Szekeres Viktor

Rettegj TV2 és RTL: A Viasat 3 a csúcsra tör

Amellett, hogy egyre népszerűbb lesz a Viasat 3, a csatorna nem próbál a babérjain ülni és egyre több amerikai sorozatot mutat be, miközben az európai tévés produkciókat sem hanyagolja és a magyar retrónak is otthont ad.

A csatorna idén olyan sorozatokat zsákolt be, mint a kultikus Veronica Mars, a Las Vegas vagy a Férfi a fán terem, melyet alig pár hónappal az amerikai premier után kezdett el adni. A továbbiakban is hasonló tempót követ az adó, hiszen augusztus végén 2006 egyik legnagyobb kritikai sikere, a Dexter is útjának indul a Viasaton.

Naná, hogy a jó sorozatok indukálta nézettségnövekedés a csatorna reklámbevételeit is előrelendítette. Tudjuk ezt onnan, hogy nyilvánosságra hozta második negyedéves eredményét a Modern Times Group (MTG) nemzetközi szórakoztatóipari vállalatcsoport, a VIASAT3 tulajdonosa. A 2007. június 30-án lezárult első félévében a VIASAT3 másfélszeresére növelte árbevételét az előző év hasonló időszakához képest.

A reklámpiaci részesedés növekedésének és a kiváló nézettségi eredményeknek köszönhetően, 2007 második negyedévében - 2006 azonos időszakához képest - 31-ről 49 millió svéd koronára (1.337 millió Ft) nőtt a VIASAT3 bevétele, ami 59%-os növekményt jelent. Az első félévet tekintve a csatorna 55-ről 82 millió svéd koronára (2.250 millió Ft) növelte árbevételét, ami 49%-os növekedésnek felel meg.

A VIASAT3 üzemi nyeresége 2007 második negyedévében 4-ről 12 millió svéd koronára (329 millió Ft) nőtt az előző év hasonló időszakához képest, míg az első félév üzemi nyeresége 1 millió svéd koronáról 16-ra (442 millió Ft) emelkedett. A fenti adatokat egybevetve, a csatorna nyereségrátája a második negyedévben 12-ről 25%-ra, az első félévben 1-ről 20%-ra nőtt.

"Töretlen növekedésünk és egészséges üzemi nyereségünk stabil alapot nyújtanak a csatornának a digitális átálláshoz. Ezen eredmények, az üzleti modellünk és az anyacég MTG által biztosított háttér segítségével arra készülünk, hogy a VIASAT3 a digitális korszak egyik fő haszonélvezője, és a mostaninál még jelentősebb piaci szereplője legyen" - mondta Kocsis Attila, a VIASAT3 vezérigazgatója.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • simi11 #13
    Állítólag a viasat3-nak lesz híradója!
  • zola2000 #12
    Én meg átálltam arra, hogy minden este az előző esti műsort nézem, dvd felvevővel felveszem másnap lejátszom, ha reklám jön akkor egyszerűen átugrom. Nekem a kedvencem az animaxon a japán aminék (de főleg azok amik szinkrónizáltak)
  • winnie #11
    " na meg nem 15 perc film 25 perc reklámmal hanem 30 perc film 3-4 perc reklámmal..."

    ja, és. reklám szempontból itt valami félreértés van. ha nézed a viasatot, akkor tudod, hogy ők megtehetik, hogy a sorozatot kétszer is megszakítják - náluk több a reklámszünet. ergó, sokkal házabb.

    az rtl és a tv2 45 percet csak egyszer szakíthat meg. a reklám mennyisége mindkét adón ugyanannyi. 12 perc.
  • winnie #10
    "
    A TV2-n kívül ez az egyik olyan csatorna amelynek szerves részét képzi 1-2 sci-fi sorozat vetítése.."

    axn scifi kell neked:)
  • Soundmaker #9
    Hajrá Viasat!

    A TV2-n kívül ez az egyik olyan csatorna amelynek szerves részét képzi 1-2 sci-fi sorozat vetítése... Kifejezetten örülök, hogy régi és új sci-fi sorozatokat is megnézhetek a Viasaton (Star Trek, Babylon 5, stb..) Míg a retekklub meg a TV2 csak a nyereség orientált sorozatokat futtatja + ha valamelyik sorozat csak egy picit is kevesebb nézőszámot produkál máris átpakolják éjfél környéki kezdésre... na meg nem 15 perc film 25 perc reklámmal hanem 30 perc film 3-4 perc reklámmal...
  • winnie #8
    szerintem nem a jogállására vagy miegymásra célzott, hanem a műsoraira. ha az ember tévét néz, akkor általában arra koncentrál.

    kertévé? igen. uolyan műsorok? igen. oké, van rajta kkamer és délamerika is. ennyi.
  • Magoo #7
    winnie: csak hogy értsd miért nem ugyanolyan:
    csomagol_a_viasat
  • winnie #6
    "Igen-igen csak a végén nehogy egy retekklub 2 legyen belőle."

    ugyanolyan kereskedlmi tévé, ugyanolyan műsorokkal. annyi a difi, hogy a viasaton vannak idétlen kandikamerás sorozatok és dél amerikai telenovellák.
  • Yoshimitsu #5
    Különben is a kis RTL klub már megvan, a cool tv. Az RTL klubos cucc.
  • Yoshimitsu #4
    hát csak nem lesz. :)