Dojcsák Dániel

Legálisan letölthető Lost, 24, Helyszínelők

Immár Európában is elérhetővé válnak a népszerű tévésorozatok epizódjai az iTunes-on keresztül, jó minőségben és legálisan, igaz egyelőre csak a brit felhasználók számára. Lost, Született feleségek, 24, Ugly Betty - összesen 28 sorozat az induló repertoárban.

Az egyelőre 28 sorozatból álló kínálat hamarosan bővülni fog, ígéri az Apple. A bővítésre pedig szükség is lesz, hiszen a szigetországban már eddig is működött bizonyos TV tartalmak online letöltésének a lehetősége, például az ITV, Channel4 és a BBC prezentálásában, így az Apple már egy működő versenybe száll be.

A BBC-vel ellentétben viszont az Apple 1,89 angol fontot (715 Ft) kér minden egyes letöltött epizódért, ami pofátlanul magas ár, hiszen a tengerentúlon fele ennyibe kerülnek ugyanezek a tartalmak ( 1,99 dollár, kb. 375 Ft).

A 640x480 pixel felbontású videók, melyeket az iTunes boltjában vásárolhatnak meg az előfizetők, nézhetőek akár normál televízión, iPod-on vagy LCD TV készülékeken is, amennyiben az ehhez szükséges Apple kiegészítők is rendelkezésére állnak. Az akció sikere kérdéses, hiszen a két éve beindított amerikai forgalmazás az alacsonyabb ár ellenére is felemás sikereket hozott a cégnek.

Mark Mulligan, a Jupiter Media elemzője szerint az Egyesült Államokban egyértelműen gyengébben szerepel a videoterjesztés, mint amilyen sikereket a zenei területen érnek el a cégek, és ez értendő a kínálat szélességére, mélységére és elérhetőségére is. Az Egyesült Királyságban beindított kínálat sikere az amerikaihoz hasonlóan kétséges, így az ottani iTunes továbbra is a zenére támaszkodik majd főként, de újabb megállapodások során felszaporodhat a kínálat annyira, hogy egy kritikus tömeget tud majd megmozgatni.

Magyarországon sajnos ez csak egy figyelemfelkeltő hír, hiszen az iTunes itthoni mutációjáról még semmi hír. Ugyan az iTunes Európa szerte elérhető, nálunk mégsem tervezik egyelőre bevezetni, illetve semmilyen egyszerűen elérhető lehetőség nincs arra, hogy mondjuk a brit a online rendszert használva itthon is élvezhessék a szolgáltatást. Egészen addig, amíg a globálisan működő vállalatok távol maradnak a hozzánk hasonló kisebb piacoktól, addig szinte az egyetlen működő alternatíva az illegális letöltések használata marad az átlag felhasználók számára, ami viszont nem vet jó fényt az országra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kIsZuP #11
    "...az egyetlen működő alternatíva az illegális letöltések használata marad az átlag felhasználók számára,..."
    Vagy megvárhatják hogy az ertéelklubb két évvel később, gagyi szinkronnal elkezdje vetíteni.
  • duke #10
    Nekem a Letty a csunya lany kene nem tudjatok honan lehetne letolteni ?
  • Yv@n #9
    Nálunk. Attól még van, ahol nem :)
  • m4G1c #8
    "Magyarországon sajnos ez csak egy figyelemfelkeltő hír, hiszen az iTunes itthoni mutációjáról még semmi hír."

    ha bejön, megint megsarcolják a sok kis emeltdíjasesemest küldözgető csicskát :]
    (akik addigra talán felnőnek, de a kölkeik majd pótolják a hiányzó közönséget)
  • xido #7
    Legálisan én megveszem és felteszem a polcra dvd-n,csak jelenjen meg olyan sorozat,ami érdekel annyira:)
  • Tecnamo #6
    jaj szegény angolok, nehogy belehaljanak abba az elképesztően sok 1,9 fontba... Jaj milesz velük hha pofátlanul elkérnek tőlük ennyi pénzt, hogy fogják kigazdálgodni a 860.000ft-nyi (igen jól látjátok, ennyit keresnek ott...) havi jövedelmükből...
  • kozmate #5
    De mér írja, hogy illegális letöltés? Hányszor el lett már mondva, hogy nálunk a letöltés nem bűncselekmény. Még ha az ASVA azt is állítja...
  • Sanyix #4
    640*480 höhö
  • norti #3
    Walker Texas Ranger nincs valahol...? Ráugranék ROTFL
  • Requiem88 #2
    tippelek: németül :D