Szekeres Viktor

Negatív nézőcsúcsot döntött az ORTT-adásszünet

Csalódást okozott az ORTT által az RTL Klubra kiszabott büntetés okán sugárzott adásszünet. A régebbi, olykor több százezer nézős teljesítményeket követően a legutóbbi fekete képernyőt viszonylag kevesen nézték. Az RTL a Balázs Show miatt bűnhődött.

Június 27-e volt az inkriminált nap, amikor is 16.30-tól 18.30-ig el kellett sötétülnie az RTL Klub képernyőjének, nem kis bosszúságot okozva a Sue Thomas FBI és a Tru Calling - Az őrangyal című sorozatok rajongóinak, akik nem követhették így figyelemmel naponta ismételt sorozataik legfrissebb epizódjait.

A testület a hivatalos indoklás szerint amiatt rótta ki a csatornára a büntetést, hogy február 20-án a Balázs show című műsorban "a pornószakma pozitív oldalának taglalása mellett ellenpontozásként annak negatívumait nem hangsúlyozta ki kellőképpen, vagyis az adás a témát nem a besorolás szerinti korhatárkategóriának megfelelően végezte el."

Az adásszünetet a mért adatok szerint mindössze 28 ezren követték figyelemmel, ami 1,8%-os közönségarányt jelent. Ennek köszönhetően a konkurens TV2-n a Bűbájos boszorkákat 469 ezren, míg NCIS-ismétlést 647 ezren nézték, s utóbbi sorozat a fiatalok közt majd 45%-os közönségarányt produkált.

Az adásszünet érdekessége, hogy míg a 18-29-es korosztály tévé előtt ülő tagjainak mindössze 0,2%-a nézte, addig a 4-14-éveseknek az összenézettséget is meghaladó 2%-uk gubbasztott a tévéképernyők előtt a megváltóra várva.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pbanfa #29
    Én nem adás szünettel büntetném, hanem azzal, hogy letiltanék minden reklám blokkot az adott időszakban! Persze lehet mondani, hogy akkor meg a reklámozókat éri veszteség jogtalanul, de egy ilyen "incidensre" bizonyára kitér az a szerződés, amit a csatorna a megrendelővel köt.
  • winnie #28
    "erre mondják h birka a magyar nép? "

    szerinted a bekapcsolt tévé = ülnek is előtte?
  • jefferson83 #27
    Azért nem volt olyan rossz, hisz ma megismételték :))
  • Hegyikecske #26
    "1,8%-os közönségarányt jelent." >> gratula... a fekete képernyőn mit lehet ennyit nézni? erre mondják h birka a magyar nép?
  • fodi91 #25
    Iwant2Belive: Pont nem balázs Show ment volna. Hanem Sue Thomas és Tru calling. Igen a csatornának is van vesztesége, de a nézőknek is.
  • Iwant2Belive #24
    Miért is nem károsodik töle a csatorna? Szerintem 3 reklámblokk is ment volna adott időben ami így kimaradt. Ellenben mit nem láttunk? A Balázs-show-t ó de kár ='( .
  • Wittgen #23
    ORTT-nek mindig kell ilyen-olyan idiótábbnál idiótább döntéseket hoznia, különben még vki azt mondaná, hogy nem csinálnak semmit. Nevetséges, amit az ORTT művel.
  • pbanfa #22
    Azért ez vicc! Az adásszünettel sokkal jobban károsítja az ORTT a nézőket és a kábel tévé előfizetőket, mint a csatornát. A csatorna nem a reklámok kárára szervezi át műsorát, hanem a filmek és egyéb érdekes műsorok rovására.
    Ha most amerikában lennénk, akkor beperelném az ORTT-t, vagy a kábel szolgáltatót, mert nem kaptam meg a szolgáltatást a fent említett időszakban! A vicc az, hogy ezt a pert meg is nyerném...
  • winnie #21
    milliósat
  • TeszteloPontHu #20
    Volt egy másik adásszünet is az RTL-en a múlt héten, de az csak 10 perc volt, és éjfél után. 2 éve a Heti hetes sértette meg a jogszabályokat. Csak azt nem értem, hogy miért telt el 2 év (ki emlékszik mi volt akkor), másrészt miért éjfél után kellett letölteniük a büntetést, hiszen a Heti hetes korántsem akkor megy. Egy éjfél utáni büntetés milyen veszteséget okozhat a csatornának???