékokban vesznek részt. És, ami a legfontosabb, egy-egy adás végeztével lemérik, hogy a csoport hány kilót fogyott, hány százaléknyi súlyt adott le magáról megfeszített munkával. A vesztes csapat egy (nyilván lusta, akaratgyenge) tagot kivethet, kiszavazhat magából. Így megy a játék egészen addig, míg ki nem derül, hogy ki a legjobb.

Bár a reality sorozat nem mai gyerek, a TV2 pár éves fáziskéséssel mégis lecsapott az ötletre és volumenének megfelelően főműsoridőbe rakta a sorozatot. Mivel a csatorna műsorrendje nem kicsit volt telített és a konkurens RTL Klubnak akadnak olyan napjai és műsorai, melyekkel nem érdemes ujjat húzni, így szinte biztos volt, hogy csak egy másik produkció kárára lehet sok kilót leadni egyenes adásban, illetőleg felvételről. Az áldozat a Született feleségek lett, így a tavaly szerdáról az idei keddre száműzött széria 21:00-ról 22:15-re került, s így a Vészhelyzet helyett Amerikai második legnézettebb sorozatával, a seattle-i Grace klinika dolgozóinak kalandjaival kell összeakasztaniuk a bajszukat a Lila Akác köz lakóinak.

Az egyszeri magyar televíziónéző pedig szokás szerint választásra lett kárhoztatva. Mit nézzen kedd esténként? A Vészhelyzet 13. évadát, illetőleg túlsúlyos emberek olykor szórakoztató, olykor megríkató, de minden bizonnyal inspiráló vetélkedését? Más opció nincsen, a többi adó pár tízezres, maximum százezres táborával és műsoraival nem szólhat bele a nagyok dolgába.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • djukel #60
    Bazmeg az egész országban csak a TV2 stúdiójában van mérleg? Legalábbis úgytünt, mert a kurvára megdöbbentek a versenyzők mikor megtudták mennyit fogytak. A faszkalap TV2.
  • elmebáj #59
    Szerintem ez pesti szempont. Szerencsémre én 8 km-re lakom pest határától. Ha 6-8 km-t gyalogolok a dombok között, kellően elfáraszt, felkészít fizikailag. A gyúrósok itt is kinéznek:) Csak nem kell sújzó...
    A pörkölt nagyon finom, ne hagyja ki senki...
  • koschwarz #58
    heti 3x 1,5 órát kellene csak rááldozni egy intenzív 1 órás testmozgásra (ebben az utazás és átöltözés is benne van, csak közeli termet kell keresni). ennyi. vagy ha terembe nem akar járni valaki (általában azért, mert "a gyúrosok kinéznek onnan", pedig ez egyáltalán nem igaz), akkor vesz pár súlyzót otthonra, még az is jobb mint a semmi.

    csak elszántság kérdése. persze meg tudom érteni, hogy pl. egy nőnek a munka után még be kell vásárolni, főzni, gyerekeket ellátni, stb. és azt mondja hogy nincs ideje, vagy már nincs energiája akár otthon is mozogni. akkor viszont mondjuk nem sertéspörköltet kellene vacsorázni nokedlivel, reggelire meg semmi, ebédre meg a munkahelyi fos menza kaját enni.

    bár ha ha meg a férjnek pörköltre van csak igénye, akkor ott már úgyis minden mindegy
  • elmebáj #57
    Örömmel olvasom a hozzászólásokat. Buta sorozatot ne, buta show ne.
    A tények azt mutatják, hogy Magyarországon az embörök 30%-a netezik.
    Ebből 10-20% aktív. Akkor mi most 3-6% véleményét képviseljük. Ezen kellene elgondolkodni és máris érthető, miért nyertek ezek a sorozatok...
  • Krinyo #56
    arénába velük és egy csokit középre
  • PJack #55
    pff... nemtom ki nézi ezt az izét, de én biztos nem.
    menjenek a fenébe, hogy pont a született feleségek helyett rakták be, az volt az egyik kedvenc sorozatom, mosmeg olyan későn van, hogy elalszom mire kivárom >_<
    ezek is csak a pénzért fogynak ám, ha nem lenne nyeremény eszük ágában se lenne lefogyni :I
  • winnie #54
    ez tévéműsor, itt nem a fogyás a lényeg - a versengés. mi értelme a legyen ön is milliomosban kiesnie a játékosnak, ha nem tud valamit. ott a tudás a lényeg. ha nem tud valamit, majd tudja a következőt.

    senkit nem érdekelne egy olyan játék, aminek a 12. adás után vagy győztese. legalábbis 11 részen át nem. (és miért a miénk idióta társadalom, ha ez a formátum kábé 40 országban megy?)
  • hdo #53
    De mi értelme kiszavazni valakit ha elviekben a fogyás a lényeg? Határtalan nagy idiótaság. Inkább maradjon bent végig mindenki és az lesz a végén a nyertes aki a legtöbbet adta le a testmagassáhához viszonyítva. *sóhaj* Idióta társadalom ez a miénk!
  • winnie #52
    az akaratösszeszedés inkább dokumentumfilm, van ilyen is bőven, csak a discovery-n, ez inkább szórakoztató műfaj. naná, kereskedelmi tévé.

    "Meg akkor itt az ésszerűtlen, túl gyors fogyásra kell menni?"

    nem arra. kell menni, hogy elérd, hogy minél tovább bentmaradj. nem biztos, hogy az megy, aki a leglustább. azt jó elvinni a döntőbe, hogy ott simán legyőzd.
  • Ferrer #51
    Én egyszer az update-tel fogytam 100 kilóról 70-re négy hónap alatt úgy, hogy nem is éheztem abszolút. Nagyon jó volt. ;)