Napi Online

Az ORTT besegít a fiatal rendezőknek

Az Országos Rádió és Televízió Testület 14 millió forinttal támogatja a Színház- és Filmművészeti Egyetem filmfőtanszakán végzőket diplomafilmjük elkészítésében - erről döntött a testület.

Az egyetem a rendelkezésére álló állami támogatásból nem képes fedezni a filmek gyártási költségeit, így az ORTT támogatásával a végzős filmművészek elkészíthetik 25-60 perces diplomafilmjüket. A rendezők, operatőrök, vágók, forgatókönyvírók, gyártásvezetők abban az esetben kaphatnak diplomát, ha leforgatják diplomamunkájukat, amely egyúttal referencia az első nagyjátékfilmjük feltételét jelentő hazai pályázatoknál. Az ORTT tehát az említett 14 millió forinttal (amely összeget az egyetem tanári testülete oszt le hallgatókra és filmtervekre) járul hozzá a 14 végzős alkotásának elkészültéhez.

Az ORTT és az egyetem egy hosszabb távú együttműködés kereteit szeretné kialakítani, amelynek célja a filmfőtanszakon végző filmes alkotók diplomához juttatása. Az egyetem szándéka egy szélesebb körű szakmai és pénzügyi összefogás, aminek révén - a többi európai film- és médiaakadémia mintájára - garantálni tudna egy bizonyos összeget minden végzős filmkészítéséhez. Ezt az "alapot" minden diplomázó saját tehetsége, ügyessége révén egyéb hazai és nemzetközi forrásból kiegészíthet - és akár egész estét betöltő játékfilmmel debütálhat a közönség előtt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • HJPOWER #3
    "Az ORTT besegít a fiatal rendezőknek" - Nem engedik nekik, hogy elkészítsék, levetítsék a filmüket, így egy lehetséges bukástól kímélik meg őket. Ja, nincs ám semmi bajom az ORTT-vel ;)
  • Tetsuo #2
    Majd a digitális tv-adásokon nem lesz a képen.. addig meg nézzél dvdt. ;)
  • ace05 #1
    Akkor támogathatná azt is hogy a hülye jelrendszerüket (a 12,16,18 karikákra gondolok)megváltaztossák vagy tüntesék el a picsába!!!!