Szekeres Viktor

A Terrorbolygó is nagyot bukott itthon

Ez a Grindhouse-filmek sorsa, úgy tűnik. Robert Rodriguez és Quentin Tarantino fel akarta támasztani az igazi bé-kategóriás, "egyet fizet, kettőt kap"-filmeket, de az amerikai bukás után idehaza is elhasalt a két próbálkozás.

Na, igen. Miért pont Magyarországon lett volna siker a Halálbiztos és a Terrorbolygó. Előbbi már tavasszal elhasalt és most jött ki (sokkal nagyobb sikerrel) itthon DVD-n, utóbbi pedig a múlt héten mutatkozott be a hazai mozikban, de mindössze 5873 nézőt vonzott a géppuskalábú leányról és a zombikról szóló horror.


Most jöhet a szokásos duma, hogy aki nem látta a filmet, az nem tudja meg soha, hogy miről maradt le, de el kell fogadni, hogy hiába igényes a zombifilm, ha egyszer a műfaj a legtöbbeket hidegen hagyja.

Egyébként a szeptember akárcsak Amerikában, idehaza is csak a bukásokat hozta el a mozikba, így nem csoda, hogy a Férj és Férj óta sikerfilm nem igazán mutatkozhatott be. A Csúcsformában 3 múlt heti bukása után a fő múlt heti premier, a Mr. Brooks sem váltotta meg a világot és csak 11026 nézőt vonzott Budapesten, de még ezzel is az első helyen tudott nyitni. A harmadik heti premier, a Koltai-féle Este 10551 mozilátogató kíváncsiságát keltette fel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Hurkabogár #49
    Én a Moziünnepen láttam mind a két filmet. Már a közönség miatt is megérte. Habár nekem kifejezetten tetszett mindkettő, azért annak is örülök, hogy én is kaphattam egy szeletet az amerikai szubkultúra ezen részéből, amiből én a korom és az otthonom földrajzi elhelyezkedése okán eddig kimaradtam. Ez egy jó hosszú mondat volt így reggel f6-kor :D
  • angol #48
    azéme moziba úgy általában egyre kevesebbet jár szájbergyerek miért bukna valami, kedves cikkíró tudja hányan látták otthoni kis pécéjükön, ill. kiírva dvd-re nappali házimozikában ... ja
  • Atisz #47
    Tényleg megéri egy film miatt ennyire mocskolódni? Ízlések és pofonok. van akinek ez jön be, van akinek más. Részemről Stuntman Mike... ez a film nem jött be a korábban már említett dolgok miatt.
  • KoS #46
    En szabotaltam a moziban valo megtekintest, mert itt nem voltak kepesek egyben leadni a kettot. Ha egyben adta'k volna le, akkor megneztem volna.
    Egyebkent nekem nagyon tetszett mindket film (a Planet Terror jobban tetszett), DVD-n valszeg beszerzem.
  • Tecnamo #45
    Ezen nem kell felháborodni, örülj neki h nem vagyunk 1formák, mindenki más. Meg gondolom tégedis felbosszantana az hha egy sokak által dicsért művészi alkotást (aminek lehet h van mondanivalója és azt te nem veszed észre) elkezded fikázni. A fórum azért van h egymás gondolatait megosszuk, tanuljunk (pl én megtudtam h a Tarantino/Rodriguez filmek mind ilyen stílusúak), nem azért h jellemváltoztatásokat érjünk el, és egymást szidjuk.
  • kow83 #44
    Azért mert így reagálsz egyes emberek véleményére ahogy... lehet empatikusan, nem más lelkivilágába gázolva is elmonani amit akarunk, vagy más tudtára adni, hogy "nem értek veled egyet". De nem így fröcsögve, gyűlöletkeltően ahogy teszed.
  • Kemuri #43
    Miért is? Mert én felfogom a kis agyammal, hogy egy filmnek mi a koncepciója és hogy miért olyannak készült amilyen? És nem úgy ülök le egy grindhosue film elé, hogy egy klasszkust várok, és utána fikázom, hogy ez mennyire nem az? Szerintem inkább téged kéne ketrecbe mutogatni.
  • kow83 #42
    Bazze Kemuri, téged vasraverve kellene mutogatni, hogy ilyen is van...
  • warman88 #41
    A Tarantino/Rodriguez filmek már csak ilyenek. Van aki imádja őket, van aki utálja őket. De senkire se hatnak közömbösen. Bár számomra első helyen még mindig a Ponyvaregény, Reservoir dogs és a Sin City áll, azért a Grindhouse is felkerült a toplistámra. Főként a Deathproof. A Machete-t meg igazán megcsinálhatnák.:)
  • Kemuri #40
    Igen ennek a műfajnak ezek a stíluselemei amire te nem igazán jöttél rá, hiszen számon kéred egy grindhouse filmen miért vannak benne tipikus műfajhoz tartozó elemek, gratulálok. Nem a "gagyi, már-már ocsmány effektekkel, amatőr színészekkel, erőltetett jelenetek" a zseniálisak hanem, ahogy Rodriguez ezt DIREKTben újraalkotta. Az meg, hogy a Casablancát tizedszer leírod nem fogsz kultúráltabbnak látszani. Egyébként a Casablanca tipikusan az a film amire ha megkérdeznek 100 amerikait mit tart a legnagyobb klasszikusnak 90 ezt válaszolja. Ez mutatja mennyi klasszikust ismersz.

    "Valszeg többek közt azért mert nem értettem meg az eszmei mondanivalóját, vagy csak mert a gyomrom nem vette be az öncélú gusztustalanságokat és az öt perc alatt összecsapott, ötlettelen forgatókönyvet"

    Ebből látszik, arra sem jöttél rá, hogy ennek a filmnek távolról sem az volt a célja, hogy az ember utána napokig a sötét szobában elmélkedjen, magányosan a világ dolgain, vagy, hogy eszmei mondanivalót keressen. Mondom, csak a leglényegesebb dolgot nem vágtad le a Planet Terrorral kapcsolatban, vicces vagy ahogy ezzel együtt itt Casablancázol. :D