Szekeres Viktor

A 24 mégsem teszi át színhelyét Afrikába

A népszerű popcorn-akciósorozat nézettségi és kritikai csalódást is okozó 6. évadát követően a készítők úgy döntöttek, hogy megpróbálják gatyába rázni a formátumot és újabb ötletekkel előhozakodni. Ezen ötletek egyike a helyszínváltás lett volna.

Amellett, hogy az eddig megszokott Los Angeles helyett más várost támadtak volna meg a terroristák, úgy tervezték az írók, hogy az első pár epizód erejéig Afrikába küldik Jack Bauert. Azonban hiába a gondosan megtervezett részletek, a FOX vezetésében úgy döntöttek, hogy a helyszíni forgatás kivitelezhetetlen az anyagiak miatt, Los Angeles-ben meg nem nagyon tudtak olyan terepet találni, ahol fel lehetett volna állítani a díszletet, így végülis úgy döntöttek, hogy elfelejtik az Afrika-tervet.


A 7. évad szokás szerint egy újrakezdést fog jelenteni - vagyis az eddig szereplők zöme távozni fog. Az viszont múlt héten eldőlt, hogy Jack Bauer jobb keze, Chloe (Mary Lynn Rajskub) vissza fog térni a széri hetedik szezonjában is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • winnie #12
    nyilván több volt a tervük, mint hogy csak sivatagos afrikát mutassanak. sosem tudjuk meg.
  • valamit #11
    "Los Angeles-ben meg nem nagyon tudtak olyan terepet találni, ahol fel lehetett volna állítani a díszletet, így végülis úgy döntöttek, hogy elfelejtik az Afrika-tervet" - Naaaa, ne vicceljünk már. Hollywoodban nem tudnak egy sivatagos Afrikát imitálni? Ez akkora hasbaakasztás, hogy csak na. Az viszont tényleg lehet, hogy az időeltolódás miatt fura lett volna egy ilyen sztori. Bár például olyan lehetne, hogy két-három távoli (USA - Közel-Kelet meg mondjuk Japán) szálon futnak az események és mondjuk nemzetközi terrorista vagy hacker csoportról lenne benne szó, meg akár ezeket össze is lehetne egybe kombinálni, meg még mondjuk a tőzsdékkel is, ott is elég gyorsan zajlanak események és világszerte vannak nagy tőzsdék, amik közül 1-2 szimpatikusabbat ki lehetne választani, mint a támadás leedő áldozatai... A kapcsolódást meg a különböző kommunikációs csatornák adnák, ahogy pl. az Al-Kaida vezér is Ázsiából rendel el európai támadásokat az interneten meg tévéken keresztül. (Mondjuk ez esetben nyilván több csoport dolgozna párhuzamosan, mit tudom én Chloé a neten harcolna a hackerekkel LA-ben, JB meg a közeleten jártában kapná meg, hogy lenne némi elintéznivalója személyesen arrafele... stb.) És akkor ott összedolgozna a jó muzulmánokkal a rosszak ellen... :)
  • Reinhardt #10
    Firewall-ban uezt hozta, mostanában néztem újra, bátyám bejött kérdezi: Ez mi?, "Cloe" mondott két szót, erre a bátyám: Ja, 24...
    Színészileg 0, szépségre 10 listán olyan 3.
    Vannak ronda, de jó színésznők Amerikában, én Őt nem erőltetném...
  • beef #9
    Karakterként tényleg az egyik legjobb, színészként már inkább felejtős. :)
  • winnie #8
    szvsz chloe a legjobb karakter az egészben, nem csoda, hogy ennyire népszerű és hogy csak ő tér vissza.

    (de azért jó látni, hogy nem csak olyanok vannak, akik hánynak attól, hogy minden amerikai filmben és sorozatban csak szép emberek vannak - mégis csak igény van a "szépekre", még ha az oly sekélyes is:)
  • DoctorJohnson #7
    csúnya és szinészileg sem egy valaki (lényegében egyetlen arca van), énsem értem
  • Hoz_Hun #6
    Ez a Chloe kinél fekszik ennyire? Hihetetlenül irritáló figura. Én már abban az epizódban kinyírtam volna amelyikben megjelent.
    Legalább szép lenne, de még csúf is.
  • DoctorJohnson #5
    szvsz marhára nem oldja meg a sorozat lemerülésének problémáját egy másik helyszín, eddig sem LA miatt néztük, ezután sem azért lesz jó vagy rossz mert San Francisco-ban vagy Chicago-ban játszódik.
    tény, hogy 1-2 részen át jó fíling lenne, de az újdonság ereje hamar elfog múlni és akkor ismét a sztorin fog állni vagy bukni a 7. évad sikere.
    de ez az afrika ötlet sztem is gáz, jó hogy sztornózták
  • Quantumleap #4
    De most akkor a történet szerinti helyszínváltás ötlete megmarad vagy nem?
  • Reinhardt #3
    A repölőn iszik+alszik+mozizik, még marad is 3 órája akciózni végre kipihenten L.A.-ben :D