Ötvös Tibor

A Harry Potter a legsikeresebb franchise

J.K. Rowling hősei újabb mozis rekordot állítottak be. A Harry Potter franchise összbevétele ugyanis elérte a 4,47 milliárd dolláros bevételt, mellyel maga mögé utasította George Lucas Star Wars szériáját.

Rowling megfogta az Isten lábát a varázslótanonc kalandjainak megírásával. Amellett, hogy Anglia egyik leggazdagabb asszonya lett, a mozikban is rendere sikert arat a széria. Az eddig öt részt megélt Harry Potter mozis franchise tegnap újabb rekordot állított be.



A sorozat lett ugyanis minden idők legtöbb bevételét hozó franchise-a az eddig összeszedett 4,47 milliárdos bevételével. Ezzel maga mögé utasította az eddig vezető Star Wars széria hat filmjét, valamint az eddig bemutatott 21 James Bond kalandot is.

És az összeg csak növekedni fog. 2008. november 1-én debütál a Harry Potter és a Félvér Herceg , 2010-ben pedig a Harry Potter and the Deadly Hallows tovább növeli majd eme összeget.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Wittgen #11
    Én a könyveket nem olvastam (nem is fogom, más fantasykhez vagyok szokva, nem ilyen mesékhez), de a filmeket láttam - igaz szigorúan otthon, pénzt még véletlenül sem adnék ki érte. Tipikusan az 1x nézhető kategóriába tartoznak, ez az ÉN véleményem. Semmi extra. A SW sorozatnak meg mindegyik részét láttam már vagy 4x. Az kellemes, szórakoztató a számomra, nem úgy mint a HP.
    Olyan ellenszenvesek nekem a HP karakterek, hogy az első rész közepétől fogva azért szurkoltam, hogy hulljanak el végre...
  • mrzed001 #10
    A SW Ep 1-2 annyira gáz, hogy csak a SW név miatt hozott annyit amennyit.
    A HP tényleg könyvben a legjobb, és bizony megérdemelten a legsikeresebb (no meg persze az 5-ös game már tényleg olyan színvonalú, ami elvárható lett volna már egy ideje)
    Akinek nem tetszik, az meg írjon jobbat :P
  • knightbali #9
    Ha meg az inflációt is számításba vesszük, akkor az SW győz.
  • Darth Sith #8
    nem rossz a Hp, én spec a könyveket nagyon szerettem, a filmeket már kevésbé, bár tudom, egy 750 oldalas könyvet nem lehet filmre vinni, max úgy mint a LOTR-t hogy 4 órád extra DVD változat.. A könyvek tényleg nagyon jók, a filmek kevésbé. Én egyértelműen a Star Wars saga-t jelenteném ki a legsikeresebbnek!!
  • InfectedMann #7
    Jól van kisfiam menjél nézzél Chuck Norris filmeket
  • kanduhr #6
    Szerintem vérgáz a HP világa, rengeteg logikátlansággal, idiótasággal. (nem mintha a STar Wars többet érne)
  • Requiem88 #5
    annyira unalmas már a csapból is ez folyik
  • PrisonMan #4
    4,47 milliárd dollár csak a mozi bevétel. Ott vannak még a DVD-k, PC és konzol játékok és a könyvek is. Mennyi lehet zackumpack? 10 milliárd dollár?
    Nagyon brutál
  • Hoz_Hun #3
    Remélem a többi jobban sikerül, mit ez az utolsó rész. :(
  • adamboro #2
    Nem kéne ennyire hasonlítgatni más filmekhez, főleg nem a Star Wars-hoz. Igaz, hogy volt 30 éve a bevételgyűjtésre, de akkoriban, a klasszikus széria kezdetétől egészen mások voltak a jegyárak, és a filmbevételek nagyrészét a mozi teszi ki.